Broccolischotel met ham
65min
Gemakkelijk
150 ml
Kookroom
1
Ei
500 g
Broccoli
600 g
Krieltjes
250 g
Cherrytomaten
150 g
Hamblokjes
75 g
Geraspte kaas
2 el
Olijfolie
.
Voedingswaarde
Energie
598.65 kcal
Eiwit
31.17 g
koolhydraten
60.01 g
vetten
27.31 g
Voedingswaarde
Instructie
65 Minuten
Start met het koken van de broccoli
Kook in een pan met water de, in roosjes gesneden, broccoli. Wacht ongeveer 4 minuten totdat de broccoli halfgaar is.
Creëer de ovenmix voor een romige smaak
Verwarm de oven voor op 200 °C. Voeg in een kom de inhoud van het zakje MAGGI Ovenschotel Bloemkool-room met gehakt toe aan 200 ml koud water en 150 ml kookroom. Roer het goed door. Voeg daarna het ei toe en meng het geheel nog eens goed door elkaar.
Plaats alle ingrediënten in de ovenschaal
Vet een ovenschaal in met de olijfolie en schep de broccoli in de schaal. Voeg vervolgens de voorgekookte krieltjes, de cherrytomaatjes en de hamblokjes toe. Meng de ingrediënten goed door elkaar heen. Schenk daarna de ovenmix gelijkmatig over de schotel. Strooi tot slot de heerlijke belegen geraspte kaas verspreid over het geheel.
De broccolischotel kan in de oven
Plaatst de ovenschotel in het midden van de oven en wacht ongeveer 45 minuten totdat het gerecht goed gaar is en een mooie goudbruine, knapperige korst heeft gekregen.
Nu alleen nog serveren
In de tussentijd kan je alvast bedenken hoe je het gerecht wil serveren. Tenzij iemand je natuurlijk voor is. Er bestaat namelijk een grote kans dat iedereen met zijn lege bord al voor de oven staat. Laat de broccolischotel nog wel even afkoelen voordat je begint aan deze heerlijke maaltijd!
Opmerkingen 0