Chinese fondue met kip en groente
16min
Gemakkelijk
Fondue maar dan op de Chinese manier, met bouillon. In de bouillon gaar je de groenten en de kip.
1 Blokje
2
Teentje knoflook
1
Rode paprika
0.5
Gele paprika, in reepjes
1
Broccoli
250 g
Champignons
6 Stukken
Bosui
300 g
Kipfilet
1 Plakje
Gember
75 ml
Sherry
.
Voedingswaarde
Energie
196.22 kcal
Eiwit
26.61 g
koolhydraten
11.29 g
vetten
2.75 g
Voedingswaarde
Instructie
16 Minuten
Kook de gember en knoflook
Breng een liter water aan de kook met bouillonblokjes, de gember en knoflook. Laat het geheel 5 minuten met het deksel op de pan zachtjes koken. Voeg de sherry toe. Doe de bouillon over in een fonduepan en houd deze op een rechaud warm.
Bereid de saus
Bereid de kerriesaus volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Kook de overige ingrediënten aan tafel
Serveer de bouillon met de kip en groenten. Laat aan tafel de kip en groenten in de bouillon garen, geef de kerriesaus erbij en serveer met stokbrood voor een volwaardige maaltijd. Aan het eind van de maaltijd kan de bouillon opgedronken worden. Eet smakelijk.
Aantal calorieën berekend op basis van 2 sauslepels / 50ml saus per persoon
Opmerkingen 0