Skip to main content

Bereidingswijze recept

 1. Kook de aardappelschijfjes

  Verwarm de oven vast voor op 200 °C of op 180 °C bij een heteluchtoven. Kook daarnaast de rauwe aardappelschijfjes circa 5 minuten in een pan.

 2. Bak de groenten, het gehakt en de spekjes

  Bak in een braad- of hapjespan het magere rundergehakt rul. Voeg de spekjes toe en bak deze even mee. Snijd vervolgens de witlof in mooie ringen en hak de ui fijn. Bak deze groenten kort met het mengsel mee.

 3. Vul de ovenschaal met de ingrediënten

  Vet de ovenschaal in en verdeel de helft van de voorgekookte aardappelschijfjes over de bodem van de schaal. Verspreid hier bovenop het mengsel met gehakt, witlof, ui en spekjes.

 4. Maak de ovenmix aan en voeg deze toe

  Voeg in een kom de inhoud van het zakje MAGGI Ovenschotel Witlof-crèmesaus met gehakt toe aan 200 ml koud water en 150 ml kookroom. Meng het goed door elkaar. Voeg daarna het ei toe en roer het geheel nogmaals goed door. Schenk vervolgens 3/4 van de aangemaakte ovenmix gelijkmatig over de ovenschotel. Wacht 2 minuten en verdeel vervolgens de andere helft van de aardappelschijfjes hier overheen en voeg daarna op dezelfde wijze ook het overgebleven deel van de ovenschotelmix toe.

 5. Verwarm de ovenschotel en serveer

  Doe de schaal in het midden van de oven en laat de ovenschotel circa 45 minuten goed gaar en mooi goudbruin worden. Roep iedereen aan tafel voor het avondeten en geniet van alle lof wanneer je deze heerlijke schotel uit de oven haalt!

Maaltijdtips

Voeg zelf geen zout meer toe
Drink een glas water bij het eten
Kinderen van 4-8 jaar hebben ongeveer de helft van een volwassen portie nodig

Boodschappenlijst

 • 1
  zakje
 • 500
  gram
  witlof
 • 1
  ui
 • 200
  gram
  mager rundergehakt
 • 100
  gram
  magere spekblokjes
  (of reepjes)
 • 600
  gram
  aardappelschijfjes
 • 1
  ei
 • 150
  ml
  kookroom light
 • 200
  ml
  water

Variatietips

 • Esmee

  Ook erg lekker met appel.

 1. Jouw variatietip
 2. Jouw naam

Maaltijdideeën

MAGGI helpt je graag bij het opdoen van ideeën voor het koken. Niet alleen met recepten, maar ook met artikelen waar je trek van krijgt, een groentekalender en andere hulpmiddelen waarmee je zo een lekkere en kindvriendelijke maaltijd op tafel zet. 

Lees meer

Plannen

Als je het druk hebt is het prettig om bij het koken vooruit te plannen, zeker met kinderen. Het scheelt tijd en meestal ook geld. Bovendien is het een goede manier om je kinderen te betrekken bij het koken.

Lees meer

Boodschappentips

Maak een boodschappenlijstje zodat je gericht de winkel in kan gaan en geen dingen vergeet. Ook kan dit helpen om impulsaankopen te verminderen. Ga je boodschappen doen met kinderen? Stuur je kind op expeditie in de supermarkt en laat ze producten zoeken. Ondertussen kun jij je concentreren op de rest van de boodschappen.

Lees meer

Kooktips

Of je nu een echte keukenprins(es) bent of liefst snel een gezonde maaltijd op tafel zet voor je gezin, er valt altijd nog wel iets te leren in de keuken. Bijvoorbeeld hoe je in een handomdraai tomaatjes snijdt. Of hoe je je kinderen bij het koken kunt betrekken. Deze en andere kooktips krijg je van MAGGI.

Lees meer

Eten aan tafel

De avondmaaltijd is het moment van de dag dat jullie allemaal samen zijn. En dus wil je dat iedereen zit te smullen. Maar dat is niet altijd even makkelijk met kinderen. Samen eten is al snel een stuk gezelliger als je afspraken maakt en weet dat kinderen soms tijd nodig hebben aan iets te wennen. Zo moeten kinderen soms wel tien tot vijftien keer iets proeven voor ze de smaak gaan waarderen.

Lees meer

Opruimen & bewaren

Eten weggooien is zonde en in veel gevallen niet nodig. Restjes kunnen als basis dienen voor een volgende maaltijd, slappe groenten leven weer op in water en door voedsel op de juiste manier te bewaren heb je er langer plezier van. 

Lees meer
 1. Maaltijdideeën
 2. Plannen
 3. Boodschappentips
 4. Kooktips
 5. Eten aan tafel
 6. Opruimen aan tafel