Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Recepten
  • Inspiratie
  • Producten
  • FAQ
  • Zoeken
  • Mijn Maggi
  • Alle recepten
  • Asperge recepten
  • Kip recepten
  • Pasta recepten
  • Soep recepten
  • Stamppot recepten
  • Vegetarische recepten
  • Vis recepten
  • Wraps recepten
  • Alle producten
  • Productcategorieën
  • Over MAGGI
  • Veelgestelde vragen over koken en eten
  • Veelgestelde vragen over MAGGI
  • Veelgestelde vragen over asperges
  • Veelgestelde vragen over soep
  • Veelgestelde vragen over stamppot
Klassieke boerenkool

Klassieke boerenkool

(0)
120min
Gemakkelijk
Koop nu

Ingrediënten

2 Porties

Dit gerecht is geoptimaliseerd voor 2 porties. Hoeveelheid en tijden moeten mogelijk worden gevarieerd. Hier vindt u meer informatie over aangepaste portiegroottes:

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  Zakje
MAGGI Aardappelpuree voor Stamppot
1  Zakje
MAGGI Jus voor Stamppot
300  g
Boerenkool
125  g
Rookworst
125  g
Spekblokjes
25  g
Boter
100  g
Piccalilly
kopiëren

tips & trucs

Als het aantal porties en daarmee de hoeveelheden worden verhoogd, kan de kooktijd langer zijn! Let hierbij op en kijk tijdens de bereiding iets vaker. We raden aan om met het gebruik water en kruiden iets zuiniger te zijn en later meer toe te voegen.

Exporteer ingrediënten

Kies uit de lijst van ingrediënten

kopiëren
.

Voedingswaarde

Energie
816.03 kcal
Eiwit
29.7 g
koolhydraten
61.83 g
vetten
50.67 g
Voedingswaarde

Instructie

120 Minuten
  • Was & kook de boerenkool

    30 min
    Was de boerenkool met water om vuil en stof te voorkomen. Wanneer je de boerenkool niet voorgesneden hebt gekocht snijd deze dan fijn. Houd er rekening mee dat voorgesneden groenten minder lang houdbaar zijn, het is aan te raden ze dezelfde dag nog te eten. Kook de boerenkool in 15 minuten gaar, maar niet te lang omdat een deel van de vitamines anders verloren gaat.
  • Bereid de rookworst

    30 min
    Verwarm de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking of de instructies van de slager. Bak de spekjes gedurende 5 minuten zonder boter of olie, en laat ze vervolgens uitlekken. Dit kun je doen door een vergiet te gebruiken of de spekjes op een stukje keukenrol te leggen.
  • Bereid de puree en jus

    30 min
    Je bereidt de puree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de boerenkool af en laat even uitlekken. Bereid daarna de jus voor stamppot volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Meng de ingrediënten

    30 min
    Meng de boerenkool en spekjes door de puree. Snijd de rookworst in dikke plakken en leg die op de stamppot. Serveer de jus ernaast of maak met een lepel een kuiltje in het midden van de stamppot waar je de jus ingiet. Eet smakelijk! Ben jij op zoek naar meer stamppot inspiratie? Bekijk dan meer MAGGI stamppot recepten. Extra tip: serveer eventueel met piccalilly!
Klassieke boerenkool

Was & kook de boerenkool 4

Was de boerenkool met water om vuil en stof te voorkomen. Wanneer je de boerenkool niet voorgesneden hebt gekocht snijd deze dan fijn. Houd er rekening mee dat voorgesneden groenten minder lang houdbaar zijn, het is aan te raden ze dezelfde dag nog te eten. Kook de boerenkool in 15 minuten gaar, maar niet te lang omdat een deel van de vitamines anders verloren gaat.

Klassieke boerenkool

Bereid de rookworst 4

Verwarm de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking of de instructies van de slager. Bak de spekjes gedurende 5 minuten zonder boter of olie, en laat ze vervolgens uitlekken. Dit kun je doen door een vergiet te gebruiken of de spekjes op een stukje keukenrol te leggen.

Klassieke boerenkool

Bereid de puree en jus 4

Je bereidt de puree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de boerenkool af en laat even uitlekken. Bereid daarna de jus voor stamppot volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Klassieke boerenkool

Meng de ingrediënten 4

Meng de boerenkool en spekjes door de puree. Snijd de rookworst in dikke plakken en leg die op de stamppot. Serveer de jus ernaast of maak met een lepel een kuiltje in het midden van de stamppot waar je de jus ingiet. Eet smakelijk! Ben jij op zoek naar meer stamppot inspiratie? Bekijk dan meer MAGGI stamppot recepten. Extra tip: serveer eventueel met piccalilly!

Recept als PDF

Deel met vrienden

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Activeer video's

U heeft op een link van een derde partij geklikt en u staat op het punt de maggi.ng-website te verlaten. Houd er rekening mee dat we geen controle hebben over dergelijke platforms van derden en wij onderschrijven noch aanvaarden verantwoordelijkheid voor hen, inclusief hun inhoud, nauwkeurigheid of functie. Daarom is uw interactie met deze gekoppelde platforms op eigen risico. Wij aanvaarden geen verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid voor dergelijke platforms van derden en hun algemene voorwaarden. Lees hier meer in onze gebruiksvoorwaarden

Bedankt voor je beoordeling!

We kijken uit naar je recensie!

U heeft dit recept / product al beoordeeld.

Klik op het aantal sterren dat u wilt toekennen: hoe hoger het nummer, hoe beter de beoordeling.

Verzenden

Opmerkingen 0

Please enter proper keywords 0/4000
Vul alstublieft een geldige gebruikersnaam in. Deze moet 3-15 tekens bevatten. Tekens A tot Z en 0 tot 9 zijn toegestaan
Gebruikersnaam
annuleren
OPSLAAN
Meer laden

Ontdek meer

Probeer ook

Show more recipes

  • Zuurkool stamppot met appel

    Zuurkool stamppot met appel

    40 min Gemakkelijk
  • Hutspot met rucola en rookworst

    Hutspot met rucola en rookworst

    46 min Gemakkelijk
  • Hutspot met mosterdjus

    Hutspot met mosterdjus

    50 min Gemakkelijk
  • Andijviestamppot met een pittige twist van oma & opa van Jessica en Max

    Andijviestamppot met een pittige twist van oma & opa van Jessica en Max

    45 min Gemakkelijk

Show more recipes

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube
  • Privacybeleid
  • Wettelijke bepalingen
  • Neem contact met ons op
  • Cookies