Vegetarische dagschotel met linzen en paprika-goulashsaus
25min
Gemakkelijk
Een dagje geen vlees? Probeer eens een vegetarische dagschotel met linzen en paprika-goulashsaus. Geniet ervan en eet smakelijk!
250 g
Sperziebonen
1
Gele paprika
200 g
Linzen
1
Witte ui
200 g
Rijst
75 ml
Kookroom
1 el
Olijfolie
.
Voedingswaarde
Energie
444.83 kcal
Eiwit
20.75 g
koolhydraten
77.74 g
vetten
7.94 g
Voedingswaarde
Instructie
25 Minuten
Kook de sperziebonen en de rijst
Kook de sperziebonen (beet)gaar in een pan met weinig water. Giet de bonen af. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Bak de ui en paprika
Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui kort aan. Voeg de paprika toe en bak deze 2 minuten mee.
Voeg de kruidenmix toe
Zet het vuur laag en voeg het water, de kookroom en de inhoud van het zakje toe en breng het geheel al roerend aan de kook.
Laat het gerecht zachtjes doorkoken
Laat het geheel vervolgens ca. 5 minuten, onder af en toe roeren, zachtjes doorkoken.
Serveer het gerecht
Roer kort voor het serveren de linzen door het gerecht. Serveer met de rijst.
Opmerkingen 0