Dit gerecht is geoptimaliseerd voor 4 porties. Hoeveelheid en tijden moeten mogelijk worden gevarieerd. Hier vindt u meer informatie over aangepaste portiegroottes:
Als het aantal porties en daarmee de hoeveelheden worden verhoogd, kan de kooktijd langer zijn! Let hierbij op en kijk tijdens de bereiding iets vaker. We raden aan om met het gebruik water en kruiden iets zuiniger te zijn en later meer toe te voegen.
Verhit een beetje olie in en braadpan en bak de runderlapjes aan iedere kant maximaal 1 minuut op hoog vuur.
Zet het vuur laag, voeg 400 ml water en de inhoud van de kruidenmix toe aan het vlees en roer goed door. Breng het geheel aan de kook. Zet het vuur weer laag en stoof het vlees met de deksel op de pan in ongeveer 2½ uur gaar.
Verhit een beetje olie in een pan en bak de champignons ongeveer 3 minuten en laat ze het laatste half uur meestoven met het vlees.
Kook de aardappelen in 20 minuten gaar. Kook de broccoli in ongeveer 8 minuten in kokend water gaar.
Serveer de heerlijke gestoofde runderlapjes samen met de broccoli en de aardappelen. Eet smakelijk!