Skip to main content

Bereidingswijze recept

 1. Begin met de bereiding van de groenten

  Snijd de broccoli in roosjes en kook deze alvast kort voor (beetgaar), in een pan met water. Snijd ondertussen de ui fijn en de tomaten in blokjes. Giet vervolgens de broccoliroosjes af.

 2. Bak het gehakt samen met de ui

  Pak een braad- of hapjespan en bak met een beetje olie of boter het gehakt rul. Voeg ook de gesneden uit toe.

 3. Bereid de smaakvolle broccoli-kaassaus

  Zet het vuur lager en voeg in dezelfde pan de sausmix toe uit het zakje MAGGI Dagschotel Broccoli-kaas met gehakt. Doe dit samen met 225 ml koud water en 100 ml kookroom. Breng het geheel, onder af en toe roeren, aan de kook.

 4. Maak het gerecht af met overige groenten

  Voeg de verse broccoli en de tomaten toe aan het gehaktmengsel. Roer af en toe door het geheel en breng het aan de kook. Laat daarna het gerecht nog 2 minuten zachtjes in de pan doorwarmen.

 5. De dagschotel is klaar!

  Je kan de tafel dekken want de broccolischotel is al klaar om geserveerd te worden. Pak een paar diepe borden en schep lekker royaal op. Deze dagschotel is namelijk een smakelijke schot in de roos. Geniet van het avondeten!

Maaltijdtips

Voeg zelf geen zout meer toe
Drink een glas water bij het eten
Kinderen van 4-8 jaar hebben ongeveer de helft van een volwassen portie nodig

Boodschappenlijst

 • 1
  zakje
 • 400
  gram
  broccoli
 • 2
  tomaten
  (150g)
 • 300
  gram
  mager rundergehakt
 • 100
  ml
  kookroom light
 • 1
  ui
  (50g)

Variatietips

 • Eelco

  Doe twee eieren in de sausmix. Doe het groente gehakt mengsel in een ovenschaal. Bedek deze met voorgekookte aardappelen schijfjes (gaat sneller in de magnetron). Giet de sausmix er overheen. Bedek naar smaak met geraspte kaas. Zet 30min in voorverwarmde oven van 200graden. Ovenschotel klaar.

 1. Jouw variatietip
 2. Jouw naam

Maaltijdideeën

MAGGI helpt je graag bij het opdoen van ideeën voor het koken. Niet alleen met recepten, maar ook met artikelen waar je trek van krijgt, een groentekalender en andere hulpmiddelen waarmee je zo een lekkere en kindvriendelijke maaltijd op tafel zet. 

Lees meer

Plannen

Als je het druk hebt is het prettig om bij het koken vooruit te plannen, zeker met kinderen. Het scheelt tijd en meestal ook geld. Bovendien is het een goede manier om je kinderen te betrekken bij het koken.

Lees meer

Boodschappentips

Maak een boodschappenlijstje zodat je gericht de winkel in kan gaan en geen dingen vergeet. Ook kan dit helpen om impulsaankopen te verminderen. Ga je boodschappen doen met kinderen? Stuur je kind op expeditie in de supermarkt en laat ze producten zoeken. Ondertussen kun jij je concentreren op de rest van de boodschappen.

Lees meer

Kooktips

Of je nu een echte keukenprins(es) bent of liefst snel een gezonde maaltijd op tafel zet voor je gezin, er valt altijd nog wel iets te leren in de keuken. Bijvoorbeeld hoe je in een handomdraai tomaatjes snijdt. Of hoe je je kinderen bij het koken kunt betrekken. Deze en andere kooktips krijg je van MAGGI.

Lees meer

Eten aan tafel

De avondmaaltijd is het moment van de dag dat jullie allemaal samen zijn. En dus wil je dat iedereen zit te smullen. Maar dat is niet altijd even makkelijk met kinderen. Samen eten is al snel een stuk gezelliger als je afspraken maakt en weet dat kinderen soms tijd nodig hebben aan iets te wennen. Zo moeten kinderen soms wel tien tot vijftien keer iets proeven voor ze de smaak gaan waarderen.

Lees meer

Opruimen & bewaren

Eten weggooien is zonde en in veel gevallen niet nodig. Restjes kunnen als basis dienen voor een volgende maaltijd, slappe groenten leven weer op in water en door voedsel op de juiste manier te bewaren heb je er langer plezier van. 

Lees meer
 1. Maaltijdideeën
 2. Plannen
 3. Boodschappentips
 4. Kooktips
 5. Eten aan tafel
 6. Opruimen aan tafel