Skip to main content

Bereidingswijze recept

 1. Breng de rijst aan de kook met de bouillon

  Maak een bouillon met 1 blokje uit het pakje MAGGI Groentebouillon. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar gebruik in plaats van water de groentebouillon.

 2. Bereid de Chinese kool in gember en wijn

  Verhit 2/3 van de olijfolie in een grote koekenpan of wok. Bak op middelhoog vuur de ui, knoflook en rode peper gedurende 3 minuten. Voeg daarna de Chinese kool toe en bak deze, al omscheppend, 5 minuten mee. Voeg vervolgens de gembersiroop en wijn toe en warm alles nog 1 minuut door.

 3. Bak de eieren met sojasaus

  Klop in een kom de eieren los met de sojasaus. Verhit de rest van de olijfolie in een grote koekenpan en bak van de eieren een dunne omelet.

 4. Serveer het roerbakgerecht met Chinese kool

  Alle ingrediënten zijn klaar om gereserveerd te worden. Schep de zilvervliesrijst op de borden of in diepe kommen en verdeel hierover de Chinese kool. Maak het gerecht helemaal compleet met de omelet (in stukken) en plaats deze over de ingrediënten. Dat ziet er mooi uit! Roep iedereen aan tafel en geniet gezellig samen van deze heerlijke avondmaaltijd!

Maaltijdtips

Voeg zelf geen zout meer toe
Drink een glas water bij het eten
Kinderen van 4-8 jaar hebben ongeveer de helft van een volwassen portie nodig

Boodschappenlijst

 • 1
  blokje
 • 1
  ui
  , in ringen
 • 1
  teen
  knoflook
  , gesnipperd
 • 1
  rode peper
  , ontdaan van de zaadlijsten en in reepjes gesneden
 • 1.5
  Chinese kool
  , gesneden
 • 225
  gram
  zilvervliesrijst
 • 3
  ei
 • 1.5
  eetlepel
  witte wijn
  of droge sherry
 • 1
  eetlepel
  gembersiroop
 • 1.5
  eetlepel
  sojasaus
 • 3
  eetlepels
  olijfolie

Variatietips

 1. Jouw variatietip
 2. Jouw naam

Maaltijdideeën

MAGGI helpt je graag bij het opdoen van ideeën voor het koken. Niet alleen met recepten, maar ook met artikelen waar je trek van krijgt, een groentekalender en andere hulpmiddelen waarmee je zo een lekkere en kindvriendelijke maaltijd op tafel zet. 

Lees meer

Plannen

Als je het druk hebt is het prettig om bij het koken vooruit te plannen, zeker met kinderen. Het scheelt tijd en meestal ook geld. Bovendien is het een goede manier om je kinderen te betrekken bij het koken.

Lees meer

Boodschappentips

Maak een boodschappenlijstje zodat je gericht de winkel in kan gaan en geen dingen vergeet. Ook kan dit helpen om impulsaankopen te verminderen. Ga je boodschappen doen met kinderen? Stuur je kind op expeditie in de supermarkt en laat ze producten zoeken. Ondertussen kun jij je concentreren op de rest van de boodschappen.

Lees meer

Kooktips

Of je nu een echte keukenprins(es) bent of liefst snel een gezonde maaltijd op tafel zet voor je gezin, er valt altijd nog wel iets te leren in de keuken. Bijvoorbeeld hoe je in een handomdraai tomaatjes snijdt. Of hoe je je kinderen bij het koken kunt betrekken. Deze en andere kooktips krijg je van MAGGI.

Lees meer

Eten aan tafel

De avondmaaltijd is het moment van de dag dat jullie allemaal samen zijn. En dus wil je dat iedereen zit te smullen. Maar dat is niet altijd even makkelijk met kinderen. Samen eten is al snel een stuk gezelliger als je afspraken maakt en weet dat kinderen soms tijd nodig hebben aan iets te wennen. Zo moeten kinderen soms wel tien tot vijftien keer iets proeven voor ze de smaak gaan waarderen.

Lees meer

Opruimen & bewaren

Eten weggooien is zonde en in veel gevallen niet nodig. Restjes kunnen als basis dienen voor een volgende maaltijd, slappe groenten leven weer op in water en door voedsel op de juiste manier te bewaren heb je er langer plezier van. 

Lees meer
 1. Maaltijdideeën
 2. Plannen
 3. Boodschappentips
 4. Kooktips
 5. Eten aan tafel
 6. Opruimen aan tafel