Skip to main content

Bereidingswijze recept

 1. Begin met het snijden van de groente

  Was de paprika’s en de Spaanse pepers. Haal de zaadlijsten eruit en snijd ze in stukken. Pel de ui en snijd hem in stukjes. Was en schil de winterwortel en snijd ook deze in stukken.

 2. Fruit de groente

  Voeg nu het water, de tomatenblokjes en de twee bouillonblokjes toe. Breng dit aan de kook, en laat het geheel rustig koken, totdat de winterwortel gaar is. Tip voor als je trek hebt: hoe kleiner de stukjes, hoe sneller dit gaat

 3. Mix de soep in een blender

  Leg een paar stukjes paprika apart voor de garnituur. Doe de helft van de soep in een blender, en pureer dit tot een gladde soep. Mix ook de andere helft, en doe het geheel terug in de pan. Als je een staafmixer hebt, kun je die ook prima hiervoor gebruiken.

 4. Voeg de chorizo toe

  Snijd de chorizo in plakjes en voeg deze toe. Verwarm de soep nu nog heel even, zodat de chorizo lekker warm wordt.

 5. Serveer de paprikasoep

  Schep de soep in soepkommen. Verdeel de paprika die je apart gelegd hebt erover. Leg in het midden een schepje yoghurt en garneer eventueel met wat verse blaadjes koriander. Serveer de paprikasoep met geroosterd brood en geniet van een heerlijke maaltijd!

Maaltijdtips

Voeg zelf geen zout meer toe
Drink een glas water bij het eten
Kinderen van 4-8 jaar hebben ongeveer de helft van een volwassen portie nodig

Boodschappenlijst

 • 2
  blokjes
 • 2
  stuks
  rode paprika
 • 1
  ui
 • 1
  winterpeen
 • 2
  theelepels pimento (Gerookt paprikapoeder)
 • 1
  halve spaanse peper
 • Yoghurt
 • 1
  chorizo
 • 1
  bosje
  koriander
 • 750
  milliliter
  water
 • 400
  milliliter
  tomatenblokjes

Variatietips

 • Tip!

  Heb je niet zoveel tijd, kies dan voor Maggi Soep in Zak Tomaat-paprika of Tomatensoep, voeg een beetje pimento toe en de chorizo blokjes, yoghurt en koriander naar smaak.

 1. Jouw variatietip
 2. Jouw naam

Maaltijdideeën

MAGGI helpt je graag bij het opdoen van ideeën voor het koken. Niet alleen met recepten, maar ook met artikelen waar je trek van krijgt, een groentekalender en andere hulpmiddelen waarmee je zo een lekkere en kindvriendelijke maaltijd op tafel zet. 

Lees meer

Plannen

Als je het druk hebt is het prettig om bij het koken vooruit te plannen, zeker met kinderen. Het scheelt tijd en meestal ook geld. Bovendien is het een goede manier om je kinderen te betrekken bij het koken.

Lees meer

Boodschappentips

Maak een boodschappenlijstje zodat je gericht de winkel in kan gaan en geen dingen vergeet. Ook kan dit helpen om impulsaankopen te verminderen. Ga je boodschappen doen met kinderen? Stuur je kind op expeditie in de supermarkt en laat ze producten zoeken. Ondertussen kun jij je concentreren op de rest van de boodschappen.

Lees meer

Kooktips

Of je nu een echte keukenprins(es) bent of liefst snel een gezonde maaltijd op tafel zet voor je gezin, er valt altijd nog wel iets te leren in de keuken. Bijvoorbeeld hoe je in een handomdraai tomaatjes snijdt. Of hoe je je kinderen bij het koken kunt betrekken. Deze en andere kooktips krijg je van MAGGI.

Lees meer

Eten aan tafel

De avondmaaltijd is het moment van de dag dat jullie allemaal samen zijn. En dus wil je dat iedereen zit te smullen. Maar dat is niet altijd even makkelijk met kinderen. Samen eten is al snel een stuk gezelliger als je afspraken maakt en weet dat kinderen soms tijd nodig hebben aan iets te wennen. Zo moeten kinderen soms wel tien tot vijftien keer iets proeven voor ze de smaak gaan waarderen.

Lees meer

Opruimen & bewaren

Eten weggooien is zonde en in veel gevallen niet nodig. Restjes kunnen als basis dienen voor een volgende maaltijd, slappe groenten leven weer op in water en door voedsel op de juiste manier te bewaren heb je er langer plezier van. 

Lees meer
 1. Maaltijdideeën
 2. Plannen
 3. Boodschappentips
 4. Kooktips
 5. Eten aan tafel
 6. Opruimen aan tafel