Skip to main content

Bereidingswijze recept

 1. Bereid de saus en de asperges

  Verwarm de oven voor op 180 graden. Bereid de aspergesaus volgens de instructies op de verpakking. Laat de saus een beetje afkoelen. Schil de asperges en kook ca. 8 minuten voor.

 2. Bekleed de bakplaat met bladerdeeg

  Bekleed de bakplaat van je oven met bakpapier.
  Leg hier 6 plakjes (ontdooid) bladerdeeg overlappend op zodat je een rechthoek krijgt. Druk de overlappende randjes wat aan met een vork. Snijd de overgebleven twee plakjes bladerdeeg in 5 repen per plakje en maak hier een randje van.

 3. Bak het bladerdeeg voor

  Prik de binnenkant van het bladerdeeg met een vork. Maak veel gaatjes, doe dit op een rij. Bestrijk de randen dun met het losgeklopte eierdooier. Bak het bladerdeeg voor ca. 16 minuten.

 4. Bestrijk de bodem met saus en verdeel de asperges hierop

  Haal het bladerdeeg uit de oven. Roer de overgebleven eierdooier door de aspergesaus heen. Bestrijk de binnenkant van de rechthoek met de aspergesaus, de dikke randjes bestrijk je niet. Leg de asperges op de aspergesaus en verdeel de overgebleven saus hier over. Bak af in ca. 15 minuten.

 5. Haal uit de oven en verdeel je topping van zalm en dille er over.

  Serveer met een koude groene salade. Eet smakelijk

Maaltijdtips

Voeg zelf geen zout meer toe
Drink een glas water bij het eten
Kinderen van 4-8 jaar hebben ongeveer de helft van een volwassen portie nodig

Boodschappenlijst

 • 1
  zakje
 • 400
  gram
  witte asperge
  , in kleine stukjes gesneden
 • 100
  gram
  gerookte zalmsnippers
 • 8
  plakjes
  bladerdeeg
 • 1
  eierdooier
 • 1
  bakje
  dille
 • 25
  gram
  boter

Variatietips

 • Plaatpizza met groene asperges

  Vervang de witte asperges door groene asperges.

 1. Jouw variatietip
 2. Jouw naam

Maaltijdideeën

MAGGI helpt je graag bij het opdoen van ideeën voor het koken. Niet alleen met recepten, maar ook met artikelen waar je trek van krijgt, een groentekalender en andere hulpmiddelen waarmee je zo een lekkere en kindvriendelijke maaltijd op tafel zet. 

Lees meer

Plannen

Als je het druk hebt is het prettig om bij het koken vooruit te plannen, zeker met kinderen. Het scheelt tijd en meestal ook geld. Bovendien is het een goede manier om je kinderen te betrekken bij het koken.

Lees meer

Boodschappentips

Maak een boodschappenlijstje zodat je gericht de winkel in kan gaan en geen dingen vergeet. Ook kan dit helpen om impulsaankopen te verminderen. Ga je boodschappen doen met kinderen? Stuur je kind op expeditie in de supermarkt en laat ze producten zoeken. Ondertussen kun jij je concentreren op de rest van de boodschappen.

Lees meer

Kooktips

Of je nu een echte keukenprins(es) bent of liefst snel een gezonde maaltijd op tafel zet voor je gezin, er valt altijd nog wel iets te leren in de keuken. Bijvoorbeeld hoe je in een handomdraai tomaatjes snijdt. Of hoe je je kinderen bij het koken kunt betrekken. Deze en andere kooktips krijg je van MAGGI.

Lees meer

Eten aan tafel

De avondmaaltijd is het moment van de dag dat jullie allemaal samen zijn. En dus wil je dat iedereen zit te smullen. Maar dat is niet altijd even makkelijk met kinderen. Samen eten is al snel een stuk gezelliger als je afspraken maakt en weet dat kinderen soms tijd nodig hebben aan iets te wennen. Zo moeten kinderen soms wel tien tot vijftien keer iets proeven voor ze de smaak gaan waarderen.

Lees meer

Opruimen & bewaren

Eten weggooien is zonde en in veel gevallen niet nodig. Restjes kunnen als basis dienen voor een volgende maaltijd, slappe groenten leven weer op in water en door voedsel op de juiste manier te bewaren heb je er langer plezier van. 

Lees meer
 1. Maaltijdideeën
 2. Plannen
 3. Boodschappentips
 4. Kooktips
 5. Eten aan tafel
 6. Opruimen aan tafel