Klassieke boerenkool
120min
Gemakkelijk
Boerenkool behoort in de winter tot de meest populaire koolsoorten omdat stamppotten nog steeds razend populair zijn! Of je nou voor de traditionelere variant gaat of kiest voor stamppotten met zoete aardappel, bietjes of pastinaak, ze zijn niet weg te denken uit de Nederlandse keukens! Ben jij in de koudere maanden ook zo gek op de klassieke boerenkool met malse worst en jus? Probeer dan dit snelle recept voor klassieke boerenkool.
1 Zakje
300 g
Boerenkool
125 g
Rookworst
125 g
Spekblokjes
25 g
Boter
100 g
Piccalilly
.
Voedingswaarde
Energie
816.03 kcal
Eiwit
29.7 g
koolhydraten
61.83 g
vetten
50.67 g
Voedingswaarde
Instructie
120 Minuten
Was & kook de boerenkool
Was de boerenkool met water om vuil en stof te voorkomen. Wanneer je de boerenkool niet voorgesneden hebt gekocht snijd deze dan fijn. Houd er rekening mee dat voorgesneden groenten minder lang houdbaar zijn, het is aan te raden ze dezelfde dag nog te eten. Kook de boerenkool in 15 minuten gaar, maar niet te lang omdat een deel van de vitamines anders verloren gaat.
Bereid de rookworst
Verwarm de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking of de instructies van de slager. Bak de spekjes gedurende 5 minuten zonder boter of olie, en laat ze vervolgens uitlekken. Dit kun je doen door een vergiet te gebruiken of de spekjes op een stukje keukenrol te leggen.
Bereid de puree en jus
Je bereidt de puree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de boerenkool af en laat even uitlekken. Bereid daarna de jus voor stamppot volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Meng de ingrediënten
Meng de boerenkool en spekjes door de puree. Snijd de rookworst in dikke plakken en leg die op de stamppot. Serveer de jus ernaast of maak met een lepel een kuiltje in het midden van de stamppot waar je de jus ingiet. Eet smakelijk! Ben jij op zoek naar meer stamppot inspiratie? Bekijk dan meer MAGGI stamppot recepten. Extra tip: serveer eventueel met piccalilly!
Opmerkingen 0