Basisrecept: Chili con carne met kidneybonen en groenten
20min
Gemiddeld
300 g
Rundergehakt
450 g
Macaroni groente
70 g
Tomatenpuree
2 Stukken
Tomaten
225 g
Kidneybonen
100 ml
Water
.
Voedingswaarde
Energie
374.79 kcal
Eiwit
26.5 g
koolhydraten
25.35 g
vetten
17.74 g
Voedingswaarde
Instructie
20 Minuten
Bak het gehakt en voeg de groente en tomatenpuree toe
Rul het gehakt en voeg de voorgesneden groente toe. Bak het geheel 2 minuten rustig door. Voeg de tomatenpuree toe en bak nog een minuut door.
Bereid de kruidenmix met water en tomatenblokjes
Voeg de chili con carne kruidenmix, 100 ml water en de gesneden tomatenblokjes toe. Laat het geheel 2 minuten op zacht vuur pruttelen.
Voeg de bonen toe en serveer gerecht
Nu is het tijd voor de kidneybonen. Laat ze eerst goed uitlekken en voeg dan toe. Schep alles rustig door elkaar, verwarm even door en serveer het gerecht.
Tip voor de lekkerste chili con carne
Een beetje van jezelf... en dus kun je je chili con carne naar eigen wens op smaak brengen door bijvoorbeeld 1 eetlepel MAGGI aroma, ½ MAGGI bouillonblokje of 1 theelepel sambal toe te voegen.
Met toevoeging van één van deze tips bevat een bereide portie rond de 2 gram zout per persoon. Eet smakelijk!
Opmerkingen 0