Skip to main content

Bereidingswijze recept

 1. Bereid de koolvis

  Verwarm de oven voor op 180 graden. Haal de vis een uur voor bereiding uit de vriezer en laat op een stuk folie ontdooien. Dep de filets droog, leg ze in een met olijfolie ingevette ovenschaal, besprenkel met citroensap, kruid naar smaak en verdeel het paneermeel erover. Zet de vis 20 minuten in de oven en check de gaarheid. Als de vis niet meer glazig is van binnen, is deze gaar.

 2. Bereid de saus en de aardappelpuree

  Bereid de saus en de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer, als de saus klaar is, de peterselie erdoor.

 3. Wok de spinazie en serveer het gerecht

  Fruit de ui in olijfolie in een wok en voeg de spinazie toe. Verwarm gedurende 5 minuten onder voortdurend omscheppen. Kruid naar smaak en serveer met de vis, saus en aardappelpuree. Eet smakelijk!

Maaltijdtips

Voeg zelf geen zout meer toe
Drink een glas water bij het eten
Kinderen van 4-8 jaar hebben ongeveer de helft van een volwassen portie nodig

Boodschappenlijst

 • 1
  zakje
 • 1
  zakje
 • 900
  gram
  spinazie
 • 4
  koolvisfilet
  (à 125 gram)
 • 1
  ui
  (gesnipperd)
 • 1
  eetlepel
  citroensap
 • 4
  eetlepels
  paneermeel
 • 1
  eetlepel
  platte peterselie
  (gehakt)
 • 2
  eetlepels
  olijfolie

Variatietips

 1. Jouw variatietip
 2. Jouw naam

Maaltijdideeën

MAGGI helpt je graag bij het opdoen van ideeën voor het koken. Niet alleen met recepten, maar ook met artikelen waar je trek van krijgt, een groentekalender en andere hulpmiddelen waarmee je zo een lekkere en kindvriendelijke maaltijd op tafel zet. 

Lees meer

Plannen

Als je het druk hebt is het prettig om bij het koken vooruit te plannen, zeker met kinderen. Het scheelt tijd en meestal ook geld. Bovendien is het een goede manier om je kinderen te betrekken bij het koken.

Lees meer

Boodschappentips

Maak een boodschappenlijstje zodat je gericht de winkel in kan gaan en geen dingen vergeet. Ook kan dit helpen om impulsaankopen te verminderen. Ga je boodschappen doen met kinderen? Stuur je kind op expeditie in de supermarkt en laat ze producten zoeken. Ondertussen kun jij je concentreren op de rest van de boodschappen.

Lees meer

Kooktips

Of je nu een echte keukenprins(es) bent of liefst snel een gezonde maaltijd op tafel zet voor je gezin, er valt altijd nog wel iets te leren in de keuken. Bijvoorbeeld hoe je in een handomdraai tomaatjes snijdt. Of hoe je je kinderen bij het koken kunt betrekken. Deze en andere kooktips krijg je van MAGGI.

Lees meer

Eten aan tafel

De avondmaaltijd is het moment van de dag dat jullie allemaal samen zijn. En dus wil je dat iedereen zit te smullen. Maar dat is niet altijd even makkelijk met kinderen. Samen eten is al snel een stuk gezelliger als je afspraken maakt en weet dat kinderen soms tijd nodig hebben aan iets te wennen. Zo moeten kinderen soms wel tien tot vijftien keer iets proeven voor ze de smaak gaan waarderen.

Lees meer

Opruimen & bewaren

Eten weggooien is zonde en in veel gevallen niet nodig. Restjes kunnen als basis dienen voor een volgende maaltijd, slappe groenten leven weer op in water en door voedsel op de juiste manier te bewaren heb je er langer plezier van. 

Lees meer
 1. Maaltijdideeën
 2. Plannen
 3. Boodschappentips
 4. Kooktips
 5. Eten aan tafel
 6. Opruimen aan tafel