Dit gerecht is geoptimaliseerd voor 8 porties. Hoeveelheid en tijden moeten mogelijk worden gevarieerd. Hier vindt u meer informatie over aangepaste portiegroottes:
Als het aantal porties en daarmee de hoeveelheden worden verhoogd, kan de kooktijd langer zijn! Let hierbij op en kijk tijdens de bereiding iets vaker. We raden aan om met het gebruik water en kruiden iets zuiniger te zijn en later meer toe te voegen.
Bereid de soepbasis volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snipper de ui, snij de courgettes in blokjes en voeg deze, samen met de aardappel aan de soep toe. Laat het geheel 15 minuten zachtjes koken.
Gebruik een staafmixer en pureer de groenten in de soep. Door de aardappel zal de soep vanzelf licht binden. Breng de soep nog 2 minuten aan de kook.
Meng de yoghurt los in een apart bakje met een paar eetlepels soep. Neem de soep van het vuur en roer 3/4 yoghurtmengsel en de paprikablokjes erdoor.
Verdeel de soep over soepborden en garneer met de peterselie. Maak er met het stokbrood een complete vegetarische maaltijd van. Geniet van de milde smaak en de stevige structuur van de courgette in deze heerlijke vegetarische soep! Eet smakelijk! Soep over? Vries het in voor een andere keer.