Skip to main content

Bereidingswijze recept

 1. Bak de runderreepjes

  Verhit 1 el olijfolie in een grote koekenpan of wok en bak hierin de runderreepjes op hoog vuur kort aan. Schep uit de pan en houd apart.

 2. Bak de groenten

  Bak de paksoi en taugé in 1 el olijfolie in dezelfde pan in ca. 1 minuut aan. Houd 50 gram taugé apart (voor de komkommersalade).

 3. Bereid de kruidenmix

  Bereid de mix volgens de aanwijzingen op de verpakking en voeg dit mengsel toe aan de groenten.

 4. Voeg de noedels toe

  Voeg vervolgens de noedels toe en laat deze al roerend het vocht opnemen en gaar worden.

 5. Bereid de zoetzure komkommer

  Meng de azijn samen met de suiker en roer totdat de suiker is opgelost. Voeg de komkommer en apart gehouden taugé bij het mengsel en laat kort intrekken.

 6. Voeg de gebakken runderreepjes toe

  Voeg vervolgens de gebakken runderreepjes toe aan het groenten- noedel mengsel en schep goed om.

 7. Serveer het gerecht

  Schep de noedels op de borden en serveer met de zoetzure komkommer.

Maaltijdtips

Voeg zelf geen zout meer toe
Drink een glas water bij het eten
Kinderen van 4-8 jaar hebben ongeveer de helft van een volwassen portie nodig

Boodschappenlijst

 • 1
  zakje
 • 250
  gram
  taugé
 • 1
  paksoi
  , in reepjes gesneden
 • 0.5
  komkommer
  , in schijfjes gesneden
 • 300
  gram
  runderreepjes
 • 2
  eetlepels
  witte wijnazijn
 • 1
  eetlepel
  suiker
 • 2
  eetlepels
  olijfolie

Variatietips

 1. Jouw variatietip
 2. Jouw naam

Maaltijdideeën

MAGGI helpt je graag bij het opdoen van ideeën voor het koken. Niet alleen met recepten, maar ook met artikelen waar je trek van krijgt, een groentekalender en andere hulpmiddelen waarmee je zo een lekkere en kindvriendelijke maaltijd op tafel zet. 

Lees meer

Plannen

Als je het druk hebt is het prettig om bij het koken vooruit te plannen, zeker met kinderen. Het scheelt tijd en meestal ook geld. Bovendien is het een goede manier om je kinderen te betrekken bij het koken.

Lees meer

Boodschappentips

Maak een boodschappenlijstje zodat je gericht de winkel in kan gaan en geen dingen vergeet. Ook kan dit helpen om impulsaankopen te verminderen. Ga je boodschappen doen met kinderen? Stuur je kind op expeditie in de supermarkt en laat ze producten zoeken. Ondertussen kun jij je concentreren op de rest van de boodschappen.

Lees meer

Kooktips

Of je nu een echte keukenprins(es) bent of liefst snel een gezonde maaltijd op tafel zet voor je gezin, er valt altijd nog wel iets te leren in de keuken. Bijvoorbeeld hoe je in een handomdraai tomaatjes snijdt. Of hoe je je kinderen bij het koken kunt betrekken. Deze en andere kooktips krijg je van MAGGI.

Lees meer

Eten aan tafel

De avondmaaltijd is het moment van de dag dat jullie allemaal samen zijn. En dus wil je dat iedereen zit te smullen. Maar dat is niet altijd even makkelijk met kinderen. Samen eten is al snel een stuk gezelliger als je afspraken maakt en weet dat kinderen soms tijd nodig hebben aan iets te wennen. Zo moeten kinderen soms wel tien tot vijftien keer iets proeven voor ze de smaak gaan waarderen.

Lees meer

Opruimen & bewaren

Eten weggooien is zonde en in veel gevallen niet nodig. Restjes kunnen als basis dienen voor een volgende maaltijd, slappe groenten leven weer op in water en door voedsel op de juiste manier te bewaren heb je er langer plezier van. 

Lees meer
 1. Maaltijdideeën
 2. Plannen
 3. Boodschappentips
 4. Kooktips
 5. Eten aan tafel
 6. Opruimen aan tafel