Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Recepten Recepten
  • Inspiratie Inspiratie
  • MAGGI Producten
  • Veelgestelde vragen FAQ
  • Zoeken Zoeken
  • Mijn Maggi Mijn Maggi
  • Alle recepten
  • Asperge recepten
  • Kip recepten
  • Pasta recepten
  • Soep recepten
  • Stamppot recepten
  • Vegetarische recepten
  • Vis recepten
  • Wraps recepten
  • Alle producten
  • Productcategorieën
  • Over MAGGI
  • Veelgestelde vragen over koken en eten
  • Veelgestelde vragen over MAGGI
  • Veelgestelde vragen over asperges
  • Veelgestelde vragen over soep
  • Veelgestelde vragen over stamppot
De perfecte asperges maak je zo

De perfecte asperges maak je zo

Asperges op de klassieke manier bereiden is helemaal niet moeilijk! Jij wordt een echte asperge masterchef met onze tips.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Mocht je je afvragen of een speciale aspergepan nodig is, kunnen we je uit de droom helpen: elke pan werkt. Zorg ervoor dat de pan groot genoeg is, alle witte asperges moeten in hun geheel in de pan passen. En daar komt direct het voordeel van een aspergepan om de hoek kijken. Zo’n pan is hoog en smal, met een inzet waar zelfs de langste asperges zonder knakken rechtop in passen. Dit heeft twee pluspunten: alle asperges worden zo gelijkmatig gekookt en ze zijn makkelijk uit het water te vissen als ze gaar zijn. Voor een goed vullende maaltijd met asperges kun je 300 gram asperges per persoon aan houden. Ook heb je een scherp mes en een dunschiller nodig.

Asperges schillen

Het is heel belangrijk dat alle asperges goed geschild worden! Doe je dit niet, heb je tijdens het eten allemaal harde en harige stukjes in je mond. Dus: neem hier even de tijd voor. Hak allereerst de kontjes van de asperges af, ongeveer 2 centimeter vanaf de onderkant. Leg de asperges daarna plat op een snijplank en pak de dunschiller erbij. Begin zo’n 4 centimeter vanaf het puntje (de puntjes laat je verder met rust) en schil naar beneden, naar het kontje toe. Werk met overlappende halen, zo weet je zeker dat je niks mist.

Asperges koken

Hoe lang je de asperges moet koken, hangt af van de dikte van je asperges maar ook van welke bite je houdt. Kook je ze wat langer, worden ze zachter. Beperk je de kooktijd van de asperges, kun je op een knappertje rekenen. Asperges bereiden is maatwerk! Stomen kan natuurlijk ook, in de stoomoven bijvoorbeeld.

Ingrediënten:

  • asperges (300 gram per persoon)
  • ½ theelepel zout
  • ½ theelepel suiker
  • klontje boter (25 tot 50 gram)
  • 1 stukje foelie

Bereidingswijze:

  1. Schil de asperges en snijd het houterige kontje ervan af
  2. Doe in een pan water, de aspergeschillen en kontjes, het zout, de suiker, boter en foelie en maak hier een bouillon van door dit ongeveer 10 minuten op het vuur te zetten
  3. Zeef de bouillon
  4. Kook de asperges in de bouillon ongeveer 8 minuten
  5. Laat de asperges nog 5 minuten in de pan nagaren, zonder dat het vuur aan staat

Tip: Superlekker met MAGGI aspergesaus, ham en ei

Tip: Gooi de bouillon waarin je de asperges hebt gekookt niet weg! Je kunt hier een super lekkere soep van maken. Kijk hier voor het recept.

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube
  • Pinterest
  • Privacybeleid
  • Wettelijke bepalingen
  • Neem contact met ons op
  • Cookies