Skip to main content

Bereidingswijze recept

 1. Bak de groenten

  Verwarm de oven alvast voor op 200 °C. Doe ondertussen de olijfolie in een hapjespan en voeg de gesneden bosuitjes, gesnipperde ui, stukjes bleekselderij en knoflook toe. Fruit de groenten een paar minuten aan.

 2. Snijd de tomaten in blokjes

  Snijd elke tomaat in 4 parten. Verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in reepjes. Snijd deze reepjes vervolgens in blokjes.

 3. Bereid de puree en de vulling

  Maak de aardappelpuree makkelijk klaar volgens de aanwijzingen op het zakje MAGGI Aardappelpuree voor Ovenschotel. Maak daarna het vis- en groentemengsel voor de vulling. Roer in de pan de tomatenblokjes en de tonijn door de gebakken groenten met bleekselderij en ui.

 4. Vul de ovenschotel en bak in de oven

  Vet een ovenschaal in met boter. Verdeel het vis- en groentemengsel over de bodem van de schaal. Dek daarna het geheel af met de aardappelpuree. Plaats vervolgens de ovenschotel met tonijn in het midden van de oven en bak het gerecht 30 minuten totdat hij mooi goudbruin is. Serveer na bereiding de ovenschaal met een grote opscheplepel op tafel. Eet smakelijk en dive in!

Maaltijdtips

Voeg zelf geen zout meer toe
Drink een glas water bij het eten
Kinderen van 4-8 jaar hebben ongeveer de helft van een volwassen portie nodig

Boodschappenlijst

 • 1
  zakje
 • 1
  ui
  , gesnipperd
 • 2
  bosuitjes
  , in dunne ringen
 • 2
  tenen
  knoflook
  , uitgeperst
 • 1
  struik
  bleekselderij
  , in stukjes
 • 3
  vleestomaten
 • 2
  blikjes
  tonijn
  in water
 • 20
  gram
  boter
 • 2
  eetlepels
  olijfolie

Variatietips

 1. Jouw variatietip
 2. Jouw naam

Maaltijdideeën

MAGGI helpt je graag bij het opdoen van ideeën voor het koken. Niet alleen met recepten, maar ook met artikelen waar je trek van krijgt, een groentekalender en andere hulpmiddelen waarmee je zo een lekkere en kindvriendelijke maaltijd op tafel zet. 

Lees meer

Plannen

Als je het druk hebt is het prettig om bij het koken vooruit te plannen, zeker met kinderen. Het scheelt tijd en meestal ook geld. Bovendien is het een goede manier om je kinderen te betrekken bij het koken.

Lees meer

Boodschappentips

Maak een boodschappenlijstje zodat je gericht de winkel in kan gaan en geen dingen vergeet. Ook kan dit helpen om impulsaankopen te verminderen. Ga je boodschappen doen met kinderen? Stuur je kind op expeditie in de supermarkt en laat ze producten zoeken. Ondertussen kun jij je concentreren op de rest van de boodschappen.

Lees meer

Kooktips

Of je nu een echte keukenprins(es) bent of liefst snel een gezonde maaltijd op tafel zet voor je gezin, er valt altijd nog wel iets te leren in de keuken. Bijvoorbeeld hoe je in een handomdraai tomaatjes snijdt. Of hoe je je kinderen bij het koken kunt betrekken. Deze en andere kooktips krijg je van MAGGI.

Lees meer

Eten aan tafel

De avondmaaltijd is het moment van de dag dat jullie allemaal samen zijn. En dus wil je dat iedereen zit te smullen. Maar dat is niet altijd even makkelijk met kinderen. Samen eten is al snel een stuk gezelliger als je afspraken maakt en weet dat kinderen soms tijd nodig hebben aan iets te wennen. Zo moeten kinderen soms wel tien tot vijftien keer iets proeven voor ze de smaak gaan waarderen.

Lees meer

Opruimen & bewaren

Eten weggooien is zonde en in veel gevallen niet nodig. Restjes kunnen als basis dienen voor een volgende maaltijd, slappe groenten leven weer op in water en door voedsel op de juiste manier te bewaren heb je er langer plezier van. 

Lees meer
 1. Maaltijdideeën
 2. Plannen
 3. Boodschappentips
 4. Kooktips
 5. Eten aan tafel
 6. Opruimen aan tafel