Groente ovenschotel met vlees en aardappel
75min
Gemiddeld
.
Voedingswaarde
Energie
537.99 kcal
koolhydraten
48.51 g
Eiwit
18.48 g
vetten
31.94 g
Voedingswaarde
Instructie
75 Minuten
Breng de oven op temperatuur
Zet de oven aan en verwarm de oven voor op 200°C. Vet vervolgens een ovenschaal in met de helft van de olie.
Snijd de groente
Snijdt de zowel verse courgette als de tomaten in dunne plakjes.
Bak de courgette
Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak hierin op hoog vuur kort de plakjes courgette, tot ze beginnen te kleuren maar nog niet zacht zijn. Neem ze uit de pan.
Bak het vlees
Verhit eerst de spekjes op middelhoog vuur in ongeveer 10 minuten in de koekenpan. Voeg hierna het gehakt toe en bak deze rul. Schep de courgette en de aardappelschijfjes door het gehaktmengsel. Schep dit in een ovenschaal. Verdeel de plakjes tomaat erover.
Bereid de mix
Voeg de inhoud van het zakje oven mix toe aan 200 ml koud water samen met 150 ml kookroom en roer goed door. Voeg daarna het ei toe en roer nogmaals goed door. Schenk ten slotte 3/4 van de aangemaakte oven mix gelijkmatig uit over de groente ovenschotel. Wacht 2 minuten en schenk daarna het overgebleven deel gelijkmatig over de ovenschotel.
Oven
Bak de groente ovenschotel in 45 minuten goudbruin en gaar.
En.. klaar is het gerecht. Bon apetit!
Opmerkingen 0