Skip to main content

Bereidingswijze recept

 1. Kook de krieltjes

  Kook de krieltjes 15 minuten. Giet ze af en houd warm met de deksel op de pan.

 2. Kook de broccoli en de bloemkool

  Kook de broccoli en de bloemkool in 10 minuten. Giet ze af en houd warm met de deksel op de pan.

 3. Bak het vlees

  Verhit de boter in een koekenpan en bak hierin de rosbieflapjes 2 minuten per kant op middelhoog vuur. Haal het vlees uit de pan.

 4. Bak de paprika en voeg de jus toe

  Bak de paprika3 minuten in het bakvet en voeg de peterselie toe. Voeg het juspoeder toe en bereid verder volgens de aanwijzingen op de verpakking.

 5. Serveer het gerecht

  Schenk de jus over het vlees en serveer met de krieltjes en de broccoli. Bestrooi de groenten met amandelen. Eet smakelijk.

  Aantal calorieën berekend op basis van 2 juslepels / 50ml jus per persoon

Maaltijdtips

Voeg zelf geen zout meer toe
Drink een glas water bij het eten
Kinderen van 4-8 jaar hebben ongeveer de helft van een volwassen portie nodig

Boodschappenlijst

 • 1
  zakje
 • 0.5
  stronk
  broccoli
  , in roosjes
 • 0.5
  bloemkool
  , in roosjes
 • 1
  rode paprika
  , in stukjes gesneden
 • 6
  rosbieflapje
  (a la minute)
 • 600
  gram
  krieltjes
  , gehalveerd
 • 1.5
  eetlepel
  platte peterselie
  , fijngehakt
 • 2
  eetlepels
  amandel
  , grof gehakt en licht geroosterd
 • 20
  gram
  boter

Variatietips

 1. Jouw variatietip
 2. Jouw naam

Maaltijdideeën

MAGGI helpt je graag bij het opdoen van ideeën voor het koken. Niet alleen met recepten, maar ook met artikelen waar je trek van krijgt, een groentekalender en andere hulpmiddelen waarmee je zo een lekkere en kindvriendelijke maaltijd op tafel zet. 

Lees meer

Plannen

Als je het druk hebt is het prettig om bij het koken vooruit te plannen, zeker met kinderen. Het scheelt tijd en meestal ook geld. Bovendien is het een goede manier om je kinderen te betrekken bij het koken.

Lees meer

Boodschappentips

Maak een boodschappenlijstje zodat je gericht de winkel in kan gaan en geen dingen vergeet. Ook kan dit helpen om impulsaankopen te verminderen. Ga je boodschappen doen met kinderen? Stuur je kind op expeditie in de supermarkt en laat ze producten zoeken. Ondertussen kun jij je concentreren op de rest van de boodschappen.

Lees meer

Kooktips

Of je nu een echte keukenprins(es) bent of liefst snel een gezonde maaltijd op tafel zet voor je gezin, er valt altijd nog wel iets te leren in de keuken. Bijvoorbeeld hoe je in een handomdraai tomaatjes snijdt. Of hoe je je kinderen bij het koken kunt betrekken. Deze en andere kooktips krijg je van MAGGI.

Lees meer

Eten aan tafel

De avondmaaltijd is het moment van de dag dat jullie allemaal samen zijn. En dus wil je dat iedereen zit te smullen. Maar dat is niet altijd even makkelijk met kinderen. Samen eten is al snel een stuk gezelliger als je afspraken maakt en weet dat kinderen soms tijd nodig hebben aan iets te wennen. Zo moeten kinderen soms wel tien tot vijftien keer iets proeven voor ze de smaak gaan waarderen.

Lees meer

Opruimen & bewaren

Eten weggooien is zonde en in veel gevallen niet nodig. Restjes kunnen als basis dienen voor een volgende maaltijd, slappe groenten leven weer op in water en door voedsel op de juiste manier te bewaren heb je er langer plezier van. 

Lees meer
 1. Maaltijdideeën
 2. Plannen
 3. Boodschappentips
 4. Kooktips
 5. Eten aan tafel
 6. Opruimen aan tafel