Skip to main content

Bereidingswijze recept

 1. Begin met het vullen van de braadzak

  Verwarm de oven voor op 200 °C (geen grillstand). Ontvouw vervolgens de braadzak en verwijder het stickertje. Doe de kipdrumsticks (ongekruid) in de zak en strooi de kruidenmix erbij uit het zakje MAGGI Braadstomen Piri Piri.

 2. Schud de braadzak en verdeel de piri piri kruiden

  Maak de braadzak dicht met het bijgeleverde clipje. Zorg dat er voldoende ruimte in de zak zit. Schud vervolgens de braadzak voorzichtig heen en weer zodat de kruidenmix zich goed verdeelt over de kip.

 3. De braadzak kan in de oven

  Doe de braadzak met de kip in een ovenschaal en plaats deze op het onderste rooster van de oven. Laat het gerecht, gedurende 60 minuten, braden en stomen. Controleer ondertussen regelmatig of de braadzak niet tegen de wanden van de oven of een verwarmingselement aankomt.

 4. Haal het kipgerecht uit de oven

  Pak de ovenschaal met de braadzak uit de oven. Let op! Bij het openen van de zak komt er hete lucht uit. Prik een gat in de zak om de hete lucht vrij te laten. Knip daarna de zak net onder het clipje door om de heerlijke malse en gekruide kip eruit te halen.

 5. De kip piri piri kan geserveerd worden

  Eet de lekkere en sappige kipdrumsticks los uit de hand of serveer het als een compleet gerecht met een frisse salade, gebakken groenten of rijst.
  Met MAGGI Braadstomen Piri Piri kan je ook andere kipgerechten uit de oven bereiden, precies zoals jij dat wilt. Verbaas iedereen aan tafel met deze verrukkelijke smaaksensatie. Tast toe!

Maaltijdtips

Voeg zelf geen zout meer toe
Drink een glas water bij het eten
Kinderen van 4-8 jaar hebben ongeveer de helft van een volwassen portie nodig

Boodschappenlijst

 • 1
  zakje
 • 800
  gram
  kipdrumsticks

Variatietips

 • Spicy Lime Chicken

  Een frisse variatie aan de Braadstomen Piri Piri brengen?

  Voeg dan eens een versnipperde ui en een limoen in 4 stukken toe aan de braadzak.

  Zo geef je het gerecht een heerlijk frisse tint en genieten maar!

   

 • R. vd H

  In plaats van alleen kip in de braadzak te doen, doe er nog wat groentes bij! Paprika, Champignon en Broccoli smaken hier heerlijk bij. Doordat ze mee in de zak zitten, wordt de smaak van de Piri Piri ook mee genomen in de groenten. Wat rijst er naast en je hebt een simpele, heerlijke maaltijd!

 • Joris

  Ontzettend lekker in combinatie met rijst en sperziebonen. Tip: Gebruik de overgebleven saus uit de zak/schaal en schenk deze over de rijst en de boontjes.

 • Michiel Ploeger

  In plaats van kip, heb ik varkenslapjes gebruikt. Dit is ons zeer goed bevallen.

 1. Jouw variatietip
 2. Jouw naam

Maaltijdideeën

MAGGI helpt je graag bij het opdoen van ideeën voor het koken. Niet alleen met recepten, maar ook met artikelen waar je trek van krijgt, een groentekalender en andere hulpmiddelen waarmee je zo een lekkere en kindvriendelijke maaltijd op tafel zet. 

Lees meer

Plannen

Als je het druk hebt is het prettig om bij het koken vooruit te plannen, zeker met kinderen. Het scheelt tijd en meestal ook geld. Bovendien is het een goede manier om je kinderen te betrekken bij het koken.

Lees meer

Boodschappentips

Maak een boodschappenlijstje zodat je gericht de winkel in kan gaan en geen dingen vergeet. Ook kan dit helpen om impulsaankopen te verminderen. Ga je boodschappen doen met kinderen? Stuur je kind op expeditie in de supermarkt en laat ze producten zoeken. Ondertussen kun jij je concentreren op de rest van de boodschappen.

Lees meer

Kooktips

Of je nu een echte keukenprins(es) bent of liefst snel een gezonde maaltijd op tafel zet voor je gezin, er valt altijd nog wel iets te leren in de keuken. Bijvoorbeeld hoe je in een handomdraai tomaatjes snijdt. Of hoe je je kinderen bij het koken kunt betrekken. Deze en andere kooktips krijg je van MAGGI.

Lees meer

Eten aan tafel

De avondmaaltijd is het moment van de dag dat jullie allemaal samen zijn. En dus wil je dat iedereen zit te smullen. Maar dat is niet altijd even makkelijk met kinderen. Samen eten is al snel een stuk gezelliger als je afspraken maakt en weet dat kinderen soms tijd nodig hebben aan iets te wennen. Zo moeten kinderen soms wel tien tot vijftien keer iets proeven voor ze de smaak gaan waarderen.

Lees meer

Opruimen & bewaren

Eten weggooien is zonde en in veel gevallen niet nodig. Restjes kunnen als basis dienen voor een volgende maaltijd, slappe groenten leven weer op in water en door voedsel op de juiste manier te bewaren heb je er langer plezier van. 

Lees meer
 1. Maaltijdideeën
 2. Plannen
 3. Boodschappentips
 4. Kooktips
 5. Eten aan tafel
 6. Opruimen aan tafel