Skip to main content

Bereidingswijze recept

 1. Kook de mie

  Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking.

 2. Bereid het vlees en kook de sperziebonen

  Meng het vlees met de knoflook, gemberpoeder en sojasaus en laat het geheel 5 minuten staan. Kook de sperziebonen in ruim water in 10 minuten beetgaar.

 3. Bereid de saus en roerbak het vlees

  Bereid de saus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olie in een wok en roerbak het vlees op hoog vuur snel bruin. Zet het vuur laag en bak de uien 3 minuten mee. Roer het vlees en de uien door de saus.

 4. Serveer het gerecht

  Serveer de mie met de saus en de sperziebonen. Eet smakelijk.

  Aantal calorieën berekend op basis van 2 sauslepels / 50ml saus per persoon

Maaltijdtips

Voeg zelf geen zout meer toe
Drink een glas water bij het eten
Kinderen van 4-8 jaar hebben ongeveer de helft van een volwassen portie nodig

Boodschappenlijst

 • 1
  zakje
 • 1
  teen
  knoflook
 • 1.5
  rode ui
 • 450
  gram
  sperzieboon
  , ontdaan van de puntjes
 • 300
  gram
  bieflapjes
  , in reepjes
 • 225
  gram
  Chinese eiermie
 • 1.5
  eetlepel
  sojasaus
 • 3
  eetlepels
  arachideolie
  (pindaolie)
 • 1
  theelepel
  gemberpoeder

Variatietips

 1. Jouw variatietip
 2. Jouw naam

Maaltijdideeën

MAGGI helpt je graag bij het opdoen van ideeën voor het koken. Niet alleen met recepten, maar ook met artikelen waar je trek van krijgt, een groentekalender en andere hulpmiddelen waarmee je zo een lekkere en kindvriendelijke maaltijd op tafel zet. 

Lees meer

Plannen

Als je het druk hebt is het prettig om bij het koken vooruit te plannen, zeker met kinderen. Het scheelt tijd en meestal ook geld. Bovendien is het een goede manier om je kinderen te betrekken bij het koken.

Lees meer

Boodschappentips

Maak een boodschappenlijstje zodat je gericht de winkel in kan gaan en geen dingen vergeet. Ook kan dit helpen om impulsaankopen te verminderen. Ga je boodschappen doen met kinderen? Stuur je kind op expeditie in de supermarkt en laat ze producten zoeken. Ondertussen kun jij je concentreren op de rest van de boodschappen.

Lees meer

Kooktips

Of je nu een echte keukenprins(es) bent of liefst snel een gezonde maaltijd op tafel zet voor je gezin, er valt altijd nog wel iets te leren in de keuken. Bijvoorbeeld hoe je in een handomdraai tomaatjes snijdt. Of hoe je je kinderen bij het koken kunt betrekken. Deze en andere kooktips krijg je van MAGGI.

Lees meer

Eten aan tafel

De avondmaaltijd is het moment van de dag dat jullie allemaal samen zijn. En dus wil je dat iedereen zit te smullen. Maar dat is niet altijd even makkelijk met kinderen. Samen eten is al snel een stuk gezelliger als je afspraken maakt en weet dat kinderen soms tijd nodig hebben aan iets te wennen. Zo moeten kinderen soms wel tien tot vijftien keer iets proeven voor ze de smaak gaan waarderen.

Lees meer

Opruimen & bewaren

Eten weggooien is zonde en in veel gevallen niet nodig. Restjes kunnen als basis dienen voor een volgende maaltijd, slappe groenten leven weer op in water en door voedsel op de juiste manier te bewaren heb je er langer plezier van. 

Lees meer
 1. Maaltijdideeën
 2. Plannen
 3. Boodschappentips
 4. Kooktips
 5. Eten aan tafel
 6. Opruimen aan tafel