Skip to main content

Bereidingswijze recept

 1. Start met het koken van de broccoli

  Kook in een pan met water de, in roosjes gesneden, broccoli. Wacht ongeveer 4 minuten totdat de broccoli halfgaar is.

 2. Creëer de ovenmix voor een romige smaak

  Verwarm de oven voor op 200 °C. Voeg in een kom de inhoud van het zakje MAGGI Ovenschotel Bloemkool-room met gehakt toe aan 200 ml koud water en 150 ml kookroom. Roer het goed door. Voeg daarna het ei toe en meng het geheel nog eens goed door elkaar.

 3. Plaats alle ingrediënten in de ovenschaal

  Vet een ovenschaal in met de olijfolie en schep de broccoli in de schaal. Voeg vervolgens de voorgekookte krieltjes, de cherrytomaatjes en de hamblokjes toe. Meng de ingrediënten goed door elkaar heen. Schenk daarna de ovenmix gelijkmatig over de schotel. Strooi tot slot de heerlijke belegen geraspte kaas verspreid over het geheel.

 4. De broccolischotel kan in de oven

  Plaatst de ovenschotel in het midden van de oven en wacht ongeveer 45 minuten totdat het gerecht goed gaar is en een mooie goudbruine, knapperige korst heeft gekregen.

 5. Nu alleen nog serveren

  In de tussentijd kan je alvast bedenken hoe je het gerecht wil serveren. Tenzij iemand je natuurlijk voor is. Er bestaat namelijk een grote kans dat iedereen met zijn lege bord al voor de oven staat. Laat de broccolischotel nog wel even afkoelen voordat je begint aan deze heerlijke maaltijd!

Maaltijdtips

Voeg zelf geen zout meer toe
Drink een glas water bij het eten
Kinderen van 4-8 jaar hebben ongeveer de helft van een volwassen portie nodig

Boodschappenlijst

 • 1
  zakje
 • 150
  ml
  kookroom light
 • 1
  ei
 • 500
  gram
  broccoli
  , in roosjes gesneden
 • 600
  gram
  krieltjes
  , voorgekookt
 • 1
  bakje
  cherrytomaten
  (à 250 gram)
 • 150
  gram
  hamblokjes
 • 75
  gram
  belegen kaas
  (geraspt)
 • 2
  eetlepels
  olijfolie

Variatietips

 1. Jouw variatietip
 2. Jouw naam

Maaltijdideeën

MAGGI helpt je graag bij het opdoen van ideeën voor het koken. Niet alleen met recepten, maar ook met artikelen waar je trek van krijgt, een groentekalender en andere hulpmiddelen waarmee je zo een lekkere en kindvriendelijke maaltijd op tafel zet. 

Lees meer

Plannen

Als je het druk hebt is het prettig om bij het koken vooruit te plannen, zeker met kinderen. Het scheelt tijd en meestal ook geld. Bovendien is het een goede manier om je kinderen te betrekken bij het koken.

Lees meer

Boodschappentips

Maak een boodschappenlijstje zodat je gericht de winkel in kan gaan en geen dingen vergeet. Ook kan dit helpen om impulsaankopen te verminderen. Ga je boodschappen doen met kinderen? Stuur je kind op expeditie in de supermarkt en laat ze producten zoeken. Ondertussen kun jij je concentreren op de rest van de boodschappen.

Lees meer

Kooktips

Of je nu een echte keukenprins(es) bent of liefst snel een gezonde maaltijd op tafel zet voor je gezin, er valt altijd nog wel iets te leren in de keuken. Bijvoorbeeld hoe je in een handomdraai tomaatjes snijdt. Of hoe je je kinderen bij het koken kunt betrekken. Deze en andere kooktips krijg je van MAGGI.

Lees meer

Eten aan tafel

De avondmaaltijd is het moment van de dag dat jullie allemaal samen zijn. En dus wil je dat iedereen zit te smullen. Maar dat is niet altijd even makkelijk met kinderen. Samen eten is al snel een stuk gezelliger als je afspraken maakt en weet dat kinderen soms tijd nodig hebben aan iets te wennen. Zo moeten kinderen soms wel tien tot vijftien keer iets proeven voor ze de smaak gaan waarderen.

Lees meer

Opruimen & bewaren

Eten weggooien is zonde en in veel gevallen niet nodig. Restjes kunnen als basis dienen voor een volgende maaltijd, slappe groenten leven weer op in water en door voedsel op de juiste manier te bewaren heb je er langer plezier van. 

Lees meer
 1. Maaltijdideeën
 2. Plannen
 3. Boodschappentips
 4. Kooktips
 5. Eten aan tafel
 6. Opruimen aan tafel