Skip to main content

Bereidingswijze recept

 1. Start met het koken van de rijst

  Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op het pak. Roer met een spatel door de rijst heen, zodat de rijst niet aan elkaar gaat kleven.

 2. Bak de kipfilet en de groenten

  Bereid de kipfilet in de olie met een koekenpan. Bak de kipblokjes ongeveer 5 minuten totdat ze een mooie goudbruine kleur krijgen. Voeg daarna de voorgesneden prei en de kastanjechampignons toe en bak deze groenten, al omscheppend, 2 minuten met de kip mee.

 3. Bak de kip en de groenten

  Verhit olie in een koekenpan en bak hierin de kipfilet in ongeveer 5 minuten goudbruin. Voeg vervolgens de vers gesneden prei en champignons toe en bak deze al omscheppend 2 minuten mee.

 4. Breng het gerecht op smaak met de kruidenmix

  Bereid de kruidenmix volgens de aanwijzingen op de verpakking MAGGI Hollands Pannetje Champignonsaus met prei en kip. Voeg de aangemaakte mix toe aan het kip- en groentemengsel. Laat alles in de pan 10 minuten zachtjes sudderen en roer het gerecht af en toe om.

 5. Serveer het rijstgerecht

  Schep alleen nog de kip en de groenten door de rijst. Dit gerecht kan je lekker makkelijk in de pan op tafel serveren. Dat ging snel… hopelijk is iedereen al klaar voor het avondeten. Etenstijd!

Maaltijdtips

Voeg zelf geen zout meer toe
Drink een glas water bij het eten
Kinderen van 4-8 jaar hebben ongeveer de helft van een volwassen portie nodig

Boodschappenlijst

 • 1
  zakje
 • 225
  gram
  rijst
 • 300
  gram
  kipfilet
  (in blokjes)
 • 3
  prei
  (in ringen)
 • 1
  bakje
  kastanjechampignons
  (in kwarten)
 • 2
  eetlepels
  olijfolie
 • 100
  milliliter
  kookroom light

Variatietips

 1. Jouw variatietip
 2. Jouw naam

Maaltijdideeën

MAGGI helpt je graag bij het opdoen van ideeën voor het koken. Niet alleen met recepten, maar ook met artikelen waar je trek van krijgt, een groentekalender en andere hulpmiddelen waarmee je zo een lekkere en kindvriendelijke maaltijd op tafel zet. 

Lees meer

Plannen

Als je het druk hebt is het prettig om bij het koken vooruit te plannen, zeker met kinderen. Het scheelt tijd en meestal ook geld. Bovendien is het een goede manier om je kinderen te betrekken bij het koken.

Lees meer

Boodschappentips

Maak een boodschappenlijstje zodat je gericht de winkel in kan gaan en geen dingen vergeet. Ook kan dit helpen om impulsaankopen te verminderen. Ga je boodschappen doen met kinderen? Stuur je kind op expeditie in de supermarkt en laat ze producten zoeken. Ondertussen kun jij je concentreren op de rest van de boodschappen.

Lees meer

Kooktips

Of je nu een echte keukenprins(es) bent of liefst snel een gezonde maaltijd op tafel zet voor je gezin, er valt altijd nog wel iets te leren in de keuken. Bijvoorbeeld hoe je in een handomdraai tomaatjes snijdt. Of hoe je je kinderen bij het koken kunt betrekken. Deze en andere kooktips krijg je van MAGGI.

Lees meer

Eten aan tafel

De avondmaaltijd is het moment van de dag dat jullie allemaal samen zijn. En dus wil je dat iedereen zit te smullen. Maar dat is niet altijd even makkelijk met kinderen. Samen eten is al snel een stuk gezelliger als je afspraken maakt en weet dat kinderen soms tijd nodig hebben aan iets te wennen. Zo moeten kinderen soms wel tien tot vijftien keer iets proeven voor ze de smaak gaan waarderen.

Lees meer

Opruimen & bewaren

Eten weggooien is zonde en in veel gevallen niet nodig. Restjes kunnen als basis dienen voor een volgende maaltijd, slappe groenten leven weer op in water en door voedsel op de juiste manier te bewaren heb je er langer plezier van. 

Lees meer
 1. Maaltijdideeën
 2. Plannen
 3. Boodschappentips
 4. Kooktips
 5. Eten aan tafel
 6. Opruimen aan tafel