Skip to main content

Bereidingswijze recept

 1. Bereid de kruidenmix voor braadstomen

  Verwarm de oven voor op 200 graden. Ontvouw de braadzak en verwijder het stickertje. Doe de kipfilets in de zak, voeg de kruiden toe en als laatste de groenten. Maak de zak dicht met het bijgeleverde clipje. Zorg dat er voldoende ruimte in de zak zit. Masseer de zak voorzichtig zodat de kruidenmix zich goed verdeelt.

 2. Plaats de braadzak in de oven

  Plaats de braadzak in een ovenschaal en plaats deze op het onderste rooster van de oven gedurende 35-40 minuten.

 3. Haal de braadzak uit de oven en bereid de soep

  Zet 400 ml water op het vuur in een grote pan. Haal de braadzak uit de oven. Let op! Bij het openen van de braadzak komt hete lucht vrij. Prik de kipfilets uit de zak en snijd deze in reepjes. Doe de rest van de groenten en kruiden bij het water en pureer het geheel tot een egale soep. Voeg nog extra water toe totdat de gewenste dikte is bereikt. Breng op smaak met peper.

 4. Serveer het gerecht

  Schep de soep in kommen en garneer met de kip en amandelschaafsel. Serveer de overige kip en het brood erbij.

Maaltijdtips

Voeg zelf geen zout meer toe
Drink een glas water bij het eten
Kinderen van 4-8 jaar hebben ongeveer de helft van een volwassen portie nodig

Boodschappenlijst

 • 1
  zakje
 • 500
  gram
  broccoli
  , in stukken gesneden
 • 1
  courgette
  , in stukken gesneden
 • 300
  gram
  kipfilet
 • 6
  boterham
 • 20
  gram
  amandelschaafsel

Variatietips

 1. Jouw variatietip
 2. Jouw naam

Maaltijdideeën

MAGGI helpt je graag bij het opdoen van ideeën voor het koken. Niet alleen met recepten, maar ook met artikelen waar je trek van krijgt, een groentekalender en andere hulpmiddelen waarmee je zo een lekkere en kindvriendelijke maaltijd op tafel zet. 

Lees meer

Plannen

Als je het druk hebt is het prettig om bij het koken vooruit te plannen, zeker met kinderen. Het scheelt tijd en meestal ook geld. Bovendien is het een goede manier om je kinderen te betrekken bij het koken.

Lees meer

Boodschappentips

Maak een boodschappenlijstje zodat je gericht de winkel in kan gaan en geen dingen vergeet. Ook kan dit helpen om impulsaankopen te verminderen. Ga je boodschappen doen met kinderen? Stuur je kind op expeditie in de supermarkt en laat ze producten zoeken. Ondertussen kun jij je concentreren op de rest van de boodschappen.

Lees meer

Kooktips

Of je nu een echte keukenprins(es) bent of liefst snel een gezonde maaltijd op tafel zet voor je gezin, er valt altijd nog wel iets te leren in de keuken. Bijvoorbeeld hoe je in een handomdraai tomaatjes snijdt. Of hoe je je kinderen bij het koken kunt betrekken. Deze en andere kooktips krijg je van MAGGI.

Lees meer

Eten aan tafel

De avondmaaltijd is het moment van de dag dat jullie allemaal samen zijn. En dus wil je dat iedereen zit te smullen. Maar dat is niet altijd even makkelijk met kinderen. Samen eten is al snel een stuk gezelliger als je afspraken maakt en weet dat kinderen soms tijd nodig hebben aan iets te wennen. Zo moeten kinderen soms wel tien tot vijftien keer iets proeven voor ze de smaak gaan waarderen.

Lees meer

Opruimen & bewaren

Eten weggooien is zonde en in veel gevallen niet nodig. Restjes kunnen als basis dienen voor een volgende maaltijd, slappe groenten leven weer op in water en door voedsel op de juiste manier te bewaren heb je er langer plezier van. 

Lees meer
 1. Maaltijdideeën
 2. Plannen
 3. Boodschappentips
 4. Kooktips
 5. Eten aan tafel
 6. Opruimen aan tafel