Maak deze heerlijke chilli sin carne met gegrilde pompoen en kikkererwten. Een lekker vegetarisch alternatief voor chilli con carne!
Ingrediënten
3
Porties
Dit gerecht is geoptimaliseerd voor 3 porties. Hoeveelheid en tijden moeten mogelijk worden gevarieerd. Hier vindt u meer informatie over aangepaste portiegroottes:
Als het aantal porties en daarmee de hoeveelheden worden verhoogd, kan de kooktijd langer zijn! Let hierbij op en kijk tijdens de bereiding iets vaker. We raden aan om met het gebruik water en kruiden iets zuiniger te zijn en later meer toe te voegen.
Doe de pompoenplakken in een kom en besprenkel met 2 eetlepels olijfolie. Strooi er 1 eetlepel kruidenmix over en meng goed door. Verdeel de plakken over een bakblik en rooster de pompoen in ca. 20 minuten gaar.
Bak de ui en paprika en voeg de tomatenblokjes en tomatenpuree toe
5 min
Verhit 2 eetlepels olie in de koekenpan en bak de ui. Voeg de paprika toe en bak 3 minuten mee. Voeg de tomatenblokjes en tomatenpuree toe en bak 2 minuten mee.
Voeg de resterende kruidenmix, kidneybonen en kikkererwten toe
3 min
Voeg de kruidenmix en 100 ml water toe en laat het geheel 2 minuten zachtjes pruttelen. Roer de uitgelekte bonen en kikkererwten rustig erdoor. Laat 1 minuut zachtjes meekoken.
Serveer het gerecht
1 min
Haal de pompoen uit de oven. Schep de chili sin carne op de borden. Verdeel de pompoen samen met de avocado over de borden.
Tip
1 min
Serveer het gerecht eventueel met wat crème fraîche of strooi wat peterselie over het gerecht.
Ook lekker met rijst.
Verwarm de oven
6
Verwarm de oven voor op 180 C.
Rooster de pompoen
6
Doe de pompoenplakken in een kom en besprenkel met 2 eetlepels olijfolie. Strooi er 1 eetlepel kruidenmix over en meng goed door. Verdeel de plakken over een bakblik en rooster de pompoen in ca. 20 minuten gaar.
Bak de ui en paprika en voeg de tomatenblokjes en tomatenpuree toe
6
Verhit 2 eetlepels olie in de koekenpan en bak de ui. Voeg de paprika toe en bak 3 minuten mee. Voeg de tomatenblokjes en tomatenpuree toe en bak 2 minuten mee.
Voeg de resterende kruidenmix, kidneybonen en kikkererwten toe
6
Voeg de kruidenmix en 100 ml water toe en laat het geheel 2 minuten zachtjes pruttelen. Roer de uitgelekte bonen en kikkererwten rustig erdoor. Laat 1 minuut zachtjes meekoken.
Serveer het gerecht
6
Haal de pompoen uit de oven. Schep de chili sin carne op de borden. Verdeel de pompoen samen met de avocado over de borden.
Tip
6
Serveer het gerecht eventueel met wat crème fraîche of strooi wat peterselie over het gerecht.
Ook lekker met rijst.
Recept als PDF
Deel met vrienden
Activeer video's
U heeft op een link van een derde partij geklikt en u staat op het punt de maggi.ng-website te verlaten. Houd er rekening mee dat we geen controle hebben over dergelijke platforms van derden en wij onderschrijven noch aanvaarden verantwoordelijkheid voor hen, inclusief hun inhoud, nauwkeurigheid of functie. Daarom is uw interactie met deze gekoppelde platforms op eigen risico. Wij aanvaarden geen verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid voor dergelijke platforms van derden en hun algemene voorwaarden. Lees hier meer in onze gebruiksvoorwaarden
Bedankt voor je beoordeling!
We kijken uit naar je recensie!
U heeft dit recept / product al beoordeeld.
Klik op het aantal sterren dat u wilt toekennen: hoe hoger het nummer, hoe beter de beoordeling.
Opmerkingen 0