Skip to main content

Bereidingswijze recept

 1. Bak de kippendijen, ui en knoflook

  Verhit olie in een hapjespan (of paella pan) en bak de kippendijen rondom bruin. Voeg de ui en knoflook toe en bak nog 3 minuten mee.

 2. Voeg de tomaat, paprika, chorizo en paprikapoeder toe.

  Voeg de tomatenblokjes en paprika toe en bak 2 minuten mee. Schep de chorizo erbij en strooi de paprikapoeder erboven.

 3. Voeg de rijst toe en kook in de bouillon

  Voeg de rijst toe en schenk het water erbij. Los hierin het bouillonblokje op en laat de paella op laag vuur koken totdat bijna al het water is opgenomen en de rijst gaar is. Voeg eventueel nog wat vocht toe als de rijst nog niet gaar is.

 4. Garnalen en doperwten toevoegen en serveer het gerecht

  Schep de garnalen en doperwten erbij en warm het al omscheppend nog 4 minuten mee. Verdeel de paella over de borden en serveer.

Maaltijdtips

Voeg zelf geen zout meer toe
Drink een glas water bij het eten
Kinderen van 4-8 jaar hebben ongeveer de helft van een volwassen portie nodig

Boodschappenlijst

 • 1
  zakje
 • 1
  ui
  , gesnipperd
 • 1
  knoflook
  teen, uitgeperst
 • 1
  rode paprika
  , in blokjes
 • 1
  blikje
  tomaten in blokjes
  (à 400 gram)
 • 200
  gram
  doperwten
 • 6
  kippendij
 • 80
  gram
  chorizo
  , in blokjes
 • 200
  gram
  garnalen
  (gekookt)
 • 400
  gram
  gele rijst
 • 1
  eetlepel
  paprikapoeder
 • 2
  eetlepels
  olijfolie

Variatietips

 • Tinnyy

  Stukjes ananas of appel en door heen

 1. Jouw variatietip
 2. Jouw naam

Maaltijdideeën

MAGGI helpt je graag bij het opdoen van ideeën voor het koken. Niet alleen met recepten, maar ook met artikelen waar je trek van krijgt, een groentekalender en andere hulpmiddelen waarmee je zo een lekkere en kindvriendelijke maaltijd op tafel zet. 

Lees meer

Plannen

Als je het druk hebt is het prettig om bij het koken vooruit te plannen, zeker met kinderen. Het scheelt tijd en meestal ook geld. Bovendien is het een goede manier om je kinderen te betrekken bij het koken.

Lees meer

Boodschappentips

Maak een boodschappenlijstje zodat je gericht de winkel in kan gaan en geen dingen vergeet. Ook kan dit helpen om impulsaankopen te verminderen. Ga je boodschappen doen met kinderen? Stuur je kind op expeditie in de supermarkt en laat ze producten zoeken. Ondertussen kun jij je concentreren op de rest van de boodschappen.

Lees meer

Kooktips

Of je nu een echte keukenprins(es) bent of liefst snel een gezonde maaltijd op tafel zet voor je gezin, er valt altijd nog wel iets te leren in de keuken. Bijvoorbeeld hoe je in een handomdraai tomaatjes snijdt. Of hoe je je kinderen bij het koken kunt betrekken. Deze en andere kooktips krijg je van MAGGI.

Lees meer

Eten aan tafel

De avondmaaltijd is het moment van de dag dat jullie allemaal samen zijn. En dus wil je dat iedereen zit te smullen. Maar dat is niet altijd even makkelijk met kinderen. Samen eten is al snel een stuk gezelliger als je afspraken maakt en weet dat kinderen soms tijd nodig hebben aan iets te wennen. Zo moeten kinderen soms wel tien tot vijftien keer iets proeven voor ze de smaak gaan waarderen.

Lees meer

Opruimen & bewaren

Eten weggooien is zonde en in veel gevallen niet nodig. Restjes kunnen als basis dienen voor een volgende maaltijd, slappe groenten leven weer op in water en door voedsel op de juiste manier te bewaren heb je er langer plezier van. 

Lees meer
 1. Maaltijdideeën
 2. Plannen
 3. Boodschappentips
 4. Kooktips
 5. Eten aan tafel
 6. Opruimen aan tafel