Pompoensoep met maïs
55min
Gemakkelijk
1
Witte ui
1
Teentje knoflook
600 g
Pompoen
400 g
Maïs
2 el
Olijfolie
2 el
Peterselie
1
Keukenmachine of staafmixer
.
Voedingswaarde
Energie
83.59 kcal
Eiwit
2.53 g
koolhydraten
11.57 g
vetten
3.09 g
Voedingswaarde
Instructie
55 Minuten
Voorbereiding
Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
Bak de pompoen
Verhit de olijfolie in een grote soeppan. Bak op laag vuur de ui en knoflook 3 minuten (niet bruin laten worden). Voeg de pompoen en de kerriepoeder toe en bak deze nog 2 minuten mee.
Kook de pompoensoep en hak de peterselie
Neem een grote soeppan en bereid de basis voor soep volgens de aanwijzingen op de pot. Breng de soep aan de kook en laat 20 minuten zachtjes koken. Hak ondertussen de peterselie fijn.
Pureer de pompoensoep en serveer het gerecht
Gebruik een keukenmachine of een staafmixer en pureer alles tot een glad geheel. Voeg de maïs toe en verwarm de soep nog 2 minuten op laag vuur. Bestrooi met de peterselie en serveer met brood voor een volwaardige maaltijd. Klaar is deze makkelijke pompoensoep met maïs. En nu smullen maar!
Soep over? Vries het in voor een andere keer
Opmerkingen 0