Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Recepten Recepten
  • Inspiratie Inspiratie
  • MAGGI Producten
  • Veelgestelde vragen FAQ
  • Zoeken Zoeken
  • Mijn Maggi Mijn Maggi
  • Alle recepten
  • Asperge recepten
  • Kip recepten
  • Pasta recepten
  • Soep recepten
  • Stamppot recepten
  • Vegetarische recepten
  • Vis recepten
  • Wraps recepten
  • Alle producten
  • Productcategorieën
  • Over MAGGI
  • Veelgestelde vragen over koken en eten
  • Veelgestelde vragen over MAGGI
  • Veelgestelde vragen over asperges
  • Veelgestelde vragen over soep
  • Veelgestelde vragen over stamppot
Zomer stamppot met doperwten en worst

Zomer stamppot met doperwten en worst

(0)
25 min
Gemakkelijk
Geniet vandaag van een frisse zomerse stamppot met doperwten en worst! Dit recept combineert de hartige smaken van een traditionele stamppot en de frisse, lichte ingrediënten van de zomer. Wist je dat doperwten oorspronkelijk als delicatesse werden beschouwd en door koningen werden gegeten? Ja, echt waar! En nog een handige tip voor je: voeg een scheutje citroensap toe voor extra frisheid. Probeer het recept en ontdek hoe veelzijdig stamppot kan zijn!

Ingrediënten

3

Dit gerecht is geoptimaliseerd voor 3 porties. Hoeveelheid en tijden moeten mogelijk worden gevarieerd. Hier vindt u meer informatie over aangepaste portiegroottes:

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  Blokje
MAGGI Bouillon Tuinkruiden
178  g
MAGGI Aardappelpuree Naturel
350  g
Doperwten, diepvries
2 
Rode ui
75  g
Waterkers
750  g
Kruimige aardappelen‎
1  Stuk
Chipolataworstjes
75  g
Feta
kopiëren

tips & trucs

Als het aantal porties en daarmee de hoeveelheden worden verhoogd, kan de kooktijd langer zijn! Let hierbij op en kijk tijdens de bereiding iets vaker. We raden aan om met het gebruik water en kruiden iets zuiniger te zijn en later meer toe te voegen.

Exporteer ingrediënten

Kies uit de lijst van ingrediënten

kopiëren
.

Voedingswaarde

koolhydraten
73.2 g
Energie
427 kcal
vetten
7.9 g
Eiwit
17.2 g
Voedingswaarde

Instructie

25 Minuten
  • 1. Bereid de aardappelpuree

    20 min
    Bereid de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • 2. Bereid de ui, doperwten en waterkersen voor

    5 min
    Kook de doperwten voor 5 minuten in kokend water. Snipper ondertussen de uien.
  • 3. Meng de doperwten, waterkers, rode ui en feta door de aardappelpuree

    5 min
    Schep de doperwten, waterkers, rode ui en feta door de aardappelpuree.
  • 4. Bak de merguez worstjes

    3 min
    Verhit de olie in de koekenpan en bak de merguez worstjes in ca. 5 minuten gaar.
  • 5. Serveer de zomerstamppot

    2 min
    Schep de stamppot op de borden en verdeel de worstjes erover.
  • Hoe lang kun je de zomerstamppot bewaren?

    1 min
    In de koelkast blijft de frisse zomerse tamppot tot drie dagen goed. Wil je de hem langer bewaren? In de vriezer blijft de stamppot zelfs drie maanden lekker. Om de stamppot weer op de warmen laat je hem eerst ontdooien. Verwarm de zomerse stamppot vervolgens in een pan op middelhoog vuur. Roer regelmatig en tada! Zo geniet je nogmaals van dit heerlijke gerecht en verspil je geen voedsel!
  • Meer stamppot recepten van Maggi proberen?

    1 min
    Op zoek naar meer lekkere stamppotten van Maggi?
Zomer stamppot met doperwten en worst

1. Bereid de aardappelpuree 7

Bereid de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Zomer stamppot met doperwten en worst

2. Bereid de ui, doperwten en waterkersen voor 7

Kook de doperwten voor 5 minuten in kokend water. Snipper ondertussen de uien.

Zomer stamppot met doperwten en worst

3. Meng de doperwten, waterkers, rode ui en feta door de aardappelpuree 7

Schep de doperwten, waterkers, rode ui en feta door de aardappelpuree.

Zomer stamppot met doperwten en worst

4. Bak de merguez worstjes 7

Verhit de olie in de koekenpan en bak de merguez worstjes in ca. 5 minuten gaar.

Zomer stamppot met doperwten en worst

5. Serveer de zomerstamppot 7

Schep de stamppot op de borden en verdeel de worstjes erover.

Zomer stamppot met doperwten en worst

Hoe lang kun je de zomerstamppot bewaren? 7

Hoe lang kun je de zomerstamppot bewaren?

In de koelkast blijft de frisse zomerse tamppot tot drie dagen goed. Wil je de hem langer bewaren? In de vriezer blijft de stamppot zelfs drie maanden lekker. Om de stamppot weer op de warmen laat je hem eerst ontdooien. Verwarm de zomerse stamppot vervolgens in een pan op middelhoog vuur. Roer regelmatig en tada! Zo geniet je nogmaals van dit heerlijke gerecht en verspil je geen voedsel!

Zomer stamppot met doperwten en worst

Meer stamppot recepten van Maggi proberen? 7

Meer stamppot recepten van Maggi proberen?

Op zoek naar meer lekkere stamppotten van Maggi?

Recept als PDF

Deel met vrienden

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Activeer video's

U heeft op een link van een derde partij geklikt en u staat op het punt de maggi.ng-website te verlaten. Houd er rekening mee dat we geen controle hebben over dergelijke platforms van derden en wij onderschrijven noch aanvaarden verantwoordelijkheid voor hen, inclusief hun inhoud, nauwkeurigheid of functie. Daarom is uw interactie met deze gekoppelde platforms op eigen risico. Wij aanvaarden geen verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid voor dergelijke platforms van derden en hun algemene voorwaarden. Lees hier meer in onze gebruiksvoorwaarden

Write a review

Your reviews
Would you recommend this item?
Afbeeldingen
U hebt 0 van de 6 toegestane media-item-entiteiten toegevoegd.
1 + 0 =
Please fill the captcha field

Ontdek meer

  • Avondeten
  • Bron van eiwitten
  • Europees
  • Hoofdgerecht
  • Laag in suiker
  • Lokaal
  • Lunch
  • Portie Groenten/Fruit
  • Seizoensgebonden
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube
  • Pinterest
  • Privacybeleid
  • Wettelijke bepalingen
  • Neem contact met ons op
  • Cookies