Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Recepten Recepten
  • Inspiratie Inspiratie
  • MAGGI Producten
  • Veelgestelde vragen FAQ
  • Zoeken Zoeken
  • Mijn Maggi Mijn Maggi
  • Alle recepten
  • Asperge recepten
  • Kip recepten
  • Pasta recepten
  • Soep recepten
  • Stamppot recepten
  • Vegetarische recepten
  • Vis recepten
  • Wraps recepten
  • Alle producten
  • Productcategorieën
  • Over MAGGI
  • Veelgestelde vragen over koken en eten
  • Veelgestelde vragen over MAGGI
  • Veelgestelde vragen over asperges
  • Veelgestelde vragen over soep
  • Veelgestelde vragen over stamppot
Plaatpizza met asperges en gerookte zalm

Plaatpizza met asperges en gerookte zalm

(16)
32 min
Gemakkelijk
Heerlijke witte asperges op een lekkere knapperige bodem, geserveerd met gerookte zalmsnippers en op smaak gebracht met de MAGGI Saus voor Asperges. Maak deze pizza met asperges en gerookte zalm makkelijk en snel en geniet er samen van!

Ingrediënten

4 Porties

Dit gerecht is geoptimaliseerd voor 4 porties. Hoeveelheid en tijden moeten mogelijk worden gevarieerd. Hier vindt u meer informatie over aangepaste portiegroottes:

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  Zakje
MAGGI Saus voor Asperges
400  g
Witte asperges
100  g
Gerookte Zalm
4  Plakken
Bladerdeeg
1 
Eierdooier
1  Takje
Dille-wiet, vers
25  g
Boter
kopiëren

tips & trucs

Als het aantal porties en daarmee de hoeveelheden worden verhoogd, kan de kooktijd langer zijn! Let hierbij op en kijk tijdens de bereiding iets vaker. We raden aan om met het gebruik water en kruiden iets zuiniger te zijn en later meer toe te voegen.

Exporteer ingrediënten

Kies uit de lijst van ingrediënten

kopiëren
.

Voedingswaarde

koolhydraten
25.6 g
Energie
312.5 kcal
vetten
18.6 g
Eiwit
11.3 g
Voedingswaarde

Instructie

32 Minuten
  • Bereid de saus en de asperges

    10 min
    Verwarm de oven voor op 180 graden. Bereid de aspergesaus volgens de instructies op de verpakking. Laat de saus een beetje afkoelen. Schil de asperges en kook ca. 8 minuten voor.
  • Bekleed de bakplaat met bladerdeeg

    5 min
    Bekleed de bakplaat van je oven met bakpapier. Leg hier 6 plakjes (ontdooid) bladerdeeg overlappend op zodat je een rechthoek krijgt. Druk de overlappende randjes wat aan met een vork. Snijd de overgebleven twee plakjes bladerdeeg in 5 repen per plakje en maak hier een randje van.
  • Bak het bladerdeeg voor

    1 min
    Prik de binnenkant van het bladerdeeg met een vork. Maak veel gaatjes, doe dit op een rij. Bestrijk de randen dun met het losgeklopte eierdooier. Bak het bladerdeeg voor ca. 16 minuten.
  • Bestrijk de bodem met saus en verdeel de asperges hierop

    15 min
    Haal het bladerdeeg uit de oven. Roer de overgebleven eierdooier door de aspergesaus heen. Bestrijk de binnenkant van de rechthoek met de aspergesaus, de dikke randjes bestrijk je niet. Leg de asperges op de aspergesaus en verdeel de overgebleven saus hier over. Bak af in ca. 15 minuten.
  • Haal uit de oven en verdeel je topping van zalm en dille er over.

    1 min
    Serveer met een koude groene salade. Eet smakelijk
Plaatpizza met asperges en gerookte zalm

Bereid de saus en de asperges 5

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bereid de aspergesaus volgens de instructies op de verpakking. Laat de saus een beetje afkoelen. Schil de asperges en kook ca. 8 minuten voor.

Plaatpizza met asperges en gerookte zalm

Bekleed de bakplaat met bladerdeeg 5

Bekleed de bakplaat van je oven met bakpapier. Leg hier 6 plakjes (ontdooid) bladerdeeg overlappend op zodat je een rechthoek krijgt. Druk de overlappende randjes wat aan met een vork. Snijd de overgebleven twee plakjes bladerdeeg in 5 repen per plakje en maak hier een randje van.

Plaatpizza met asperges en gerookte zalm

Bak het bladerdeeg voor 5

Prik de binnenkant van het bladerdeeg met een vork. Maak veel gaatjes, doe dit op een rij. Bestrijk de randen dun met het losgeklopte eierdooier. Bak het bladerdeeg voor ca. 16 minuten.

Plaatpizza met asperges en gerookte zalm

Bestrijk de bodem met saus en verdeel de asperges hierop 5

Haal het bladerdeeg uit de oven. Roer de overgebleven eierdooier door de aspergesaus heen. Bestrijk de binnenkant van de rechthoek met de aspergesaus, de dikke randjes bestrijk je niet. Leg de asperges op de aspergesaus en verdeel de overgebleven saus hier over. Bak af in ca. 15 minuten.

Plaatpizza met asperges en gerookte zalm

Haal uit de oven en verdeel je topping van zalm en dille er over. 5

Serveer met een koude groene salade. Eet smakelijk

Recept als PDF

Deel met vrienden

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Activeer video's

U heeft op een link van een derde partij geklikt en u staat op het punt de maggi.ng-website te verlaten. Houd er rekening mee dat we geen controle hebben over dergelijke platforms van derden en wij onderschrijven noch aanvaarden verantwoordelijkheid voor hen, inclusief hun inhoud, nauwkeurigheid of functie. Daarom is uw interactie met deze gekoppelde platforms op eigen risico. Wij aanvaarden geen verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid voor dergelijke platforms van derden en hun algemene voorwaarden. Lees hier meer in onze gebruiksvoorwaarden

Overall rating

4.0 out of 5
4
5 reviews
Write a review
Select a row to filter reviews by rating
55
00
55
00
00
00

Reviews

4

Mary

Echt een heerlijk gerecht! Heel gemakkelijk te maken en smaakt heerlijk. Je kunt er ook prima afgekeurde asperges voor gebruiken, de niet zo "mooie". Je moet ze toch in stukjes snijden. Aanradertje!
Anoniem (niet gecontroleerd) 04/26/2022-01:27 CEST
Is this a helpful Review?
4

Mike

Wat moet je doen met de 25 gram boter?
Anoniem (niet gecontroleerd) 05/05/2021-05:20 CEST
Is this a helpful Review?
4

Ingrid Warnaar

Ik vond t een lekker recept. Heb 5 minuten voor einde oventijd nog wat geraspte kaas erover gestrooid. En toenvt uit de oven was de zalm en wat blaadjes basilicum. Lekker met een salade.
Anoniem (niet gecontroleerd) 05/03/2021-10:52 CEST
Is this a helpful Review?
4

Jeanette

Heerlijk
Anoniem (niet gecontroleerd) 05/02/2021-11:26 CEST
Is this a helpful Review?
4

Wilma

Het lijkt me een lekker recept... maar bij de beschrijving staat niets over de gerookte zalm beschreven...
Anoniem (niet gecontroleerd) 04/26/2021-07:26 CEST
Is this a helpful Review?

Write a review

Your reviews
Would you recommend this item?
Afbeeldingen
U hebt 0 van de 6 toegestane media-item-entiteiten toegevoegd.
2 + 1 =
Please fill the captcha field

Ontdek meer

  • Asperges
  • Authencity
  • Avondeten
  • Bron van eiwitten
  • Bron van proteïne
  • Buffet
  • Date avond
  • Doordeweeks
  • Familiemaaltijden
  • Hoofdgerecht
  • Kleine maaltijd
  • Koken met kinderen
  • Laag in suiker
  • Lente
  • Lunch
  • Nationaal
  • Ovenschotel
  • Pizza's
  • Portie Groenten/Fruit
  • Seizoensgebonden
  • Snel en makkelijk
  • Uit de oven
  • Vis
  • Voorgerechten
  • Vrienden
  • Weekenden
  • Zomer
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube
  • Pinterest
  • Privacybeleid
  • Wettelijke bepalingen
  • Neem contact met ons op
  • Cookies