Skip to main content

Bereidingswijze recept

 1. Kook de aardappelschijfjes

  Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook ondertussen in een pan de aardappelschijfjes 5 minuten voor en giet ze daarna af.

 2. Bereid de ovenmix voor een romige smaak

  Volg de aanwijzingen op het zakje MAGGI Ovenschotel Zuurkool-crème fraîche met gehakt en maak de ovenmix aan. Roer ook de tijm erdoor.

 3. Vul de ovenschaal met de ingrediënten

  Vet de ovenschaal in met de olijfolie en verdeel de helft van de aardappelschijfjes over de bodem van de schaal. Schep de zuurkool erop en verspreid de blaadjes laurier erover. Bestrooi vervolgens het gerecht met de bosui. Snijd daarna de rookworst in plakjes en verdeeld de worst over de ingrediënten. Schenk vervolgens 3/4 van de aangemaakte ovenmix gelijkmatig uit over de ovenschotel. Verspreid de rest van de aardappelschijfjes over de schotel en schenk daarna het overgebleven deel van de saus over het geheel.

 4. Verwarm de zuurkoolschotel in de oven

  Plaats de ovenschotel in het midden van de oven en bak het gerecht 45 minuten. In de tussentijd kan je lekker alvast de tafel dekken en de keuken verder opruimen. Zo kan je samen in alle rust heerlijk genieten van het avondeten. Tast toe!

Maaltijdtips

Voeg zelf geen zout meer toe
Drink een glas water bij het eten
Kinderen van 4-8 jaar hebben ongeveer de helft van een volwassen portie nodig

Boodschappenlijst

 • 1
  zakje
 • 1
  bosje
  bosuitjes
  , in ringetjes
 • 500
  gram
  zuurkool
 • 1
  magere rookworst
 • 600
  gram
  aardappelschijfjes
 • 1
  ei
 • 125
  ml
  crème fraîche
 • 1
  theelepel
  gedroogde tijm
 • 3
  laurierbladeren
 • 2
  theelepels
  olijfolie

Variatietips

 1. Jouw variatietip
 2. Jouw naam

Maaltijdideeën

MAGGI helpt je graag bij het opdoen van ideeën voor het koken. Niet alleen met recepten, maar ook met artikelen waar je trek van krijgt, een groentekalender en andere hulpmiddelen waarmee je zo een lekkere en kindvriendelijke maaltijd op tafel zet. 

Lees meer

Plannen

Als je het druk hebt is het prettig om bij het koken vooruit te plannen, zeker met kinderen. Het scheelt tijd en meestal ook geld. Bovendien is het een goede manier om je kinderen te betrekken bij het koken.

Lees meer

Boodschappentips

Maak een boodschappenlijstje zodat je gericht de winkel in kan gaan en geen dingen vergeet. Ook kan dit helpen om impulsaankopen te verminderen. Ga je boodschappen doen met kinderen? Stuur je kind op expeditie in de supermarkt en laat ze producten zoeken. Ondertussen kun jij je concentreren op de rest van de boodschappen.

Lees meer

Kooktips

Of je nu een echte keukenprins(es) bent of liefst snel een gezonde maaltijd op tafel zet voor je gezin, er valt altijd nog wel iets te leren in de keuken. Bijvoorbeeld hoe je in een handomdraai tomaatjes snijdt. Of hoe je je kinderen bij het koken kunt betrekken. Deze en andere kooktips krijg je van MAGGI.

Lees meer

Eten aan tafel

De avondmaaltijd is het moment van de dag dat jullie allemaal samen zijn. En dus wil je dat iedereen zit te smullen. Maar dat is niet altijd even makkelijk met kinderen. Samen eten is al snel een stuk gezelliger als je afspraken maakt en weet dat kinderen soms tijd nodig hebben aan iets te wennen. Zo moeten kinderen soms wel tien tot vijftien keer iets proeven voor ze de smaak gaan waarderen.

Lees meer

Opruimen & bewaren

Eten weggooien is zonde en in veel gevallen niet nodig. Restjes kunnen als basis dienen voor een volgende maaltijd, slappe groenten leven weer op in water en door voedsel op de juiste manier te bewaren heb je er langer plezier van. 

Lees meer
 1. Maaltijdideeën
 2. Plannen
 3. Boodschappentips
 4. Kooktips
 5. Eten aan tafel
 6. Opruimen aan tafel