Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Recepten
  • Inspiratie
  • Producten
  • FAQ
  • Zoeken
  • Mijn Maggi
  • Alle recepten
  • Asperge recepten
  • Kip recepten
  • Pasta recepten
  • Soep recepten
  • Stamppot recepten
  • Vegetarische recepten
  • Vis recepten
  • Wraps recepten
  • Alle producten
  • Productcategorieën
  • Over MAGGI
  • Veelgestelde vragen over koken en eten
  • Veelgestelde vragen over MAGGI
  • Veelgestelde vragen over asperges
  • Veelgestelde vragen over soep
  • Veelgestelde vragen over stamppot
Venkelrisotto met garnalen

Venkelrisotto met garnalen

(0)
10min
Gemakkelijk
Koop nu

Ingrediënten

4 Porties

Dit gerecht is geoptimaliseerd voor 4 porties. Hoeveelheid en tijden moeten mogelijk worden gevarieerd. Hier vindt u meer informatie over aangepaste portiegroottes:

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  Blokje
MAGGI Kippenbouillon
200  g
Garnalen
50  g
Parmezaanse kaas
2 
Sjalot
1 
Venkel
1 
Teentje knoflook
300  g
Risottorijst
1 
Citroensap, rauw
75  g
Witte wijn
1  el
Olijfolie
12  g
Boter
kopiëren

tips & trucs

Als het aantal porties en daarmee de hoeveelheden worden verhoogd, kan de kooktijd langer zijn! Let hierbij op en kijk tijdens de bereiding iets vaker. We raden aan om met het gebruik water en kruiden iets zuiniger te zijn en later meer toe te voegen.

Exporteer ingrediënten

Kies uit de lijst van ingrediënten

kopiëren
.

Voedingswaarde

Energie
469.24 kcal
Eiwit
20.7 g
koolhydraten
66.9 g
vetten
12.03 g
Voedingswaarde

Instructie

10 Minuten
  • Maak de bouillon

    0 min
    Breng het water aan de kook en los hierin het bouillonblokje op.
  • Bereid de risotto

    10 min
    Verhit de olie in een pan en bak de sjalot zachtjes 5 minuten. Voeg de knoflook en venkel toe en bak nog 3 minuten mee. Schep de risottorijst erdoor en blijf roeren totdat de korrels glazig worden. Voeg de witte wijn toe en blijf roeren totdat de wijn is opgenomen. Voeg telkens een scheutje bouillon toe en blijf in de pan roeren. Voeg weer een scheutje bouillon toe wanneer de bouillon door de risotto is opgenomen. De risotto is gaar als het geen vocht meer opneemt en de rijst smeuïg is.
  • Voeg de citroenrasp, garnalen en boter toe

    0 min
    Roer de citroenrasp, garnalen en boter door de risotto.
  • Serveer het gerecht

    0 min
    Schep de risotto op de borden en strooi er de Parmezaanse kaas over. Garneer eventueel met het groen loof van de venkelknol.
Venkelrisotto met garnalen

Maak de bouillon 4

Breng het water aan de kook en los hierin het bouillonblokje op.

Venkelrisotto met garnalen

Bereid de risotto 4

Verhit de olie in een pan en bak de sjalot zachtjes 5 minuten. Voeg de knoflook en venkel toe en bak nog 3 minuten mee. Schep de risottorijst erdoor en blijf roeren totdat de korrels glazig worden. Voeg de witte wijn toe en blijf roeren totdat de wijn is opgenomen. Voeg telkens een scheutje bouillon toe en blijf in de pan roeren. Voeg weer een scheutje bouillon toe wanneer de bouillon door de risotto is opgenomen. De risotto is gaar als het geen vocht meer opneemt en de rijst smeuïg is.

Venkelrisotto met garnalen

Voeg de citroenrasp, garnalen en boter toe 4

Roer de citroenrasp, garnalen en boter door de risotto.

Venkelrisotto met garnalen

Serveer het gerecht 4

Schep de risotto op de borden en strooi er de Parmezaanse kaas over. Garneer eventueel met het groen loof van de venkelknol.

Recept als PDF

Deel met vrienden

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Activeer video's

U heeft op een link van een derde partij geklikt en u staat op het punt de maggi.ng-website te verlaten. Houd er rekening mee dat we geen controle hebben over dergelijke platforms van derden en wij onderschrijven noch aanvaarden verantwoordelijkheid voor hen, inclusief hun inhoud, nauwkeurigheid of functie. Daarom is uw interactie met deze gekoppelde platforms op eigen risico. Wij aanvaarden geen verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid voor dergelijke platforms van derden en hun algemene voorwaarden. Lees hier meer in onze gebruiksvoorwaarden

Bedankt voor je beoordeling!

We kijken uit naar je recensie!

U heeft dit recept / product al beoordeeld.

Klik op het aantal sterren dat u wilt toekennen: hoe hoger het nummer, hoe beter de beoordeling.

Verzenden

Opmerkingen 0

Please enter proper keywords 0/4000
Vul alstublieft een geldige gebruikersnaam in. Deze moet 3-15 tekens bevatten. Tekens A tot Z en 0 tot 9 zijn toegestaan
Gebruikersnaam
annuleren
OPSLAAN
Meer laden

Ontdek meer

  • Noedels & Rijst
  • Vis

Probeer ook

Show more recipes

  • Risotto met asperges

    Risotto met asperges

    30 min Gemakkelijk
  • Kaasrisotto met champignons

    Kaasrisotto met champignons

    30 min Gemakkelijk
  • Saffraanrisotto met bacon en basilicumolie

    Saffraanrisotto met bacon en basilicumolie

    87 min Gemakkelijk
  • Tomaatrisotto uit de oven met cherrytomaten en spinazie

    Tomaatrisotto uit de oven met cherrytomaten en spinazie

    50 min Gemiddeld

Show more recipes

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube
  • Privacybeleid
  • Wettelijke bepalingen
  • Neem contact met ons op
  • Cookies