Skip to main content

Bereidingswijze recept

 1. Start met de bereiding van de groenten

  Snijd de verse sperziebonen in stukjes van circa 3 cm. Kook vervolgens, in een pan met weinig water, de sperziebonen (beet)gaar. Giet ze daarna af. Snijd ondertussen ook de ui fijn en de paprika in blokjes.

 2. Bak het gehakt met de paprika en ui

  Verwarm een hapjespan met boter of olie en bak het gehakt rul. Voeg vervolgens de gesneden paprika en ui toe en bak deze kort mee.

 3. Bereid de smaakvolle satésaus

  Zet het vuur laag en voeg in de pan de sausmix toe uit het zakje MAGGI Dagschotel Sperziebonen satésaus met gehakt. Doe dit samen met 250 ml koud water en 50 ml kookroom. Breng het geheel, onder af en toe roeren, aan de kook

 4. Maak het gerecht af met de sperziebonen

  Voeg de sperziebonen toe aan het gehaktmengsel. Breng alle ingrediënten aan de kook en roer ondertussen af en toe door het gerecht. Laat vervolgens het geheel nog 2 minuutjes zachtjes doorwarmen.

 5. De dagschotel kan geserveerd worden

  Roep iedereen vast aan tafel, want de dagschotel is klaar! Zet het gerecht met een opscheplepel lekker makkelijk op tafel of serveer het mooi op borden. Geniet gezellig samen van de heerlijke en vertrouwde smaken van deze lekkere MAGGI dagschotel. Tast toe!

Maaltijdtips

Voeg zelf geen zout meer toe
Drink een glas water bij het eten
Kinderen van 4-8 jaar hebben ongeveer de helft van een volwassen portie nodig

Boodschappenlijst

 • 1
  zakje
 • 400
  gram
  sperziebonen
 • 1
  rode paprika
  (150g)
 • 300
  gram
  mager rundergehakt
 • 50
  ml
  kookroom light
 • 1
  ui
  (100g)
 • 250
  milliliter
  water

Variatietips

 • Tonio

  vervang de sperzieboontje voor roerbakgroente
  je kan de rijst ook vervangen voor krieltjes ( ik heb het gemaakt met krieltjes die ik in de sate marinade/saus liet mee smoren tot ze gaar waren)

 1. Jouw variatietip
 2. Jouw naam

Maaltijdideeën

MAGGI helpt je graag bij het opdoen van ideeën voor het koken. Niet alleen met recepten, maar ook met artikelen waar je trek van krijgt, een groentekalender en andere hulpmiddelen waarmee je zo een lekkere en kindvriendelijke maaltijd op tafel zet. 

Lees meer

Plannen

Als je het druk hebt is het prettig om bij het koken vooruit te plannen, zeker met kinderen. Het scheelt tijd en meestal ook geld. Bovendien is het een goede manier om je kinderen te betrekken bij het koken.

Lees meer

Boodschappentips

Maak een boodschappenlijstje zodat je gericht de winkel in kan gaan en geen dingen vergeet. Ook kan dit helpen om impulsaankopen te verminderen. Ga je boodschappen doen met kinderen? Stuur je kind op expeditie in de supermarkt en laat ze producten zoeken. Ondertussen kun jij je concentreren op de rest van de boodschappen.

Lees meer

Kooktips

Of je nu een echte keukenprins(es) bent of liefst snel een gezonde maaltijd op tafel zet voor je gezin, er valt altijd nog wel iets te leren in de keuken. Bijvoorbeeld hoe je in een handomdraai tomaatjes snijdt. Of hoe je je kinderen bij het koken kunt betrekken. Deze en andere kooktips krijg je van MAGGI.

Lees meer

Eten aan tafel

De avondmaaltijd is het moment van de dag dat jullie allemaal samen zijn. En dus wil je dat iedereen zit te smullen. Maar dat is niet altijd even makkelijk met kinderen. Samen eten is al snel een stuk gezelliger als je afspraken maakt en weet dat kinderen soms tijd nodig hebben aan iets te wennen. Zo moeten kinderen soms wel tien tot vijftien keer iets proeven voor ze de smaak gaan waarderen.

Lees meer

Opruimen & bewaren

Eten weggooien is zonde en in veel gevallen niet nodig. Restjes kunnen als basis dienen voor een volgende maaltijd, slappe groenten leven weer op in water en door voedsel op de juiste manier te bewaren heb je er langer plezier van. 

Lees meer
 1. Maaltijdideeën
 2. Plannen
 3. Boodschappentips
 4. Kooktips
 5. Eten aan tafel
 6. Opruimen aan tafel