Rundervink met broccoli en knolselderijpuree
26min
Gemakkelijk
Rundervink met broccoli, knolselderijpuree en een zelfgemaakte jus.
300 g
Knolselderij
0.5
Broccoli
2
Rundervink
100 ml
Witte wijn
1 el
Ketjap Manis
20 g
Amandelschaafsel
20 g
Boter
.
Voedingswaarde
Energie
644.68 kcal
Eiwit
26.54 g
koolhydraten
62.36 g
vetten
28.12 g
Voedingswaarde
Instructie
26 Minuten
Bak de rundervinken
Verhit de boter in een braadpan. Braad hierin op hoog vuur de rundervinken rondom bruin in ongeveer 3 minuten. Giet de wijn en de ketjap erbij en roer de aanbaksels los van de bodem. Doe dan het deksel op de pan en laat de rundervinken op laag vuur in 20 minuten gaar worden.
Kook de knolselderij en de broccoli
Kook de knolselderij 12 minuten in water. Giet af en stamp fijn. Kook de broccoli 8 minuten in water.
Bereid de puree
Bereid de puree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer de knolselderij erdoorheen.
Rooster de amandelen
Rooster de amandelen in een droge koekenpan op middelhoog vuur, 1 minuut. Strooi over de broccoli.
Serveer het gerecht
Serveer de rundervinken met de puree, broccoli en de jus. Eet smakelijk.
Opmerkingen 0