Skip to main content

Bereidingswijze recept

 1. Voorbereiding

  Snipper de ui en hak de knoflook fijn.

 2. Bak de pompoen

  Verhit de olijfolie in een grote soeppan. Bak op laag vuur de ui en knoflook 3 minuten (niet bruin laten worden). Voeg de pompoen en de kerriepoeder toe en bak deze nog 2 minuten mee.

 3. Kook de pompoensoep en hak de peterselie

  Neem een grote soeppan en bereid de basis voor soep volgens de aanwijzingen op de pot. Breng de soep aan de kook en laat 20 minuten zachtjes koken. Hak ondertussen de peterselie fijn.

 4. Pureer de pompoensoep en serveer het gerecht

  Gebruik een keukenmachine of een staafmixer en pureer alles tot een glad geheel. Voeg de maïs toe en verwarm de soep nog 2 minuten op laag vuur. Bestrooi met de peterselie en serveer met brood voor een volwaardige maaltijd. Klaar is deze makkelijke pompoensoep met maïs. En nu smullen maar!

  Soep over? Vries het in voor een andere keer

Maaltijdtips

Voeg zelf geen zout meer toe
Drink een glas water bij het eten
Kinderen van 4-8 jaar hebben ongeveer de helft van een volwassen portie nodig

Boodschappenlijst

 • 1
  pot
 • 1
  ui
  , gesnipperd
 • 1
  teen
  knoflook
  , fijngehakt
 • 600
  gram
  pompoen
  , geschild en in blokjes gesneden
 • 1
  blikje
  maïs
  (à 400 gram)
 • 2
  eetlepels
  olijfolie
 • 2
  eetlepels
  platte peterselie
  , fijngehakt
 • Keukenmachine of staafmixer

Variatietips

 1. Jouw variatietip
 2. Jouw naam

Maaltijdideeën

MAGGI helpt je graag bij het opdoen van ideeën voor het koken. Niet alleen met recepten, maar ook met artikelen waar je trek van krijgt, een groentekalender en andere hulpmiddelen waarmee je zo een lekkere en kindvriendelijke maaltijd op tafel zet. 

Lees meer

Plannen

Als je het druk hebt is het prettig om bij het koken vooruit te plannen, zeker met kinderen. Het scheelt tijd en meestal ook geld. Bovendien is het een goede manier om je kinderen te betrekken bij het koken.

Lees meer

Boodschappentips

Maak een boodschappenlijstje zodat je gericht de winkel in kan gaan en geen dingen vergeet. Ook kan dit helpen om impulsaankopen te verminderen. Ga je boodschappen doen met kinderen? Stuur je kind op expeditie in de supermarkt en laat ze producten zoeken. Ondertussen kun jij je concentreren op de rest van de boodschappen.

Lees meer

Kooktips

Of je nu een echte keukenprins(es) bent of liefst snel een gezonde maaltijd op tafel zet voor je gezin, er valt altijd nog wel iets te leren in de keuken. Bijvoorbeeld hoe je in een handomdraai tomaatjes snijdt. Of hoe je je kinderen bij het koken kunt betrekken. Deze en andere kooktips krijg je van MAGGI.

Lees meer

Eten aan tafel

De avondmaaltijd is het moment van de dag dat jullie allemaal samen zijn. En dus wil je dat iedereen zit te smullen. Maar dat is niet altijd even makkelijk met kinderen. Samen eten is al snel een stuk gezelliger als je afspraken maakt en weet dat kinderen soms tijd nodig hebben aan iets te wennen. Zo moeten kinderen soms wel tien tot vijftien keer iets proeven voor ze de smaak gaan waarderen.

Lees meer

Opruimen & bewaren

Eten weggooien is zonde en in veel gevallen niet nodig. Restjes kunnen als basis dienen voor een volgende maaltijd, slappe groenten leven weer op in water en door voedsel op de juiste manier te bewaren heb je er langer plezier van. 

Lees meer
 1. Maaltijdideeën
 2. Plannen
 3. Boodschappentips
 4. Kooktips
 5. Eten aan tafel
 6. Opruimen aan tafel