Zoete aardappelsoep
30min
Gemakkelijk
1
Witte ui
1
Teentje knoflook
1
Aubergine, in blokjes
2
Tomaten, in blokjes
750 g
Zoete Aardappel
.
Voedingswaarde
Energie
118.79 kcal
Eiwit
3.49 g
koolhydraten
26.69 g
vetten
0.24 g
Voedingswaarde
Instructie
30 Minuten
Bak de ui en knoflook aan
Bak de ui en knoflook glazig in de pan waar je straks je soep in maakt.
Voeg de zoete aardappelen toe
Voeg vervolgens de zoete aardappelen toe en bak ze een minuut of 5 mee.
Voeg de MAGGI Basis voor Soep en water toe
Voeg dan de MAGGI Basis voor Soep toe en 3 potten water. Laat de soep een minuut of 10-15 pruttelen; proef af en toe of de zoete aardappel al zacht en zoet is.
Bak de aubergine aan
Bak ondertussen in een koekenpan met olijfolie de aubergine een beetje aan. Het is mooi als deze wat verkleurt en zachter van smaak wordt.
Pureer de soep
Pureer de zoete aardappelsoep met een staafmixer en plaats hem terug op het vuur
Voeg aubergine en tomaat toe
Voeg nu de aubergine en tomaat toe en laat de zoete aardappelsoep nog een minuut of 5 pruttelen.
Serveer de soep
Doe bij het opdienen een plukje peterselie in de zoete aardappelsoep en serveer eventueel met brood met zeezoutboter en spek. Lekker winters! Eet smakelijk.
Opmerkingen 0