Venkelrisotto met garnalen
10min
Gemakkelijk
1 Blokje
200 g
Garnalen
50 g
Parmezaanse kaas
2
Sjalot
1
Venkel
1
Teentje knoflook
300 g
Risottorijst
1
Citroensap, rauw
75 g
Witte wijn
1 el
Olijfolie
12 g
Boter
.
Voedingswaarde
Energie
469.24 kcal
Eiwit
20.7 g
koolhydraten
66.9 g
vetten
12.03 g
Voedingswaarde
Instructie
10 Minuten
Maak de bouillon
Breng het water aan de kook en los hierin het bouillonblokje op.
Bereid de risotto
Verhit de olie in een pan en bak de sjalot zachtjes 5 minuten. Voeg de knoflook en venkel toe en bak nog 3 minuten mee. Schep de risottorijst erdoor en blijf roeren totdat de korrels glazig worden. Voeg de witte wijn toe en blijf roeren totdat de wijn is opgenomen. Voeg telkens een scheutje bouillon toe en blijf in de pan roeren. Voeg weer een scheutje bouillon toe wanneer de bouillon door de risotto is opgenomen. De risotto is gaar als het geen vocht meer opneemt en de rijst smeuïg is.
Voeg de citroenrasp, garnalen en boter toe
Roer de citroenrasp, garnalen en boter door de risotto.
Serveer het gerecht
Schep de risotto op de borden en strooi er de Parmezaanse kaas over. Garneer eventueel met het groen loof van de venkelknol.
Opmerkingen 0