Skip to main content

Bereidingswijze recept

 1. Maak de bouillon

  Breng 1 liter water aan de kook en los hierin het bouillonblokje op.

 2. Bereid de risotto

  Verhit de olie in een pan en bak de sjalot zachtjes 5 minuten. Voeg de knoflook en venkel toe en bak nog 3 minuten mee. Schep de risottorijst erdoor en blijf roeren totdat de korrels glazig worden. Voeg de witte wijn toe en blijf roeren totdat de wijn is opgenomen. Voeg telkens een scheutje bouillon toe en blijf in de pan roeren. Voeg weer een scheutje bouillon toe wanneer de bouillon door de risotto is opgenomen. De risotto is gaar als het geen vocht meer opneemt en de rijst smeuïg is.

 3. Voeg de citroenrasp, garnalen en boter toe

  Roer de citroenrasp, garnalen en boter door de risotto.

 4. Serveer het gerecht

  Schep de risotto op de borden en strooi er de Parmezaanse kaas over. Garneer eventueel met het groen loof van de venkelknol. Serveer het gerecht met een heerlijke salade van tomaat en komkommer ernaast.

Maaltijdtips

Voeg zelf geen zout meer toe
Drink een glas water bij het eten
Kinderen van 4-8 jaar hebben ongeveer de helft van een volwassen portie nodig

Boodschappenlijst

 • 1
  blokje
 • 2
  sjalot
  , gesnipperd
 • 1
  venkel
  (knol, in blokjes gesneden)
 • 1
  teen
  knoflook
  , fijngehakt
 • 300
  gram
  risottorijst
 • 75
  milliliter
  witte wijn
 • citroenrasp
  , van 1 citroen
 • 250
  gram
  garnalen
  , gekookt
 • 50
  gram
  Parmezaanse kaas
  , geraspt
 • 1
  eetlepel
  olijfolie
 • 1
  eetlepel
  boter

Variatietips

 • Vervang de venkel

  Als je een keer iets anders wilt proberen: vervang de venkel dan door groene asperges of courgette!

 1. Jouw variatietip
 2. Jouw naam

Maaltijdideeën

MAGGI helpt je graag bij het opdoen van ideeën voor het koken. Niet alleen met recepten, maar ook met artikelen waar je trek van krijgt, een groentekalender en andere hulpmiddelen waarmee je zo een lekkere en kindvriendelijke maaltijd op tafel zet. 

Lees meer

Plannen

Als je het druk hebt is het prettig om bij het koken vooruit te plannen, zeker met kinderen. Het scheelt tijd en meestal ook geld. Bovendien is het een goede manier om je kinderen te betrekken bij het koken.

Lees meer

Boodschappentips

Maak een boodschappenlijstje zodat je gericht de winkel in kan gaan en geen dingen vergeet. Ook kan dit helpen om impulsaankopen te verminderen. Ga je boodschappen doen met kinderen? Stuur je kind op expeditie in de supermarkt en laat ze producten zoeken. Ondertussen kun jij je concentreren op de rest van de boodschappen.

Lees meer

Kooktips

Of je nu een echte keukenprins(es) bent of liefst snel een gezonde maaltijd op tafel zet voor je gezin, er valt altijd nog wel iets te leren in de keuken. Bijvoorbeeld hoe je in een handomdraai tomaatjes snijdt. Of hoe je je kinderen bij het koken kunt betrekken. Deze en andere kooktips krijg je van MAGGI.

Lees meer

Eten aan tafel

De avondmaaltijd is het moment van de dag dat jullie allemaal samen zijn. En dus wil je dat iedereen zit te smullen. Maar dat is niet altijd even makkelijk met kinderen. Samen eten is al snel een stuk gezelliger als je afspraken maakt en weet dat kinderen soms tijd nodig hebben aan iets te wennen. Zo moeten kinderen soms wel tien tot vijftien keer iets proeven voor ze de smaak gaan waarderen.

Lees meer

Opruimen & bewaren

Eten weggooien is zonde en in veel gevallen niet nodig. Restjes kunnen als basis dienen voor een volgende maaltijd, slappe groenten leven weer op in water en door voedsel op de juiste manier te bewaren heb je er langer plezier van. 

Lees meer
 1. Maaltijdideeën
 2. Plannen
 3. Boodschappentips
 4. Kooktips
 5. Eten aan tafel
 6. Opruimen aan tafel