Dit gerecht is geoptimaliseerd voor 8 porties. Hoeveelheid en tijden moeten mogelijk worden gevarieerd. Hier vindt u meer informatie over aangepaste portiegroottes:
Als het aantal porties en daarmee de hoeveelheden worden verhoogd, kan de kooktijd langer zijn! Let hierbij op en kijk tijdens de bereiding iets vaker. We raden aan om met het gebruik water en kruiden iets zuiniger te zijn en later meer toe te voegen.
Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
Verhit de olijfolie in een grote soeppan. Bak op laag vuur de ui en knoflook 3 minuten (niet bruin laten worden). Voeg de pompoen en de kerriepoeder toe en bak deze nog 2 minuten mee.
Neem een grote soeppan en bereid de basis voor soep volgens de aanwijzingen op de pot. Breng de soep aan de kook en laat 20 minuten zachtjes koken. Hak ondertussen de peterselie fijn.
Gebruik een keukenmachine of een staafmixer en pureer alles tot een glad geheel. Voeg de maïs toe en verwarm de soep nog 2 minuten op laag vuur. Bestrooi met de peterselie en serveer met brood voor een volwaardige maaltijd. Klaar is deze makkelijke pompoensoep met maïs. En nu smullen maar! Soep over? Vries het in voor een andere keer