Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Saffraanrisotto met bacon en basilicumolie

(0)
87min
Gemakkelijk

Ingrediënten

-
4
+

Dit gerecht is geoptimaliseerd voor 4 porties. Hoeveelheid en tijden moeten mogelijk worden gevarieerd. Hier vindt u meer informatie over aangepaste portiegroottes: Hier

500  g
Risottorijst
1.5  l
Water
5  g
Laurier
100  g
Witte ui
125  ml
Witte wijn
100  g
Parmezaanse kaas
10  g
Citroen
15  g
Boter
150  g
Kalkoenbacon, in de magnetron
10  g
Verse Basilicum
10  g
Tijm
1  el
Olijfolie

tips & trucs

Als het aantal porties en daarmee de hoeveelheden worden verhoogd, kan de kooktijd langer zijn! Let hierbij op en kijk tijdens de bereiding iets vaker. We raden aan om met het gebruik water en kruiden iets zuiniger te zijn en later meer toe te voegen.

Exporteer ingrediënten

Kies uit de lijst van ingrediënten

kopiëren
Ingrediënten staan ​​nu op je klembord
.

Voedingswaarde

Energie
773.58 kcal
Eiwit
30.06 g
koolhydraten
103.75 g
vetten
23.9 g
Voedingswaarde
Laten we koken

Instructie

87 Minuten
Step1
5 min
Laat het water in een ruime pan koken en voeg het MAGGI rustiek bouillonblokje toe.
Step2
10 min
Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verhit een klontje boter in een diepe pan en laat het op een laag pitje warm worden. Voeg de ui en knoflook toe en bak deze even. Voeg de risottorijst toe en roer deze goed door. Laat deze even bakken totdat de rijst glazig wordt.
Step3
10 min
Doe de saffraandraadjes in een kommetje en voeg hier een eetlepel van de bouillon aan toe. Blus de rijst af met de witte wijn. Laat de wijn volledig inkoken. Voeg de saffraan/bouillon toe en laat de rijst het vocht goed opnemen. Roer af en toe goed door.
Step4
28 min
Zodra de rijst de eerste lepel bouillon goed heeft opgenomen, voeg je een nieuwe soeplepel bouillon toe. Herhaal deze stap tot alle bouillon is toegevoegd. Dit duurt zo een 25-35 minuten.
Step5
7 min
Ondertussen kun je de basilicum olie maken. Mix de basilicum met het sap van een halve citroen en goede olijfolie, totdat er een mooie olie ontstaat. Breng op smaak met zout en peper.
Step6
6 min
Bak de bacon in wat olijfolie totdat ze goudbruin en knapperig zijn. Laat ze uitlekken op wat keukenpapier en snijd deze in kleine reepjes.
Step7
16 min
Als de risotto gaar is haal je deze van het vuur en voeg je de parmezaanse kaas toe, 1 lepel boter, het sap van een citroen en een handjevol van de tijm. Meng alles goed door en proef even. Voeg eventueel nog wat zout en peper toe naar smaak.
Step8
5 min
Verdeel de risotto over de borden en ook de bacon. Top nog af met wat extra tijm en geraspte parmezaanse kaas. Eet smakelijk
Saffraanrisotto met bacon en basilicumolie

Step1 8

Laat het water in een ruime pan koken en voeg het MAGGI rustiek bouillonblokje toe.

Saffraanrisotto met bacon en basilicumolie

Step2 8

Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verhit een klontje boter in een diepe pan en laat het op een laag pitje warm worden. Voeg de ui en knoflook toe en bak deze even. Voeg de risottorijst toe en roer deze goed door. Laat deze even bakken totdat de rijst glazig wordt.

Saffraanrisotto met bacon en basilicumolie

Step3 8

Doe de saffraandraadjes in een kommetje en voeg hier een eetlepel van de bouillon aan toe. Blus de rijst af met de witte wijn. Laat de wijn volledig inkoken. Voeg de saffraan/bouillon toe en laat de rijst het vocht goed opnemen. Roer af en toe goed door.

Saffraanrisotto met bacon en basilicumolie

Step4 8

Zodra de rijst de eerste lepel bouillon goed heeft opgenomen, voeg je een nieuwe soeplepel bouillon toe. Herhaal deze stap tot alle bouillon is toegevoegd. Dit duurt zo een 25-35 minuten.

Saffraanrisotto met bacon en basilicumolie

Step5 8

Ondertussen kun je de basilicum olie maken. Mix de basilicum met het sap van een halve citroen en goede olijfolie, totdat er een mooie olie ontstaat. Breng op smaak met zout en peper.

Saffraanrisotto met bacon en basilicumolie

Step6 8

Bak de bacon in wat olijfolie totdat ze goudbruin en knapperig zijn. Laat ze uitlekken op wat keukenpapier en snijd deze in kleine reepjes.

Saffraanrisotto met bacon en basilicumolie

Step7 8

Als de risotto gaar is haal je deze van het vuur en voeg je de parmezaanse kaas toe, 1 lepel boter, het sap van een citroen en een handjevol van de tijm. Meng alles goed door en proef even. Voeg eventueel nog wat zout en peper toe naar smaak.

Saffraanrisotto met bacon en basilicumolie

Step8 8

Verdeel de risotto over de borden en ook de bacon. Top nog af met wat extra tijm en geraspte parmezaanse kaas. Eet smakelijk

Recept als PDF
Downloaden
Deel met vrienden

Activeer video's

U heeft op een link van een derde partij geklikt en u staat op het punt de maggi.ng-website te verlaten. Houd er rekening mee dat we geen controle hebben over dergelijke platforms van derden en wij onderschrijven noch aanvaarden verantwoordelijkheid voor hen, inclusief hun inhoud, nauwkeurigheid of functie. Daarom is uw interactie met deze gekoppelde platforms op eigen risico. Wij aanvaarden geen verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid voor dergelijke platforms van derden en hun algemene voorwaarden. Lees hier meer in onze gebruiksvoorwaarden

Bedankt voor je beoordeling!
We kijken uit naar je recensie!

U heeft dit recept / product al beoordeeld.

Klik op het aantal sterren dat u wilt toekennen: hoe hoger het nummer, hoe beter de beoordeling.

Verzenden

Opmerkingen 0

Please enter proper keywords 0/4000
Vul alstublieft een geldige gebruikersnaam in. Deze moet 3-15 tekens bevatten. Tekens A tot Z en 0 tot 9 zijn toegestaan
Gebruikersnaam