Pompoensoep van Oma van Jantina en My-lan
70min
Gemakkelijk
.
Voedingswaarde
Voedingswaarde
Instructie
70 Minuten
Schillen
Schil alle groentes en snijdt alles in blokjes.
Fruiten en garnalen
Fruit de ui, knoflook, gember en chilipeper. Voeg de kerrie en de garnalen toe. Blijf ondertussen roeren op niet te hoog vuur. Wacht tot de garnalen een beetje bruin kleuren.
Wortel en pompoen
Voeg de wortel toe en na een paar minuten de pompoen. Daarna het water (1 l) en de bouillonblokjes.
Koken
Laat het water koken en zet de pan daarna zacht. Roer alles af en toe door elkaar en wacht net zolang totdat jij alles zacht genoeg vindt (na ongeveer 45-60 min). Kook ondertussen de rijst.
Pureren
Pureer de soep met een staafmixer.
Serveren
Wanneer de soep klaar is doe je deze over de rijst (hoeveelheid naar wens) en garneer je af met wat koriander.
Eet smakelijk!
Opmerkingen 0