Skip to main content

Bereidingswijze recept

 1. Marineer de kip

  Meng in een kom de sojasaus, gembersiroop, azijn, sesamolie, knoflook en een theelepel Hot Aroma. Schep de kip erdoor en marineer 30 minuten. Week satéprikkers 15 minuten in koud water.

 2. Kook de rijst

  Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bestrooi met de koriander.

 3. Bak de kipspiezen

  Rijg de kip aan de satéprikkers. Verhit een grillplaat op middelhoog vuur en bestrijk deze met de helft van de olie. Bak hierop de kipspiezen 10 minuten, draai ze halverwege. Bestrooi de spiezen met het sesamzaad.

 4. Bak de Spaanse peper en de peultjes

  Verhit de rest van de olie in een grote koekenpan of wok. Bak hierin op hoog vuur de Spaanse peper 1 minuut. Voeg de peultjes toe en bak, op hoog vuur, 3 minuten. Roer het limoensap erdoor.

 5. Serveer het gerecht

  Serveer de kipspiezen met de rijst en de peultjes. Eet smakelijk.

Maaltijdtips

Voeg zelf geen zout meer toe
Drink een glas water bij het eten
Kinderen van 4-8 jaar hebben ongeveer de helft van een volwassen portie nodig

Boodschappenlijst

 • 1
  flesje
 • 1
  teen
  knoflook
  , uitgeperst
 • 600
  gram
  peultje
  , ontdaan van de puntjes
 • 1
  rode peper
  , ontdaan van de zaadlijsten en in reepjes
 • 300
  gram
  kipfilet
  , in blokjes
 • 225
  gram
  rijst
 • 1
  eetlepel
  gembersiroop
 • 3
  eetlepels
  sojasaus
 • 1
  eetlepel
  witte wijnazijn
 • 2
  theelepels
  koriander
  , fijngehakt
 • 1.5
  eetlepel
  sesamzaad
  , geroosterd
 • 2
  theelepels
  limoensap
 • 1
  eetlepel
  sesamolie
 • 4
  eetlepels
  zonnebloemolie

Variatietips

 1. Jouw variatietip
 2. Jouw naam

Maaltijdideeën

MAGGI helpt je graag bij het opdoen van ideeën voor het koken. Niet alleen met recepten, maar ook met artikelen waar je trek van krijgt, een groentekalender en andere hulpmiddelen waarmee je zo een lekkere en kindvriendelijke maaltijd op tafel zet. 

Lees meer

Plannen

Als je het druk hebt is het prettig om bij het koken vooruit te plannen, zeker met kinderen. Het scheelt tijd en meestal ook geld. Bovendien is het een goede manier om je kinderen te betrekken bij het koken.

Lees meer

Boodschappentips

Maak een boodschappenlijstje zodat je gericht de winkel in kan gaan en geen dingen vergeet. Ook kan dit helpen om impulsaankopen te verminderen. Ga je boodschappen doen met kinderen? Stuur je kind op expeditie in de supermarkt en laat ze producten zoeken. Ondertussen kun jij je concentreren op de rest van de boodschappen.

Lees meer

Kooktips

Of je nu een echte keukenprins(es) bent of liefst snel een gezonde maaltijd op tafel zet voor je gezin, er valt altijd nog wel iets te leren in de keuken. Bijvoorbeeld hoe je in een handomdraai tomaatjes snijdt. Of hoe je je kinderen bij het koken kunt betrekken. Deze en andere kooktips krijg je van MAGGI.

Lees meer

Eten aan tafel

De avondmaaltijd is het moment van de dag dat jullie allemaal samen zijn. En dus wil je dat iedereen zit te smullen. Maar dat is niet altijd even makkelijk met kinderen. Samen eten is al snel een stuk gezelliger als je afspraken maakt en weet dat kinderen soms tijd nodig hebben aan iets te wennen. Zo moeten kinderen soms wel tien tot vijftien keer iets proeven voor ze de smaak gaan waarderen.

Lees meer

Opruimen & bewaren

Eten weggooien is zonde en in veel gevallen niet nodig. Restjes kunnen als basis dienen voor een volgende maaltijd, slappe groenten leven weer op in water en door voedsel op de juiste manier te bewaren heb je er langer plezier van. 

Lees meer
 1. Maaltijdideeën
 2. Plannen
 3. Boodschappentips
 4. Kooktips
 5. Eten aan tafel
 6. Opruimen aan tafel