Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Recepten Recepten
  • Inspiratie Inspiratie
  • MAGGI Producten
  • Veelgestelde vragen FAQ
  • Zoeken Zoeken
  • Mijn Maggi Mijn Maggi
  • Alle recepten
  • Asperge recepten
  • Kip recepten
  • Pasta recepten
  • Soep recepten
  • Stamppot recepten
  • Vegetarische recepten
  • Vis recepten
  • Wraps recepten
  • Alle producten
  • Productcategorieën
  • Over MAGGI
  • Veelgestelde vragen over koken en eten
  • Veelgestelde vragen over MAGGI
  • Veelgestelde vragen over asperges
  • Veelgestelde vragen over soep
  • Veelgestelde vragen over stamppot
Budgetkoken met asperges doe je zo

Budgetkoken met asperges doe je zo

Wil jij een culinair hoogstandje op tafel zetten met asperges, mét behoud van je banksaldo? Dat kan. Makkelijk! Dit zijn MAGGI’s beste tips en tricks voor goedkope, maar overheerlijke gerechten.

Van kop tot staart

Je hebt de asperges klaarliggen, pakt je beste dunschiller erbij en schilt netjes rondom. Vervolgens snijd je het kontje eraf en gaan alle schillen en kontjes de vuilnisbak in. Zonde! Dat asperge ‘afval’ is hartstikke waardevol, maar ook ontzettend lekker. Gooi ze dus niet weg, maar gebruik ze bijvoorbeeld om een aspergesoep van te maken. Zoals deze, heerlijk met ham.

Heb geduld

De beste asperges eet je in april. Toch? Nou, dat zit toch anders. Het officiële Nederlandse aspergeseizoen loopt van de tweede donderdag in april tot 24 juni. Zodra het witte goud van de velden komt staat menig asperge liefhebber te trappelen om ze direct te kopen. Maar dat wil helemaal niet zeggen dat de asperges uit juni niet lekker zijn. Wat ze wél zijn, is goedkoper. Dus wil je wat euro’s in je zak houden? Heb dan geduld, want in juni maak je net zo’n lekkere aspergetaart als in april.

Het zit ‘m in de vulling

Wil je het allemaal heel klassiek aanpakken, dan combineer je de asperges met zalm. Maar deze roze vis is niet het enige product dat de smaak van asperges laat floreren. Goedkopere ingrediënten zoals bladerdeeg, pasta, aardappeltjes, ei en ham doen het net zo goed. Maak bijvoorbeeld eens een gevulde pasta met asperges of verwerk ze in de saus, een eiersalade met asperges of een asperge plaattaart. Met deze geweldig uitziende aspergetaart zet je sowieso iets smakelijks op tafel. En met MAGGI’s asperge ovenschotel mix kán het gewoon niet mis gaan.

Terug naar de roots

Je kunt asperges natuurlijk in je mandje gooien tijdens het dagelijkse rondje door de supermarkt óf je kiest ervoor rechtstreeks naar de teler af te reizen, de meesten bevinden zich in het zuiden van ons land, in Limburg. Toegegeven, het is even een tripje, maar daar krijg je wel goedkopere asperges én een gezellig uitje voor terug.

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube
  • Pinterest
  • Privacybeleid
  • Wettelijke bepalingen
  • Neem contact met ons op
  • Cookies