Skip to main content

Bereidingswijze recept

 1. Maak de basis voor courgettesoep

  Bereid de soepbasis volgens de aanwijzingen op de verpakking.

 2. Voeg de ingrediënten toe

  Snipper de ui, snij de courgettes in blokjes en voeg deze, samen met de aardappel aan de soep toe. Laat het geheel 15 minuten zachtjes koken.

 3. Pureer de soep

  Gebruik een staafmixer en pureer de groenten in de soep. Door de aardappel zal de soep vanzelf licht binden. Breng de soep nog 2 minuten aan de kook.

 4. Roer het yoghurtmengsel door de soep

  Meng de yoghurt los in een apart bakje met een paar eetlepels soep. Neem de soep van het vuur en roer 3/4 yoghurtmengsel en de paprikablokjes erdoor.

 5. Serveer het gerecht

  Verdeel de soep over soepborden en garneer met de peterselie. Maak er met volkorenbrood een complete vegetarische maaltijd van.

  Geniet van de milde smaak en de stevige structuur van de courgette in deze heerlijke vegetarische soep! Eet smakelijk!

  Soep over? Vries het in voor een andere keer.

Maaltijdtips

Voeg zelf geen zout meer toe
Drink een glas water bij het eten
Kinderen van 4-8 jaar hebben ongeveer de helft van een volwassen portie nodig

Boodschappenlijst

 • 1
  pot
 • 1
  ui
  , gesnipperd
 • 1.5
  courgette
  , in blokjes
 • 1
  rode paprika
  , in kleine stukjes gesneden
 • 1
  aardappel
  , geschild
 • 1
  dl
  Bulgaarse yoghurt
 • 1
  eetlepel
  platte peterselie
  , fijngehakt

Variatietips

 1. Jouw variatietip
 2. Jouw naam

Maaltijdideeën

MAGGI helpt je graag bij het opdoen van ideeën voor het koken. Niet alleen met recepten, maar ook met artikelen waar je trek van krijgt, een groentekalender en andere hulpmiddelen waarmee je zo een lekkere en kindvriendelijke maaltijd op tafel zet. 

Lees meer

Plannen

Als je het druk hebt is het prettig om bij het koken vooruit te plannen, zeker met kinderen. Het scheelt tijd en meestal ook geld. Bovendien is het een goede manier om je kinderen te betrekken bij het koken.

Lees meer

Boodschappentips

Maak een boodschappenlijstje zodat je gericht de winkel in kan gaan en geen dingen vergeet. Ook kan dit helpen om impulsaankopen te verminderen. Ga je boodschappen doen met kinderen? Stuur je kind op expeditie in de supermarkt en laat ze producten zoeken. Ondertussen kun jij je concentreren op de rest van de boodschappen.

Lees meer

Kooktips

Of je nu een echte keukenprins(es) bent of liefst snel een gezonde maaltijd op tafel zet voor je gezin, er valt altijd nog wel iets te leren in de keuken. Bijvoorbeeld hoe je in een handomdraai tomaatjes snijdt. Of hoe je je kinderen bij het koken kunt betrekken. Deze en andere kooktips krijg je van MAGGI.

Lees meer

Eten aan tafel

De avondmaaltijd is het moment van de dag dat jullie allemaal samen zijn. En dus wil je dat iedereen zit te smullen. Maar dat is niet altijd even makkelijk met kinderen. Samen eten is al snel een stuk gezelliger als je afspraken maakt en weet dat kinderen soms tijd nodig hebben aan iets te wennen. Zo moeten kinderen soms wel tien tot vijftien keer iets proeven voor ze de smaak gaan waarderen.

Lees meer

Opruimen & bewaren

Eten weggooien is zonde en in veel gevallen niet nodig. Restjes kunnen als basis dienen voor een volgende maaltijd, slappe groenten leven weer op in water en door voedsel op de juiste manier te bewaren heb je er langer plezier van. 

Lees meer
 1. Maaltijdideeën
 2. Plannen
 3. Boodschappentips
 4. Kooktips
 5. Eten aan tafel
 6. Opruimen aan tafel