Dit gerecht is geoptimaliseerd voor 4 porties. Hoeveelheid en tijden moeten mogelijk worden gevarieerd. Hier vindt u meer informatie over aangepaste portiegroottes:
Als het aantal porties en daarmee de hoeveelheden worden verhoogd, kan de kooktijd langer zijn! Let hierbij op en kijk tijdens de bereiding iets vaker. We raden aan om met het gebruik water en kruiden iets zuiniger te zijn en later meer toe te voegen.
Breng het water aan de kook en los het bouillonblokje hierin op. Doe de couscous in een vuurvaste schaal, giet de kokende bouillon erbij en roer om met een vork. Laat de couscous 10 minuten wellen.
Bak de kipblokjes
10 min
Kruid de blokjes kip naar smaak. Verhit een derde deel van de olie in een koekenpan en bak op middelhoog vuur de blokjes kip in 10 minuten goudbruin en gaar.
bak de wortel
7 min
Neem de kip uit de pan. Bak in de olie die in de pan is achtergebleven op laag vuur de blokjes wortel 5 minuten tot ze zacht beginnen te worden, maar laat ze niet kleuren. Voeg de blokjes courgette toe en bak deze nog 2 minuten mee.
Rooster de amandelen
3 min
Rooster de amandelen in een droge koekenpan in 3 minuten goudbruin.
Maak een dressing
5 min
Maak een dressing van de rest van de olijfolie, het citroensap en voeg indien nodig andere kruiden toe.
Meng de ingrediënten en serveer het gerecht
3 min
Meng in een grote schaal de gewelde couscous met de kip, courgette, wortel, amandelen, munt, lente-ui en dressing en serveer. Eet smakelijk!
Bereid de coucous met de bouillon
6
Breng het water aan de kook en los het bouillonblokje hierin op. Doe de couscous in een vuurvaste schaal, giet de kokende bouillon erbij en roer om met een vork. Laat de couscous 10 minuten wellen.
Bak de kipblokjes
6
Kruid de blokjes kip naar smaak. Verhit een derde deel van de olie in een koekenpan en bak op middelhoog vuur de blokjes kip in 10 minuten goudbruin en gaar.
bak de wortel
6
Neem de kip uit de pan. Bak in de olie die in de pan is achtergebleven op laag vuur de blokjes wortel 5 minuten tot ze zacht beginnen te worden, maar laat ze niet kleuren. Voeg de blokjes courgette toe en bak deze nog 2 minuten mee.
Rooster de amandelen
6
Rooster de amandelen in een droge koekenpan in 3 minuten goudbruin.
Maak een dressing
6
Maak een dressing van de rest van de olijfolie, het citroensap en voeg indien nodig andere kruiden toe.
Meng de ingrediënten en serveer het gerecht
6
Meng in een grote schaal de gewelde couscous met de kip, courgette, wortel, amandelen, munt, lente-ui en dressing en serveer. Eet smakelijk!
Recept als PDF
Deel met vrienden
Activeer video's
U heeft op een link van een derde partij geklikt en u staat op het punt de maggi.ng-website te verlaten. Houd er rekening mee dat we geen controle hebben over dergelijke platforms van derden en wij onderschrijven noch aanvaarden verantwoordelijkheid voor hen, inclusief hun inhoud, nauwkeurigheid of functie. Daarom is uw interactie met deze gekoppelde platforms op eigen risico. Wij aanvaarden geen verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid voor dergelijke platforms van derden en hun algemene voorwaarden. Lees hier meer in onze gebruiksvoorwaarden
Bedankt voor je beoordeling!
We kijken uit naar je recensie!
U heeft dit recept / product al beoordeeld.
Klik op het aantal sterren dat u wilt toekennen: hoe hoger het nummer, hoe beter de beoordeling.
Opmerkingen 0