Ovenschotel met tonijn, bleekselderij en tomaat
51min
Gemakkelijk
1
Witte ui
2 Stukken
Bosuitjes, in ringetjes gesneden
2
Teentje knoflook
3
Tomaten
2 Blikken
Tonijn
2 el
Olijfolie
20 g
Boter
.
Voedingswaarde
Energie
365.19 kcal
Eiwit
24.97 g
koolhydraten
28.6 g
vetten
17.02 g
Voedingswaarde
Instructie
51 Minuten
Bak de groenten
1 min
Verwarm de oven alvast voor op 200 °C. Doe ondertussen de olijfolie in een hapjespan en voeg de gesneden bosuitjes, gesnipperde ui, stukjes bleekselderij en knoflook toe. Fruit de groenten een paar minuten aan.
Snijd de tomaten in blokjes
1 min
Snijd elke tomaat in 4 parten. Verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in reepjes. Snijd deze reepjes vervolgens in blokjes.
Bereid de puree en de vulling
1 min
Maak de aardappelpuree makkelijk klaar volgens de aanwijzingen op het zakje MAGGI Aardappelpuree voor Ovenschotel. Maak daarna het vis- en groentemengsel voor de vulling. Roer in de pan de tomatenblokjes en de tonijn door de gebakken groenten met bleekselderij en ui.
Vul de ovenschotel en bak in de oven
1 min
Vet een ovenschaal in met boter. Verdeel het vis- en groentemengsel over de bodem van de schaal. Dek daarna het geheel af met de aardappelpuree. Plaats vervolgens de ovenschotel met tonijn in het midden van de oven en bak het gerecht 30 minuten totdat hij mooi goudbruin is. Serveer na bereiding de ovenschaal met een grote opscheplepel op tafel. Eet smakelijk en dive in!
Opmerkingen 0