Skip to main content

Bereidingswijze recept

 1. Bereiding van de gehaktballen

  Meng het rundergehakt, het ei en 4 eetlepels paneermeel goed door elkaar en kneed het geheel goed samen. Voeg tijdens het kneden enkele druppels MAGGI Aroma Flacon NR.2 toe om het gehakt lekker op smaak te brengen. Draai van het gehakt vervolgens 8 gelijkmatige ballen. Verhit daarna een pan op middelhoog vuur. Bak de gehaktballen met wat boter totdat ze rondom een mooie bruine kleur krijgen. In ongeveer 10 minuten zijn de gehaktballen gaar.

 2. Het bakken van de krieltjes

  Verhit een pan met boter en bak de krieltjes in circa 15 minuten heerlijk bruin en knapperig.

 3. Maak de gestoofde prei

  Snijd de verse prei eerst in kleine ringen. Voor je de prei in de pan doet, voeg een beetje peper toe om de prei een intensere smaak te geven. Stoof vervolgens de prei met de deksel op de pan. De prei is in ongeveer 7 minuten gaar.

 4. creëer een heerlijke romige kaassaus

  Met het MAGGI Kaassaus zakje maak je binnen een paar minuten een smaakvolle kaassaus voor bij het gerecht. Volg de makkelijke gebruiksaanwijzing op de verpakking om de kaassaus te bereiden.

 5. Serveer het gerecht

  Alle ingrediënten van het recept zijn nu klaar om geserveerd te worden. Verdeel de gestoofde prei, krieltjes en gehaktballen over de borden en serveer de kaassaus erbij. Combineer alle smaken lekker met elkaar en geniet van deze heerlijke maaltijd!

Maaltijdtips

Voeg zelf geen zout meer toe
Drink een glas water bij het eten
Kinderen van 4-8 jaar hebben ongeveer de helft van een volwassen portie nodig

Boodschappenlijst

 • 1
  zakje
 • 1
  zakje
 • 500
  gram
  mager rundergehakt
 • 1
  ei
 • 4
  eetlepels
  paneermeel
 • 700
  gram
  krieltjes
 • 20
  gram
  boter
 • 800
  gram
  prei
  (in ringen)

Variatietips

 1. Jouw variatietip
 2. Jouw naam

Maaltijdideeën

MAGGI helpt je graag bij het opdoen van ideeën voor het koken. Niet alleen met recepten, maar ook met artikelen waar je trek van krijgt, een groentekalender en andere hulpmiddelen waarmee je zo een lekkere en kindvriendelijke maaltijd op tafel zet. 

Lees meer

Plannen

Als je het druk hebt is het prettig om bij het koken vooruit te plannen, zeker met kinderen. Het scheelt tijd en meestal ook geld. Bovendien is het een goede manier om je kinderen te betrekken bij het koken.

Lees meer

Boodschappentips

Maak een boodschappenlijstje zodat je gericht de winkel in kan gaan en geen dingen vergeet. Ook kan dit helpen om impulsaankopen te verminderen. Ga je boodschappen doen met kinderen? Stuur je kind op expeditie in de supermarkt en laat ze producten zoeken. Ondertussen kun jij je concentreren op de rest van de boodschappen.

Lees meer

Kooktips

Of je nu een echte keukenprins(es) bent of liefst snel een gezonde maaltijd op tafel zet voor je gezin, er valt altijd nog wel iets te leren in de keuken. Bijvoorbeeld hoe je in een handomdraai tomaatjes snijdt. Of hoe je je kinderen bij het koken kunt betrekken. Deze en andere kooktips krijg je van MAGGI.

Lees meer

Eten aan tafel

De avondmaaltijd is het moment van de dag dat jullie allemaal samen zijn. En dus wil je dat iedereen zit te smullen. Maar dat is niet altijd even makkelijk met kinderen. Samen eten is al snel een stuk gezelliger als je afspraken maakt en weet dat kinderen soms tijd nodig hebben aan iets te wennen. Zo moeten kinderen soms wel tien tot vijftien keer iets proeven voor ze de smaak gaan waarderen.

Lees meer

Opruimen & bewaren

Eten weggooien is zonde en in veel gevallen niet nodig. Restjes kunnen als basis dienen voor een volgende maaltijd, slappe groenten leven weer op in water en door voedsel op de juiste manier te bewaren heb je er langer plezier van. 

Lees meer
 1. Maaltijdideeën
 2. Plannen
 3. Boodschappentips
 4. Kooktips
 5. Eten aan tafel
 6. Opruimen aan tafel