Skip to main content

Bereidingswijze recept

 1. Voorbereiding

  Snipper de ui en snij de prei in dunne ringen. Verwijder hierna de zaadjes uit de rode peper en snij de peper in kleine ringetjes.

 2. Kook de rijst en bak de groenten

  Zet een pan water op het vuur en kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bak ondertussen de prei, rode peper en ui gedurende 5 minuten in een ruime koekenpan in olijfolie. Voeg de gekookte rijst toe en bak nog 4 minuten al omscheppend mee.

 3. Bak de omelet

  Klop de eieren los in een kom en kruid naar smaak. Bak in een tweede koekenpan in de rest van de olijfolie de eieren tot een omelet. Snijd de omelet in reepjes. Schep de reepjes door de rijst en voeg naar smaak de hot aroma toe.

 4. Serveer het vegetarische gerecht

  Schep als eerst de gebakken rijst met groenten en omeletreepjes op de borden en maak er met een zoetzure komkommersalade een volledige maaltijd van.

  Een beetje van jezelf en een beetje van MAGGI. Eet smakelijk!

Maaltijdtips

Voeg zelf geen zout meer toe
Drink een glas water bij het eten
Kinderen van 4-8 jaar hebben ongeveer de helft van een volwassen portie nodig

Boodschappenlijst

 • 1
  flesje
 • 1
  prei
  (in dunne ringen)
 • 1
  ui
  (gesnipperd)
 • 1
  rode peper
  (ontzaad en in dunne ringen)
 • 3
  eieren
 • 225
  gram
  rijst

Variatietips

 1. Jouw variatietip
 2. Jouw naam

Maaltijdideeën

MAGGI helpt je graag bij het opdoen van ideeën voor het koken. Niet alleen met recepten, maar ook met artikelen waar je trek van krijgt, een groentekalender en andere hulpmiddelen waarmee je zo een lekkere en kindvriendelijke maaltijd op tafel zet. 

Lees meer

Plannen

Als je het druk hebt is het prettig om bij het koken vooruit te plannen, zeker met kinderen. Het scheelt tijd en meestal ook geld. Bovendien is het een goede manier om je kinderen te betrekken bij het koken.

Lees meer

Boodschappentips

Maak een boodschappenlijstje zodat je gericht de winkel in kan gaan en geen dingen vergeet. Ook kan dit helpen om impulsaankopen te verminderen. Ga je boodschappen doen met kinderen? Stuur je kind op expeditie in de supermarkt en laat ze producten zoeken. Ondertussen kun jij je concentreren op de rest van de boodschappen.

Lees meer

Kooktips

Of je nu een echte keukenprins(es) bent of liefst snel een gezonde maaltijd op tafel zet voor je gezin, er valt altijd nog wel iets te leren in de keuken. Bijvoorbeeld hoe je in een handomdraai tomaatjes snijdt. Of hoe je je kinderen bij het koken kunt betrekken. Deze en andere kooktips krijg je van MAGGI.

Lees meer

Eten aan tafel

De avondmaaltijd is het moment van de dag dat jullie allemaal samen zijn. En dus wil je dat iedereen zit te smullen. Maar dat is niet altijd even makkelijk met kinderen. Samen eten is al snel een stuk gezelliger als je afspraken maakt en weet dat kinderen soms tijd nodig hebben aan iets te wennen. Zo moeten kinderen soms wel tien tot vijftien keer iets proeven voor ze de smaak gaan waarderen.

Lees meer

Opruimen & bewaren

Eten weggooien is zonde en in veel gevallen niet nodig. Restjes kunnen als basis dienen voor een volgende maaltijd, slappe groenten leven weer op in water en door voedsel op de juiste manier te bewaren heb je er langer plezier van. 

Lees meer
 1. Maaltijdideeën
 2. Plannen
 3. Boodschappentips
 4. Kooktips
 5. Eten aan tafel
 6. Opruimen aan tafel