Turkse rode linzensoep van Fatma en Eva
35min
Gemiddeld
In het programma “Een beetje van” delen gezinnen hun familierecept met ons!
Ook Fatma en Eva hebben hun favoriete recept gedeeld; een Turkse rode linzen soep met onder andere rode linzen, paprika en aardappelen.
Eet smakelijk!
.
Voedingswaarde
Energie
285.11 kcal
koolhydraten
28.53 g
Eiwit
10.37 g
vetten
17.42 g
Voedingswaarde
Instructie
35 Minuten
Was de rode linzen en snij uien, paprika’s, knoflook en aardappels
Was de rode linzen minstens 3x of totdat het water helder blijft en laat het uitlekken.
Snij de uien, paprika’s, knoflook en aardappels in stukjes.
Bak de uien langzaam glazig
Doe een bodempje olie in de soeppan en warm de olie even op ( niet te heet!) zodra de olie warm is geworden de uien langzaam glazig bakken. Zodra de uien wat doorzichtig geworden zijn de paprika’s erbij doen en het vuur iets hoger zetten, het hoeft niet bruin te worden!!
Doe alle ingrediënten in de pan
Zodra je merkt dat de paprika’s enigszins gaar zijn geworden de knoflook en aardappels erbij doen en even mee laten bakken.
Doe nu de komijn erbij en bak dit zachtjes mee, hierna de gewassen linzen erbij doen En de MAGGI bouillon blokjes. Doe in eerste instantie maar 3 blokjes erin want je kunt altijd later nog proeven of je meer Bouillon nodig hebt.
Direct hierop kokend water erop gieten totdat de linzen 2 á 3 cm onder staan, breng dit aan de kook en zodra het kook de pan verplaatsen naar een kleinere pit en 15/20 min zachtjes laten koken. Kijk tussendoor wel even of er voldoende water in de pan zit want linzen hebben de neiging om veel water op te nemen.
Altijd minstens 2 cm water boven de linzen houden.
Maak met een staafmixer een gladde homogene massa
Zodra de linzen en de aardappels stuk gekookt lijken, dit is meestal na 15/20 minuten met een staafmixer een gladde homogene massa van maken, lijkt de soep te dik kun je er gewoon kokend water bij doen.
Proef de soep even, het moet een beetje naar kippensoep smaken maar het mag niet overheersen, doe er nu dus naar smaak bouillon en/of zout bij.
Voeg chili flakes en munt toe
In een kleine koekenpan de boter op een zacht vuurtje smelten en tijdens het smelten mag je de chili flakes en munt erbij doen en dit zachtjes fruiten, doe er dan een soeplepel soep bij en giet dit bij de soep, met een siliconen spatel krijg je alles gemakkelijk uit de koekenpan.
Roer dit alles goed door
Roer dit alles goed door en proef, het moet kruidig smaken, de hitte van de chili flakes mag je alleen achterin je keel proeven, is dit niet het geval dan naar smaak chili flakes, munt of bouillon toevoegen.
Deze soep is het lekkerst als je na het opdienen er citroensap bij doet!!
Serveer met Turks brood en citroen
Serveer de soep met Turks brood en partjes citroen
Opmerkingen 0