Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Turkse rode linzensoep van Fatma en Eva

(0)
35min
Gemiddeld

Ingrediënten

-
4 Porties
+

Dit gerecht is geoptimaliseerd voor 4 porties. Hoeveelheid en tijden moeten mogelijk worden gevarieerd. Hier vindt u meer informatie over aangepaste portiegroottes: Hier

3  Blokjes
300  g
Rode Linzen
2  el
Pul biber/Turkse chili flakes
3 
Aardappel
2 
Rode paprika
3  Stuks
Teentje knoflook
2  Stuks
Citroen
2  el
Komijnzaad
2  el
Groene munt, gedroogd
1.5  el
Boter
1  l
Water
1  Stuk
Brood, caloriearm, wit
3  el
Olijfolie

tips & trucs

Als het aantal porties en daarmee de hoeveelheden worden verhoogd, kan de kooktijd langer zijn! Let hierbij op en kijk tijdens de bereiding iets vaker. We raden aan om met het gebruik water en kruiden iets zuiniger te zijn en later meer toe te voegen.

Exporteer ingrediënten

Kies uit de lijst van ingrediënten

kopiëren
Ingrediënten staan ​​nu op je klembord
.

Voedingswaarde

Energie
285.11 kcal
Eiwit
10.37 g
koolhydraten
28.53 g
vetten
17.42 g
Voedingswaarde
Laten we koken

Instructie

35 Minuten
Was de rode linzen en snij uien, paprika’s, knoflook en aardappels
4 min
Was de rode linzen minstens 3x of totdat het water helder blijft en laat het uitlekken.Snij de uien, paprika’s, knoflook en aardappels in stukjes.
Bak de uien langzaam glazig
3 min
Doe een bodempje olie in de soeppan en warm de olie even op ( niet te heet!) zodra de olie warm is geworden de uien langzaam glazig bakken. Zodra de uien wat doorzichtig geworden zijn de paprika’s erbij doen en het vuur iets hoger zetten, het hoeft niet bruin te worden!!
Doe alle ingrediënten in de pan
20 min
Zodra je merkt dat de paprika’s enigszins gaar zijn geworden de knoflook en aardappels erbij doen en even mee laten bakken.Doe nu de komijn erbij en bak dit zachtjes mee, hierna de gewassen linzen erbij doen En de MAGGI bouillon blokjes. Doe in eerste instantie maar 3 blokjes erin want je kunt altijd later nog proeven of je meer Bouillon nodig hebt.Direct hierop kokend water erop gieten totdat de linzen 2 á 3 cm onder staan, breng dit aan de kook en zodra het kook de pan verplaatsen naar een kleinere pit en 15/20 min zachtjes laten koken. Kijk tussendoor wel even of er voldoende water in de pan zit want linzen hebben de neiging om veel water op te nemen.Altijd minstens 2 cm water boven de linzen houden.
Maak met een staafmixer een gladde homogene massa
2 min
Zodra de linzen en de aardappels stuk gekookt lijken, dit is meestal na 15/20 minuten met een staafmixer een gladde homogene massa van maken, lijkt de soep te dik kun je er gewoon kokend water bij doen.Proef de soep even, het moet een beetje naar kippensoep smaken maar het mag niet overheersen, doe er nu dus naar smaak bouillon en/of zout bij.
Voeg chili flakes en munt toe
3 min
In een kleine koekenpan de boter op een zacht vuurtje smelten en tijdens het smelten mag je de chili flakes en munt erbij doen en dit zachtjes fruiten, doe er dan een soeplepel soep bij en giet dit bij de soep, met een siliconen spatel krijg je alles gemakkelijk uit de koekenpan.
Roer dit alles goed door
2 min
Roer dit alles goed door en proef, het moet kruidig smaken, de hitte van de chili flakes mag je alleen achterin je keel proeven, is dit niet het geval dan naar smaak chili flakes, munt of bouillon toevoegen.Deze soep is het lekkerst als je na het opdienen er citroensap bij doet!!
Serveer met Turks brood en citroen
1 min
Serveer de soep met Turks brood en partjes citroen
Turkse rode linzensoep van Fatma en Eva

Was de rode linzen en snij uien, paprika’s, knoflook en aardappels 7

Was de rode linzen minstens 3x of totdat het water helder blijft en laat het uitlekken.Snij de uien, paprika’s, knoflook en aardappels in stukjes.

Turkse rode linzensoep van Fatma en Eva

Bak de uien langzaam glazig 7

Doe een bodempje olie in de soeppan en warm de olie even op ( niet te heet!) zodra de olie warm is geworden de uien langzaam glazig bakken. Zodra de uien wat doorzichtig geworden zijn de paprika’s erbij doen en het vuur iets hoger zetten, het hoeft niet bruin te worden!!

Turkse rode linzensoep van Fatma en Eva

Doe alle ingrediënten in de pan 7

Zodra je merkt dat de paprika’s enigszins gaar zijn geworden de knoflook en aardappels erbij doen en even mee laten bakken.Doe nu de komijn erbij en bak dit zachtjes mee, hierna de gewassen linzen erbij doen En de MAGGI bouillon blokjes. Doe in eerste instantie maar 3 blokjes erin want je kunt altijd later nog proeven of je meer Bouillon nodig hebt.Direct hierop kokend water erop gieten totdat de linzen 2 á 3 cm onder staan, breng dit aan de kook en zodra het kook de pan verplaatsen naar een kleinere pit en 15/20 min zachtjes laten koken. Kijk tussendoor wel even of er voldoende water in de pan zit want linzen hebben de neiging om veel water op te nemen.Altijd minstens 2 cm water boven de linzen houden.

Turkse rode linzensoep van Fatma en Eva

Maak met een staafmixer een gladde homogene massa 7

Zodra de linzen en de aardappels stuk gekookt lijken, dit is meestal na 15/20 minuten met een staafmixer een gladde homogene massa van maken, lijkt de soep te dik kun je er gewoon kokend water bij doen.Proef de soep even, het moet een beetje naar kippensoep smaken maar het mag niet overheersen, doe er nu dus naar smaak bouillon en/of zout bij.

Turkse rode linzensoep van Fatma en Eva

Voeg chili flakes en munt toe 7

In een kleine koekenpan de boter op een zacht vuurtje smelten en tijdens het smelten mag je de chili flakes en munt erbij doen en dit zachtjes fruiten, doe er dan een soeplepel soep bij en giet dit bij de soep, met een siliconen spatel krijg je alles gemakkelijk uit de koekenpan.

Turkse rode linzensoep van Fatma en Eva

Roer dit alles goed door 7

Roer dit alles goed door en proef, het moet kruidig smaken, de hitte van de chili flakes mag je alleen achterin je keel proeven, is dit niet het geval dan naar smaak chili flakes, munt of bouillon toevoegen.Deze soep is het lekkerst als je na het opdienen er citroensap bij doet!!

Turkse rode linzensoep van Fatma en Eva

Serveer met Turks brood en citroen 7

Serveer de soep met Turks brood en partjes citroen

Recept als PDF
Downloaden
Deel met vrienden

Activeer video's

U heeft op een link van een derde partij geklikt en u staat op het punt de maggi.ng-website te verlaten. Houd er rekening mee dat we geen controle hebben over dergelijke platforms van derden en wij onderschrijven noch aanvaarden verantwoordelijkheid voor hen, inclusief hun inhoud, nauwkeurigheid of functie. Daarom is uw interactie met deze gekoppelde platforms op eigen risico. Wij aanvaarden geen verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid voor dergelijke platforms van derden en hun algemene voorwaarden. Lees hier meer in onze gebruiksvoorwaarden

Bedankt voor je beoordeling!
We kijken uit naar je recensie!

U heeft dit recept / product al beoordeeld.

Klik op het aantal sterren dat u wilt toekennen: hoe hoger het nummer, hoe beter de beoordeling.

Verzenden
Asset 10

Opmerkingen 0

0/4000
Vul alstublieft een geldige gebruikersnaam in. Deze moet 3-15 tekens bevatten. Tekens A tot Z en 0 tot 9 zijn toegestaan
Gebruikersnaam