Zwitserse zuurkoolschotel
46min
Gemakkelijk
Lekkere Zwitserse zuurkoolschotel met casselerrib en knakworstjes.
.
Voedingswaarde
Energie
490.19 kcal
koolhydraten
34.45 g
Eiwit
18.2 g
vetten
30.89 g
Voedingswaarde
Instructie
46 Minuten
Bereid de zuurkool
Verwarm de oven voor op 200 graden. Verwarm de helft van de boter in een pan met dikke bodem. Laat de ui in 5 minuten zacht worden in de boter. Voeg de zuurkool met het bijbehorende vocht toe. Verwarm 2 minuten onder voortdurend omscheppen.
Voeg het vlees toe
Vet de ovenschaal in met de rest van de boter. Meng de blokjes casselerrib door de zuurkool, verdeel over de bodem en leg er de worstjes op.
Bereid de puree
Bereid de puree volgens de aanwijzingen op de verpakking en roer de nootmuskaat erdoor. Verdeel de puree over de zuurkool en strijk hem glad met een vochtige lepel.
Oven
Zet de schotel voor 30 minuten in het midden van de oven. Eet smakelijk.
Opmerkingen 0