Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Recepten Recepten
  • Inspiratie Inspiratie
  • MAGGI Producten
  • Veelgestelde vragen FAQ
  • Zoeken Zoeken
  • Mijn Maggi Mijn Maggi
  • Alle recepten
  • Asperge recepten
  • Kip recepten
  • Pasta recepten
  • Soep recepten
  • Stamppot recepten
  • Vegetarische recepten
  • Vis recepten
  • Wraps recepten
  • Alle producten
  • Productcategorieën
  • Over MAGGI
  • Veelgestelde vragen over koken en eten
  • Veelgestelde vragen over MAGGI
  • Veelgestelde vragen over asperges
  • Veelgestelde vragen over soep
  • Veelgestelde vragen over stamppot
Recept voor een pastasalade met asperges, linzen en ei

Recept voor een pastasalade met asperges, linzen en ei

(0)
5 min
Gemakkelijk
Is het een warme lentedag of heb je iets te vieren? Met dit MAGGI recept maak je snel en eenvoudig een lekkere frisse pastasalade met witte asperges, linzen en ei!

Ingrediënten

3 Porties

Dit gerecht is geoptimaliseerd voor 3 porties. Hoeveelheid en tijden moeten mogelijk worden gevarieerd. Hier vindt u meer informatie over aangepaste portiegroottes:

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  Zakje
MAGGI Saus voor Asperges
300  g
Witte asperges
210  g
Fusili
150  g
Gemengde Salade
250  g
Tomaten
250  g
Radijsjes
200  g
Linzen
3 
Ei
kopiëren

tips & trucs

Als het aantal porties en daarmee de hoeveelheden worden verhoogd, kan de kooktijd langer zijn! Let hierbij op en kijk tijdens de bereiding iets vaker. We raden aan om met het gebruik water en kruiden iets zuiniger te zijn en later meer toe te voegen.

Exporteer ingrediënten

Kies uit de lijst van ingrediënten

kopiëren
.

Voedingswaarde

koolhydraten
112.9 g
Energie
687 kcal
vetten
10.6 g
Eiwit
37.4 g
Voedingswaarde

Instructie

5 Minuten
  • Begin met het koken van de asperges

    1 min
    Volg voor het bereiden van de witte asperges de volledige algemene bereidingswijze. Snijd voor het koken nog circa 2 cm van de uiteindes af. Als de asperges niet geschild zijn moet je ze ook nog even goed rondom schillen met een dunschiller.
  • Bereid de pasta en maak de salade

    1 min
    Kook alvast de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel daarna de pasta koud met water en laat het goed uitlekken. Pak een aparte kom en doe hierin de gemengde salade. Mix de salade met wat olijfolie of maak een dressing naar keuze zoals balsamicoazijn en olijfolie met een snufje peper en zout.
  • Meng de aspergesaus door de pasta, linzen en asperges

    1 min
    Schep de helft van de kant-en-klare MAGGI Saus voor Asperges door de pasta. Meng daarna ook voorzichtig de witte asperges en de linzen door het geheel.
  • Kook of pocheer de eieren

    1 min
    Vul een pan met water en breng het aan de kook. Laat de eieren hier voorzichtig in zakken. Kook ze ongeveer 4 á 5 minuten. Spoel daarna de eieren koud. Je kan ook de eieren pocheren. Breng hiervoor laag water (circa 6 cm hoog) in een pan aan de kook. Als het water kookt kan het vuur lager gedraaid worden. Breek daarna 1 ei voorzichtig in een kom en laat het ei daarna voorzichtig in het water glijden. Laat het ei in ongeveer 3 minuten gaarkoken. Doe hetzelfde met de overige eieren en schep ze voorzichtig met een schuimspaan uit de pan. Laat de eieren daarna nog even goed uitlekken.
  • De pastasalade kan geserveerd worden

    1 min
    Schep het gemaakte mengsel met de koude pasta, aspergesaus, linzen en witte asperges in diepe borden. Leg per bord een gekookt of een gepocheerd eitje op de pasta. Schenk vervolgens de rest van de aspergesaus van MAGGI over de pastasalade. Je kan de pasta ook feestelijk in een mooie grote schaal serveren. Dit is typisch zo’n gerecht waar iedereen van zal smullen, op elk moment. Tast toe!
Recept voor een pastasalade met asperges, linzen en ei

Begin met het koken van de asperges 5

Volg voor het bereiden van de witte asperges de volledige algemene bereidingswijze. Snijd voor het koken nog circa 2 cm van de uiteindes af. Als de asperges niet geschild zijn moet je ze ook nog even goed rondom schillen met een dunschiller.

Recept voor een pastasalade met asperges, linzen en ei

Bereid de pasta en maak de salade 5

Kook alvast de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel daarna de pasta koud met water en laat het goed uitlekken. Pak een aparte kom en doe hierin de gemengde salade. Mix de salade met wat olijfolie of maak een dressing naar keuze zoals balsamicoazijn en olijfolie met een snufje peper en zout.

Recept voor een pastasalade met asperges, linzen en ei

Meng de aspergesaus door de pasta, linzen en asperges 5

Schep de helft van de kant-en-klare MAGGI Saus voor Asperges door de pasta. Meng daarna ook voorzichtig de witte asperges en de linzen door het geheel.

Recept voor een pastasalade met asperges, linzen en ei

Kook of pocheer de eieren 5

Vul een pan met water en breng het aan de kook. Laat de eieren hier voorzichtig in zakken. Kook ze ongeveer 4 á 5 minuten. Spoel daarna de eieren koud. Je kan ook de eieren pocheren. Breng hiervoor laag water (circa 6 cm hoog) in een pan aan de kook. Als het water kookt kan het vuur lager gedraaid worden. Breek daarna 1 ei voorzichtig in een kom en laat het ei daarna voorzichtig in het water glijden. Laat het ei in ongeveer 3 minuten gaarkoken. Doe hetzelfde met de overige eieren en schep ze voorzichtig met een schuimspaan uit de pan. Laat de eieren daarna nog even goed uitlekken.

Recept voor een pastasalade met asperges, linzen en ei

De pastasalade kan geserveerd worden 5

Schep het gemaakte mengsel met de koude pasta, aspergesaus, linzen en witte asperges in diepe borden. Leg per bord een gekookt of een gepocheerd eitje op de pasta. Schenk vervolgens de rest van de aspergesaus van MAGGI over de pastasalade. Je kan de pasta ook feestelijk in een mooie grote schaal serveren. Dit is typisch zo’n gerecht waar iedereen van zal smullen, op elk moment. Tast toe!

Recept als PDF

Deel met vrienden

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Activeer video's

U heeft op een link van een derde partij geklikt en u staat op het punt de maggi.ng-website te verlaten. Houd er rekening mee dat we geen controle hebben over dergelijke platforms van derden en wij onderschrijven noch aanvaarden verantwoordelijkheid voor hen, inclusief hun inhoud, nauwkeurigheid of functie. Daarom is uw interactie met deze gekoppelde platforms op eigen risico. Wij aanvaarden geen verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid voor dergelijke platforms van derden en hun algemene voorwaarden. Lees hier meer in onze gebruiksvoorwaarden

Write a review

Your reviews
Would you recommend this item?
Afbeeldingen
U hebt 0 van de 6 toegestane media-item-entiteiten toegevoegd.
4 + 2 =
Please fill the captcha field

Ontdek meer

  • Asperges
  • Avondeten
  • Barbecue
  • Bijgerecht
  • Bron van eiwitten
  • Bron van vezels
  • Doordeweeks
  • Eiwitrijk
  • Europees
  • Familiemaaltijden
  • Feest
  • Hoofdgerecht
  • Koud / montage
  • Laag in suiker
  • Lente
  • Lunch
  • Lunchbox voor volwassenen
  • Mediterraans
  • Pasta
  • Portie Groenten/Fruit
  • Salade
  • Salade
  • Seizoensgebonden
  • Snel en makkelijk
  • Weekenden
  • Weinig zout
  • Wereldgerecht
  • Zomer

Probeer ook

Show more recipes

  • Basisrecept: MAGGI Dagschotel Bloemkool- milde kerrie met kip

    Basisrecept: MAGGI Dagschotel Bloemkool- milde kerrie met kip

    20 min Gemakkelijk
  • Recept voor nasi met paprika en nasigroenten

    Recept voor nasi met paprika en nasigroenten

    Gemakkelijk
  • Gnocchi met 4-kazensaus recept met broccoli, spekjes en gedroogde tomaatjes

    Gnocchi met 4-kazensaus recept met broccoli, spekjes en gedroogde tomaatjes

    30 min Gemakkelijk
  • Recept met rookworst uit de oven, gekookte aardappelen en sperziebonen

    Recept met rookworst uit de oven, gekookte aardappelen en sperziebonen

    53 min Gemakkelijk

Show more recipes

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube
  • Pinterest
  • Privacybeleid
  • Wettelijke bepalingen
  • Neem contact met ons op
  • Cookies
  • Toegankelijkheidsverklaring