Variatierecept voor roerbakrijst: Surinaamse Nasi
15min
Gemakkelijk
4
Ei
100 g
Witte ui
100 g
Tomaten
100 g
Komkommer
150 g
Doperwten
.
Voedingswaarde
Energie
533.65 kcal
Eiwit
24.38 g
koolhydraten
84.37 g
vetten
10.67 g
Voedingswaarde
Instructie
15 Minuten
Begin met het bereiden van de omelet
Kluts de eieren. Meng hier 2 theelepeltjes kruidenmix door (zonder de rijst). Doe wat olie in de pan en maak de omelet klaar.
Fruit de ui
Bak de ui in een pan met wat olie.
Voeg de rijst en groente toe
Voeg de rijst, de groente, de rest van de kruidenmix, 350 ml water en de doperwten toe. Breng het geheel aan de kook en zet de hittebron lager.
Wacht tot de rijst gaar is
Laat het geheel ongeveer 8 minuten rustig doorkoken totdat de rijst gaar is. Pas op dat de rijst niet droogkookt. Voeg, wanneer nodig, nog wat extra water toe.
Serveer het rijstgerecht
Serveer de rijst in de omelet en doe er wat tomaat en komkommer bij. Eet smakelijk!
Opmerkingen 0