Skip to main content

Bereidingswijze recept

 1. Bereid de mix

  Maak de mix aan met het water en de kookroom. Roer goed door.

 2. Kook de pasta en bak de groenten

  Breng een pan met water aan de kook en kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olie in een koekenpan en bak de champignons en prei kort aan. Voeg de wortel toe en bak ca. 2 minuten mee.

 3. Voeg de kruidenmix toe

  Voeg de aangemaakte mix toe en breng het geheel, onder af en toe roeren, aan de kook.

 4. Laat het gerecht zachtjes sudderen

  Laat het gerecht ca. 6 minuten, met een deksel schuin op de pan, onder af en toe roeren, zachtjes sudderen op laag vuur. Roer de laatste minuut de linzen erdoor.

 5. Serveer het gerecht

  Serveer het gerecht met de pasta. Strooi voor het serveren de geitenkaas erover.

Maaltijdtips

Voeg zelf geen zout meer toe
Drink een glas water bij het eten
Kinderen van 4-8 jaar hebben ongeveer de helft van een volwassen portie nodig

Boodschappenlijst

 • 1
  zakje
 • 250
  gram
  champignons
  , in plakjes
 • 250
  gram
  prei
  , in ringen
 • 200
  gram
  wortel
  , in blokjes
 • 1
  zak
  linzen
  (van Hak)
 • 160
  gram
  volkoren penne
 • 140
  gram
  geitenkaas
  , gebrokkeld
 • 100
  ml
  kookroom light
 • 1
  eetlepel
  olijfolie

Variatietips

 1. Jouw variatietip
 2. Jouw naam

Maaltijdideeën

MAGGI helpt je graag bij het opdoen van ideeën voor het koken. Niet alleen met recepten, maar ook met artikelen waar je trek van krijgt, een groentekalender en andere hulpmiddelen waarmee je zo een lekkere en kindvriendelijke maaltijd op tafel zet. 

Lees meer

Plannen

Als je het druk hebt is het prettig om bij het koken vooruit te plannen, zeker met kinderen. Het scheelt tijd en meestal ook geld. Bovendien is het een goede manier om je kinderen te betrekken bij het koken.

Lees meer

Boodschappentips

Maak een boodschappenlijstje zodat je gericht de winkel in kan gaan en geen dingen vergeet. Ook kan dit helpen om impulsaankopen te verminderen. Ga je boodschappen doen met kinderen? Stuur je kind op expeditie in de supermarkt en laat ze producten zoeken. Ondertussen kun jij je concentreren op de rest van de boodschappen.

Lees meer

Kooktips

Of je nu een echte keukenprins(es) bent of liefst snel een gezonde maaltijd op tafel zet voor je gezin, er valt altijd nog wel iets te leren in de keuken. Bijvoorbeeld hoe je in een handomdraai tomaatjes snijdt. Of hoe je je kinderen bij het koken kunt betrekken. Deze en andere kooktips krijg je van MAGGI.

Lees meer

Eten aan tafel

De avondmaaltijd is het moment van de dag dat jullie allemaal samen zijn. En dus wil je dat iedereen zit te smullen. Maar dat is niet altijd even makkelijk met kinderen. Samen eten is al snel een stuk gezelliger als je afspraken maakt en weet dat kinderen soms tijd nodig hebben aan iets te wennen. Zo moeten kinderen soms wel tien tot vijftien keer iets proeven voor ze de smaak gaan waarderen.

Lees meer

Opruimen & bewaren

Eten weggooien is zonde en in veel gevallen niet nodig. Restjes kunnen als basis dienen voor een volgende maaltijd, slappe groenten leven weer op in water en door voedsel op de juiste manier te bewaren heb je er langer plezier van. 

Lees meer
 1. Maaltijdideeën
 2. Plannen
 3. Boodschappentips
 4. Kooktips
 5. Eten aan tafel
 6. Opruimen aan tafel