Chili con carne met avocadodip
36min
Gemakkelijk
.
Voedingswaarde
Energie
674.39 kcal
Eiwit
31.51 g
koolhydraten
45.51 g
vetten
42.71 g
Voedingswaarde
Instructie
36 Minuten
Bereid de avocadodip
Snijd de avocado over de lengte doormidden. Verwijder de pit. Lepel het vruchtvlees uit de schil. Prak met een vork. Meng de guacamole met de cayennepeper, de limoensap en kruid de avocadodip naar smaak.
Bereid het gehakt
Bak de paprika in olijfolie in een ruime pan met dikke bodem. Voeg na 4 minuten de ui toe en bak het geheel nog eens 4 minuten onder voortdurend roeren. Fruit de knoflook 2 minuten mee. Voeg het gehakt toe en bak in 5 minuten rul. Doe het bouillonblokje en de chilipoeder erbij.
Voeg de tomaten en de kidneybonen toe
Bak nog 3 minuten onder voortdurend omscheppen en voeg de gezeefde tomaten en kidneybonen toe.
Voeg de maïs toe
Laat de pan 10 minuten pruttelen, roer er de maïs door en kruid het gerecht naar smaak. Voeg eventueel extra chilipoeder toe. Eet smakelijk!
Opmerkingen 0