Visrecept voor kabeljauw uit de oven met hollandaisesaus
45min
Gemakkelijk
1 Zakje
350 g
Cherrytomaten
500 g
Krieltjes met schil
350 g
Kabeljauwfilet
1 el
Bieslook
100 g
Spinazie
1
Rode paprika
1 el
Olijfolie
1 el
Balsamicoazijn
2 el
Kappertjes
1 el
Olijfolie
.
Voedingswaarde
Energie
314.84 kcal
Eiwit
27.48 g
koolhydraten
29.22 g
vetten
10.47 g
Voedingswaarde
Instructie
45 Minuten
Rooster de krieltjes in de oven
Verwarm de oven voor op 200 °C. Was ondertussen de krieltjes, dep ze droog en halveer ze. Verdeel de krieltjes daarna in een ovenschaal. Schep vervolgens de olijfolie erdoor en bestrooi ze met peper. Doe de krieltjes in de oven en rooster ze in ongeveer 25 minuten net gaar. Schep ze tijdens het roosteren af en toe om.
Voeg de tomaatjes en kappertjes toe
Wanneer de krieltjes geroosterd zijn kan je de cherrytomaatjes en de kappertjes toevoegen. Verdeel ze tussen de krieltjes in de ovenschaal.
Bereid de kabeljauw en plaats het gerecht in de oven
Bestrooi alleen nog de vismootjes met peper en besprenkel ze licht met olie. Leg de kabeljauw daarna in de ovenschaal bovenop de krieltjes, kappertjes en cherrytomaatjes. Bak de kabeljauw nog circa 15 minuten in de oven tot de vis gaar is.
Maak de verse spinazie-paprikasalade
In de tussentijd kan je beginnen aan de verse spinazie-paprikasalade. Meng hiervoor de babyspinazie door de gesneden paprika met wat extra vergine olijfolie en balsamicoazijn.
Serveer de kabeljauw met hollandaisesaus
Je kan het gerecht bijna uitserveren. Verwarm alleen nog even de kant-en-klare MAGGI Hollandaisesaus volgens de makkelijke aanwijzingen op de verpakking. Binnen een paar minuten is de saus klaar. Haal de ovenschaal met de kabeljauw uit de oven en schenk de saus over het gerecht. Garneer het nog even met bieslook en je stukje vis met hollandaisesaus is klaar. Serveer de kabeljauw uit en neem in alle rust de geuren en smaken in je op voordat je bord alweer leeg is. Eet smakelijk!
Opmerkingen 0