Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Recepten Recepten
  • Inspiratie Inspiratie
  • MAGGI Producten
  • Veelgestelde vragen FAQ
  • Zoeken Zoeken
  • Mijn Maggi Mijn Maggi
  • Alle recepten
  • Asperge recepten
  • Kip recepten
  • Pasta recepten
  • Soep recepten
  • Stamppot recepten
  • Vegetarische recepten
  • Vis recepten
  • Wraps recepten
  • Alle producten
  • Productcategorieën
  • Over MAGGI
  • Veelgestelde vragen over koken en eten
  • Veelgestelde vragen over MAGGI
  • Veelgestelde vragen over asperges
  • Veelgestelde vragen over soep
  • Veelgestelde vragen over stamppot
Broccolistamppot met ei en spekjes

Broccolistamppot met ei en spekjes

(0)
39 min
Gemakkelijk
Geniet van een heerlijke broccolistamppot met ei en spekjes, snel en makkelijk te bereiden met MAGGI, eet smakelijk.

Ingrediënten

2

Dit gerecht is geoptimaliseerd voor 2 porties. Hoeveelheid en tijden moeten mogelijk worden gevarieerd. Hier vindt u meer informatie over aangepaste portiegroottes:

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  Zak
MAGGI Jus Naturel
500  g
Kruimige aardappelen‎
400  g
Broccoli
100  g
Spekblokjes
2 
Eieren
50  g
Belegen kaas
kopiëren

tips & trucs

Als het aantal porties en daarmee de hoeveelheden worden verhoogd, kan de kooktijd langer zijn! Let hierbij op en kijk tijdens de bereiding iets vaker. We raden aan om met het gebruik water en kruiden iets zuiniger te zijn en later meer toe te voegen.

Exporteer ingrediënten

Kies uit de lijst van ingrediënten

kopiëren
.

Voedingswaarde

koolhydraten
66 g
Energie
668.3 kcal
vetten
33.8 g
Eiwit
28.8 g
Voedingswaarde

Instructie

39 Minuten
  • 1. Bereid de aardappelen en broccoli voor

    20 min
    Schil de aardappelen en snij deze in stukjes. Snijd de steel van de broccoli in dunne plakjes en verdeel de rest in roosjes.
  • 2. Kook de aardappelen, broccoli en de eieren

    4 min
    Kook de aardappelen in 20 minten gaar en giet deze af. Kook vervolgens eerst de plakjes broccoli in een ruime pan met water voor 5 minuten. Voeg daarna de roosjes toe en laat nog 4 minuten koken. Giet de broccoli af. Laat de eieren ondertussen voor 8 minuten koken.
  • 3. Bak de spekblokjes

    3 min
    Bak de spekjes uit in een droge koekenpan met antiaanbaklaag.
  • 4. Voeg nu alle ingrediënten samen

    3 min
    Stamp de aardappelen tot een gladde puree. Roer de broccoli en de kaas door de aardappelen en verwarm het geheel nog kort op laag vuur.
  • 5. Bereid de jus

    5 min
    Bak de spekjes uit in een droge koekenpan met antiaanbaklaag.
  • 6. Pel en snij de eieren

    1 min
    Pel de eieren zorgvuldig en snijd ze daarna eventueel in stukjes of plakjes.
  • 7. Serveer het gerecht

    1 min
    Verdeel de broccolistamppot over de borden en garneer het met het ei en de spekjes. Serveer de jus ernaast of maak met een lepel een kuiltje in het midden van de stamppot waar je de jus ingiet. Eet smakelijk!
  • Hoe kun je deze broccolistamppot met ei en spekjes bewaren?

    1 min
    In de koelkast blijft de stamppot tot drie dagen goed. In de vriezer kun je de stamppot met spek zelfs tot drie maanden bewaren. Wanneer je de stamppot wilt opwarmen, kun je dit het beste doen in de magnetron op middelhoog vermogen of in een pan op laag vuur, waarbij je regelmatig roert om te zorgen dat het gelijkmatig warm wordt. Zo geniet je nogmaals van een heerlijke maaltijd en verspil je geen voedsel!
  • Meer stamppotten van Maggi proberen?

    1 min
    Bekijk dan zeker ook eens onze overzichtspagina met al onze stamppotten. Er is voor ieder wat wils! Denk bijvoorbeeld aan de klassieke boerenkool met rookworst, hutspot met mosterdjus of rode kool met braadworst.
Broccolistamppot met ei en spekjes

1. Bereid de aardappelen en broccoli voor 9

Schil de aardappelen en snij deze in stukjes. Snijd de steel van de broccoli in dunne plakjes en verdeel de rest in roosjes.

Broccolistamppot met ei en spekjes

2. Kook de aardappelen, broccoli en de eieren 9

Kook de aardappelen in 20 minten gaar en giet deze af. Kook vervolgens eerst de plakjes broccoli in een ruime pan met water voor 5 minuten. Voeg daarna de roosjes toe en laat nog 4 minuten koken. Giet de broccoli af. Laat de eieren ondertussen voor 8 minuten koken.

Broccolistamppot met ei en spekjes

3. Bak de spekblokjes 9

Bak de spekjes uit in een droge koekenpan met antiaanbaklaag.

Broccolistamppot met ei en spekjes

4. Voeg nu alle ingrediënten samen 9

Stamp de aardappelen tot een gladde puree. Roer de broccoli en de kaas door de aardappelen en verwarm het geheel nog kort op laag vuur.

Broccolistamppot met ei en spekjes

5. Bereid de jus 9

Bak de spekjes uit in een droge koekenpan met antiaanbaklaag.

Broccolistamppot met ei en spekjes

6. Pel en snij de eieren 9

Pel de eieren zorgvuldig en snijd ze daarna eventueel in stukjes of plakjes.

Broccolistamppot met ei en spekjes

7. Serveer het gerecht 9

Verdeel de broccolistamppot over de borden en garneer het met het ei en de spekjes. Serveer de jus ernaast of maak met een lepel een kuiltje in het midden van de stamppot waar je de jus ingiet. Eet smakelijk!

Broccolistamppot met ei en spekjes

Hoe kun je deze broccolistamppot met ei en spekjes bewaren? 9

In de koelkast blijft de stamppot tot drie dagen goed. In de vriezer kun je de stamppot met spek zelfs tot drie maanden bewaren. Wanneer je de stamppot wilt opwarmen, kun je dit het beste doen in de magnetron op middelhoog vermogen of in een pan op laag vuur, waarbij je regelmatig roert om te zorgen dat het gelijkmatig warm wordt. Zo geniet je nogmaals van een heerlijke maaltijd en verspil je geen voedsel!

Broccolistamppot met ei en spekjes

Meer stamppotten van Maggi proberen? 9

Bekijk dan zeker ook eens onze overzichtspagina met al onze stamppotten. Er is voor ieder wat wils! Denk bijvoorbeeld aan de klassieke boerenkool met rookworst, hutspot met mosterdjus of rode kool met braadworst.

Recept als PDF

Deel met vrienden

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Activeer video's

U heeft op een link van een derde partij geklikt en u staat op het punt de maggi.ng-website te verlaten. Houd er rekening mee dat we geen controle hebben over dergelijke platforms van derden en wij onderschrijven noch aanvaarden verantwoordelijkheid voor hen, inclusief hun inhoud, nauwkeurigheid of functie. Daarom is uw interactie met deze gekoppelde platforms op eigen risico. Wij aanvaarden geen verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid voor dergelijke platforms van derden en hun algemene voorwaarden. Lees hier meer in onze gebruiksvoorwaarden

Write a review

Your reviews
Would you recommend this item?
Afbeeldingen
U hebt 0 van de 6 toegestane media-item-entiteiten toegevoegd.
4 + 4 =
Please fill the captcha field

Ontdek meer

  • Aardappelen
  • Avondeten
  • Bron van eiwitten
  • Bron van vezels
  • Doordeweeks
  • Eieren
  • Familiemaaltijden
  • Groenten
  • Herfst
  • Hoofdgerecht
  • Koken met kinderen
  • Laag in suiker
  • Nationaal
  • Portie Groenten/Fruit
  • Pot koken
  • Regenseizoen
  • Snel en makkelijk
  • Stamppot
  • Top gerecht
  • Voor twee
  • Weekenden
  • Winter

Probeer ook

Show more recipes

  • Broccolistamppot met rauwe ham

    Broccolistamppot met rauwe ham

    30 min Gemakkelijk
  • Broccolistamppot met kaas

    Broccolistamppot met kaas

    27 min Gemakkelijk

Show more recipes

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube
  • Pinterest
  • Privacybeleid
  • Wettelijke bepalingen
  • Neem contact met ons op
  • Cookies