Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Recepten Recepten
  • Inspiratie Inspiratie
  • MAGGI Producten
  • Veelgestelde vragen FAQ
  • Zoeken Zoeken
  • Mijn Maggi Mijn Maggi
  • Alle recepten
  • Asperge recepten
  • Kip recepten
  • Pasta recepten
  • Soep recepten
  • Stamppot recepten
  • Vegetarische recepten
  • Vis recepten
  • Wraps recepten
  • Alle producten
  • Productcategorieën
  • Over MAGGI
  • Veelgestelde vragen over koken en eten
  • Veelgestelde vragen over MAGGI
  • Veelgestelde vragen over asperges
  • Veelgestelde vragen over soep
  • Veelgestelde vragen over stamppot
Vegetarisch recept voor roerbakgerecht met chinese kool, ei en rijst

Vegetarisch recept voor roerbakgerecht met chinese kool, ei en rijst

(0)
Gemakkelijk
Haal met dit vegetarische wokgerecht de Oriëntaalse keuken in huis. Met dit recept van MAGGI bereid je snel en makkelijk een roerbakgerecht met Chinese kool, ei en zilvervliesrijst. De knapperige en zoete smaak van de Chinese kool in combinatie met de ui, knoflook, rode peper, gember en witte wijn zorgen in dit wokgerecht voor een verrassende mix van exotische smaken. Start met wokken!

Ingrediënten

3 Porties

Dit gerecht is geoptimaliseerd voor 3 porties. Hoeveelheid en tijden moeten mogelijk worden gevarieerd. Hier vindt u meer informatie over aangepaste portiegroottes:

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  Blokje
MAGGI Groentebouillon
1 
Witte ui
1 
Teentje knoflook
10  g
Rode Peper
1.5  Hoofden
Chinese Kool
225  g
Rijst
3 
Ei
15  g
Witte wijn
1  el
Gembersiroop
1.5  el
Sojasaus
3  el
Olijfolie
kopiëren

tips & trucs

Als het aantal porties en daarmee de hoeveelheden worden verhoogd, kan de kooktijd langer zijn! Let hierbij op en kijk tijdens de bereiding iets vaker. We raden aan om met het gebruik water en kruiden iets zuiniger te zijn en later meer toe te voegen.

Exporteer ingrediënten

Kies uit de lijst van ingrediënten

kopiëren
.

Voedingswaarde

koolhydraten
72.9 g
Energie
570.8 kcal
vetten
22.4 g
Eiwit
25.5 g
Voedingswaarde

Instructie

  • Breng de rijst aan de kook met de bouillon

    1 min
    Maak een bouillon met 1 blokje uit het pakje MAGGI Groentebouillon. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar gebruik in plaats van water de groentebouillon.
  • Bereid de Chinese kool in gember en wijn

    1 min
    Verhit 2/3 van de olijfolie in een grote koekenpan of wok. Bak op middelhoog vuur de ui, knoflook en rode peper gedurende 3 minuten. Voeg daarna de Chinese kool toe en bak deze, al omscheppend, 5 minuten mee. Voeg vervolgens de gembersiroop en wijn toe en warm alles nog 1 minuut door.
  • Bak de eieren met sojasaus

    1 min
    Klop in een kom de eieren los met de sojasaus. Verhit de rest van de olijfolie in een grote koekenpan en bak van de eieren een dunne omelet.
  • Serveer het roerbakgerecht met Chinese kool

    1 min
    Alle ingrediënten zijn klaar om gereserveerd te worden. Schep de zilvervliesrijst op de borden of in diepe kommen en verdeel hierover de Chinese kool. Maak het gerecht helemaal compleet met de omelet (in stukken) en plaats deze over de ingrediënten. Dat ziet er mooi uit! Roep iedereen aan tafel en geniet gezellig samen van deze heerlijke avondmaaltijd!
Vegetarisch recept voor roerbakgerecht met chinese kool, ei en rijst

Breng de rijst aan de kook met de bouillon 4

Maak een bouillon met 1 blokje uit het pakje MAGGI Groentebouillon. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar gebruik in plaats van water de groentebouillon.

Vegetarisch recept voor roerbakgerecht met chinese kool, ei en rijst

Bereid de Chinese kool in gember en wijn 4

Verhit 2/3 van de olijfolie in een grote koekenpan of wok. Bak op middelhoog vuur de ui, knoflook en rode peper gedurende 3 minuten. Voeg daarna de Chinese kool toe en bak deze, al omscheppend, 5 minuten mee. Voeg vervolgens de gembersiroop en wijn toe en warm alles nog 1 minuut door.

Vegetarisch recept voor roerbakgerecht met chinese kool, ei en rijst

Bak de eieren met sojasaus 4

Klop in een kom de eieren los met de sojasaus. Verhit de rest van de olijfolie in een grote koekenpan en bak van de eieren een dunne omelet.

Vegetarisch recept voor roerbakgerecht met chinese kool, ei en rijst

Serveer het roerbakgerecht met Chinese kool 4

Alle ingrediënten zijn klaar om gereserveerd te worden. Schep de zilvervliesrijst op de borden of in diepe kommen en verdeel hierover de Chinese kool. Maak het gerecht helemaal compleet met de omelet (in stukken) en plaats deze over de ingrediënten. Dat ziet er mooi uit! Roep iedereen aan tafel en geniet gezellig samen van deze heerlijke avondmaaltijd!

Recept als PDF

Deel met vrienden

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Activeer video's

U heeft op een link van een derde partij geklikt en u staat op het punt de maggi.ng-website te verlaten. Houd er rekening mee dat we geen controle hebben over dergelijke platforms van derden en wij onderschrijven noch aanvaarden verantwoordelijkheid voor hen, inclusief hun inhoud, nauwkeurigheid of functie. Daarom is uw interactie met deze gekoppelde platforms op eigen risico. Wij aanvaarden geen verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid voor dergelijke platforms van derden en hun algemene voorwaarden. Lees hier meer in onze gebruiksvoorwaarden

Write a review

Your reviews
Would you recommend this item?
Afbeeldingen
U hebt 0 van de 6 toegestane media-item-entiteiten toegevoegd.
1 + 1 =
Please fill the captcha field

Ontdek meer

  • Bijgerecht
  • Bron van eiwitten
  • Bron van vezels
  • Chinees
  • Chinees Nieuwjaar
  • Hoofdgerecht
  • Koken met kinderen
  • Noedels & Rijst
  • Portie Groenten/Fruit
  • Rijstgerechten

Probeer ook

Show more recipes

  • Vegetarisch recept met sperziebonen en satésaus

    Vegetarisch recept met sperziebonen en satésaus

    102 min Gemakkelijk
  • Vegetarische prei-kerrie ovenschotel met courgette en kikkererwten

    Vegetarische prei-kerrie ovenschotel met courgette en kikkererwten

    70 min Gemakkelijk
  • Vegetarisch stoofpotje met linzen en courgette

    Vegetarisch stoofpotje met linzen en courgette

    26 min Gemakkelijk
  • Vegetarische sweet chili-tofu met rijst

    Vegetarische sweet chili-tofu met rijst

    25 min Gemakkelijk

Show more recipes

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube
  • Pinterest
  • Privacybeleid
  • Wettelijke bepalingen
  • Neem contact met ons op
  • Cookies