Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Recepten Recepten
  • Inspiratie Inspiratie
  • MAGGI Producten
  • Veelgestelde vragen FAQ
  • Zoeken Zoeken
  • Mijn Maggi Mijn Maggi
  • Alle recepten
  • Asperge recepten
  • Kip recepten
  • Pasta recepten
  • Soep recepten
  • Stamppot recepten
  • Vegetarische recepten
  • Vis recepten
  • Wraps recepten
  • Alle producten
  • Productcategorieën
  • Over MAGGI
  • Veelgestelde vragen over koken en eten
  • Veelgestelde vragen over MAGGI
  • Veelgestelde vragen over asperges
  • Veelgestelde vragen over soep
  • Veelgestelde vragen over stamppot
Venkelrisotto met garnalen

Venkelrisotto met garnalen

(0)
20 min
Gemakkelijk
Maak zelf snel en makkelijk een heerlijke venkelrisotto met garnalen aan de hand van dit recept!

Ingrediënten

4 Porties

Dit gerecht is geoptimaliseerd voor 4 porties. Hoeveelheid en tijden moeten mogelijk worden gevarieerd. Hier vindt u meer informatie over aangepaste portiegroottes:

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  Blokje
MAGGI Kippenbouillon
200  g
Garnalen
50  g
Parmezaanse kaas
300  g
Sjalot
500  g
Venkel
1 
Teentje knoflook
300  g
Risottorijst
1 
Citroensap
125  ml
Witte wijn
1  el
Olijfolie
10  g
Boter
kopiëren

tips & trucs

Als het aantal porties en daarmee de hoeveelheden worden verhoogd, kan de kooktijd langer zijn! Let hierbij op en kijk tijdens de bereiding iets vaker. We raden aan om met het gebruik water en kruiden iets zuiniger te zijn en later meer toe te voegen.

Exporteer ingrediënten

Kies uit de lijst van ingrediënten

kopiëren
.

Voedingswaarde

koolhydraten
83 g
Energie
546.5 kcal
vetten
12.2 g
Eiwit
23.2 g
Voedingswaarde

Instructie

20 Minuten
  • Maak de bouillon

    3 min
    Breng 800 ml water aan de kook en los hierin het bouillonblokje op.
  • Bereid de risotto

    10 min
    Verhit de olie in een pan en bak de sjalot zachtjes 5 minuten. Voeg de knoflook en venkel toe en bak nog 3 minuten mee. Schep de risottorijst erdoor en blijf roeren totdat de korrels glazig worden. Voeg de witte wijn toe en blijf roeren totdat de wijn is opgenomen. Voeg telkens een scheutje bouillon toe en blijf in de pan roeren. Voeg weer een scheutje bouillon toe wanneer de bouillon door de risotto is opgenomen. De risotto is gaar als het geen vocht meer opneemt en de rijst smeuïg is.
  • Bereid de garnalen

    3 min
    Bak de garnalen voor 2 a 3 minuten in een pannetje.
  • Voeg nu alle ingrediënten samen

    2 min
    Roer de garnalen, boter en citroensap door de risotto.
  • Serveer het gerecht

    2 min
    Schep de risotto op de borden en strooi er de Parmezaanse kaas over. Garneer eventueel met het groen loof van de venkelknol. Eet smakelijk!
Venkelrisotto met garnalen

Maak de bouillon 5

Breng 800 ml water aan de kook en los hierin het bouillonblokje op.

Venkelrisotto met garnalen

Bereid de risotto 5

Verhit de olie in een pan en bak de sjalot zachtjes 5 minuten. Voeg de knoflook en venkel toe en bak nog 3 minuten mee. Schep de risottorijst erdoor en blijf roeren totdat de korrels glazig worden. Voeg de witte wijn toe en blijf roeren totdat de wijn is opgenomen. Voeg telkens een scheutje bouillon toe en blijf in de pan roeren. Voeg weer een scheutje bouillon toe wanneer de bouillon door de risotto is opgenomen. De risotto is gaar als het geen vocht meer opneemt en de rijst smeuïg is.

Venkelrisotto met garnalen

Bereid de garnalen 5

Bak de garnalen voor 2 a 3 minuten in een pannetje.

Venkelrisotto met garnalen

Voeg nu alle ingrediënten samen 5

Roer de garnalen, boter en citroensap door de risotto.

Venkelrisotto met garnalen

Serveer het gerecht 5

Schep de risotto op de borden en strooi er de Parmezaanse kaas over. Garneer eventueel met het groen loof van de venkelknol. Eet smakelijk!

Recept als PDF

Deel met vrienden

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Activeer video's

U heeft op een link van een derde partij geklikt en u staat op het punt de maggi.ng-website te verlaten. Houd er rekening mee dat we geen controle hebben over dergelijke platforms van derden en wij onderschrijven noch aanvaarden verantwoordelijkheid voor hen, inclusief hun inhoud, nauwkeurigheid of functie. Daarom is uw interactie met deze gekoppelde platforms op eigen risico. Wij aanvaarden geen verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid voor dergelijke platforms van derden en hun algemene voorwaarden. Lees hier meer in onze gebruiksvoorwaarden

Write a review

Your reviews
Would you recommend this item?
Afbeeldingen
U hebt 0 van de 6 toegestane media-item-entiteiten toegevoegd.
7 + 1 =
Please fill the captcha field

Ontdek meer

  • Bron van eiwitten
  • Bron van vezels
  • Europees
  • Hoofdgerecht
  • Pasta
  • Portie Groenten/Fruit
  • Pot koken
  • Rijstgerechten
  • Vis
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube
  • Pinterest
  • Privacybeleid
  • Wettelijke bepalingen
  • Neem contact met ons op
  • Cookies